Νέο Intel Classmate PC

Press News

Στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Ειδών (ICE Show 2009), τοπικές εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών παρουσίασαν διάφορα σχέδια φορητών οι οποίοι μπορούν να μετατραπούν σε tablet PC. Οι φορητοί αυτοί βασίζονται στο classmate PC τεχνολογίας Intel και συμπληρώνουν την υπάρχουσα σειρά των κλασικών αναδιπλούμενων φορητών, έτσι ώστε αυτοί να μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα σε μια πληθώρα απαιτήσεων των μαθητών δημοτικού σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Ο νέος, ευέλικτος σχεδιασμός, ο οποίος βασίζεται σε τεχνολογίες της εταιρείας Intel, επιτρέπει τη γρήγορη εναλλαγή λειτουργίας από κλασικό αναδιπλούμενο (clamshell) φορητό σε tablet PC, έτσι ώστε να διευκολύνεται ο κάτοχός του όταν βρίσκεται μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας και να μπορεί να κρατά σημειώσεις με τον κλασσικό τρόπο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας στην οποία συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές, η δυνατότητα περιστροφής της οθόνη κατά 180 μοίρες, περιστρεφόμενη κάμερα και η τεχνολογία touch screen διευκολύνουν τη χρήση ενός υπολογιστή στην αίθουσα διδασκαλίας και καθιστούν το χειρισμό του πιο πρακτικό και πιο φυσικό. Ο σχεδιασμός του μαθητικού υπολογιστή (Classmate PC), τόσο αυτός του τυπικού αναδιπλούμενου, όσο και εκείνος του μετατρεπόμενου σε tablet, βασίζεται στη μελέτη εθνογραφικών χαρακτηριστικών και στα αποτελέσματα πιλοτικών προγραμμάτων που διενεργήθηκαν από κοινού σε ώριμες, και σε αναδυόμενες αγορές.
 
H Intel παρουσίασε επίσης το πρόγραμμα Intel Learning Series, μια πρωτοβουλία που ενοποιεί τον υπολογιστή και το λογισμικό του, με υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Μέσω του Intel Learning Series υποστηρίζονται εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες προσαρμόζουν προϊόντα και υπηρεσίες στα χαρακτηριστικά και τις απαιτήσεις της τοπικής τους αγοράς, και οι οποίες βασίζονται στον πρότυπο αρχικό σχεδιασμό του Classmate PC για να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις που θα διευκολύνουν τους μαθητές και θα ενδυναμώσουν τη σχέση τους με την τεχνολογία. Η συνεργασία όσων απαρτίζουν το οικοσύστημα της τεχνολογίας εξασφαλίζει την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που έχουν προσαρμοστεί στις ειδικές απαιτήσεις και τις ανάγκες των εκπαιδευτικών συστημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο. Το πρόγραμμα Intel Learning Series παρέχει ένα κοινό πλαίσιο λειτουργίας σε εκείνες τις εταιρείες που επιθυμούν να καταστήσουν γνωστό το δικό τους, μοναδικό ρόλο και τις αξίες τους όσον αφορά την παροχή μιας πλήρους εκπαιδευτικής εφαρμογής. Οι τοπικοί κατασκευαστές προσωπικών υπολογιστών θα μπορούν να προσφέρουν στους διδάσκοντες και στους μαθητές της χώρας τους, τόσο το νέο μετατρεπόμενο Classmate PC τεχνολογίας Intel, όσο και το κλασικό αναδιπλούμενο μοντέλο που υπάρχει και σήμερα. Μέσω της υποστήριξης που παρέχει το πρόγραμμα Intel Learning Series, οι υπολογιστές αυτοί θα προσφέρονται με προεγκατεστημένα ειδικά, φιλικά προς τους μαθητές, εκπαιδευτικά προγράμματα.
 
 
Ο νέος, μετατρεπόμενος σε tablet, υπολογιστής θα προσφέρεται παράλληλα με τον πολύ επιτυχημένο αναδιπλούμενο φορητό υπολογιστή, στο πρόγραμμα της πορτογαλικής κυβέρνησης ‘Magalhães (Magellan) Initiative’ – το οποίο παρέχει, μέσω των τοπικών κατασκευαστών και των τηλεπικοινωνιακών παρόχων της Πορτογαλίας., προσωπικούς υπολογιστές σε όλους τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της χώρας. Η ‘Πρωτοβουλία Magalhães’ αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα χρήσης της τεχνολογίας στην Εκπαίδευση, και άλλες χώρες, όπως η Βενεζουέλα, συνεργάζονται με την πορτογαλική κυβέρνηση για τη μεταφορά του στα δικά τους εκπαιδευτικά συστήματα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι χαρακτηριστικό της κλίμακας την οποία στοχεύουν να έχουν οι πρωτοβουλίες που εντάσσονται στο Intel Learning Series.
 
Η Intel προχώρησε, επίσης, στην παρουσίαση της συνεργασίας της με την εταιρεία JP Sα Couto, τον τοπικό αδειοδοτημένο κατασκευαστή (ΟΕΜ) στην Πορτογαλία, καθώς και με την CEIIA, μια τοπική εταιρεία βιομηχανικού σχεδιασμού, μιας συνεργασίας που αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός νέου σχεδίου για τον φορητό υπολογιστή του προγράμματος Magalhães, ο οποίος θα αποκτήσει μοναδικές δυνατότητες εισαγωγής και διαβάσματος κειμένου, μια οθόνη μεγαλύτερων διαστάσεων, περισσότερη μνήμη για περιεχόμενο τοπικού ενδιαφέροντος και πρόσθετες δυνατότητες διασύνδεσης μέσω δικτύων 3G και WiMAX. Τα νέα αυτά χαρακτηριστικά απαντούν στις εξειδικευμένες ανάγκες της Πορτογαλίας και θα προσφέρονται, μέσω του προγράμματος Magalhães, παράλληλα με τις υπάρχουσες λύσεις.
 
 
"Η Εκπαίδευση αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσουμε το μέλλον των ατόμων, των τοπικών κοινοτήτων και των κρατών", δήλωσε η κ. Lila Ibrahim, γενική διευθύντρια του Emerging Markets Platform Group στην Intel, το οποίο είχε την ευθύνη ανάπτυξης του σχεδίου αναφοράς για το Classmate PC βάσει μελετών για τα εθνογραφικά χαρακτηριστικά και το οποίο στηρίζει το πρόγραμμα Intel Learning Series.
"Από τα 1.3 δισεκατομμύρια παιδιά σχολικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο, μόλις το 5 τοις εκατό από αυτά έχουν πρόσβαση σε προσωπικό υπολογιστή ή στο Διαδίκτυο. Ο κλάδος της πληροφορικής έχει μια τεράστια ευκαιρία να συμβάλει στον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει την εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και τη ζωή των μαθητών. Με τη σημερινη ανακοίνωση η Intel συνεχίζει τη μακρόχρονη δέσμευσή της για την προαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας έτσι ώστε να αλλάξουν προς το καλύτερο οι ζωές των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. "
 
Χτισμένοι με την αρχιτεκτονική της Intel και εκμεταλλευόμενοι την υπολογιστική ισχύ των επεξεργαστών Intel Atom, οι εξειδικευμένοι αυτοί φορητοί υπολογιστές αποτελούν μία προσιτή και πλήρως λειτουργική λύση γαι την υποστήριξη μιας ευρείας γκάμας από σχολικές εφαρμογές και από δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Επειδή ακριβώς σχεδιάστηκε για τις ανάγκες των μαθητών, το classmate PC είναι ελαφρύ και με μικρές διαστάσεις έτσι ώστε ένα παιδί να μπορεί να το κουβαλάει χωρις δυσκολία.
Το classmate PC είναι εξοπλισμένο με πληκτρολόγιο το οποίο είναι ανθεκτικό στο νερό, ενώ η κατασκευή του τού επιτρέπει να αντέχει τα ξαφνικά μικροχτυπήματα που μπορεί να προκληθούν από το πέταγμα ή τη σκληρή μεταχείριση της σχολικής τσάντας. Οταν βρίσκεται σε λειτουργία tablet, το classmate PC επιτρέπει στα παιδιά να γράφουν πιο φυσικά, ακουμπώντας την παλάμη τους επάνω στην οθόνη επαφής, αφού ένας ειδικός αλγόριθμος (palm rejection algorithm) αναλαμβάνει να απορρίπτει το αποτύπωμα της παλάμης. Περιλαμβάνει επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα κι εφαρμογές που έχουν αναπτύξει οι εταιρείες λογισμικού και παροχής περιεχομένου οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα   the Intel Learning Series.
 

Το πρόγραμμα Intel Learning Series

 
Οι φορητοί υπολογιστές classmate PC, εξοπλισμένοι με τεχνολογία Intel, συνιστούν μέρος του προγράμματος Intel Learning Series, και αποτελούν μια ολοκληρωμένη και προσιτή πρόταση, η οποία υλοποιείται και προσφέρεται στους μαθητές σε συνεργασία με τοπικούς, εξουσιοδοτημένους κατασκευαστές και παρόχους λογισμικού. 
Περισσότερες από 100 εταιρείες υλικού και λογισμικού, πάροχοι εκπαιδευτικού υλικού κι εφαρμογών και τοπικοί εξουσιοδοτημένοι κατασκευαστές συνεργάστηκαν με την Intel για την ανάπτυξη όλης της υποδομής που απαιτείται για την υποστήριξη του classmate PC. Επίσης, τοπικοί κατασκευαστές, όπως η CTL, η Equus και η M&A στις Ηνωμένες Πολιτείες, η MDG στον Καναδά, η CMS στη Μεγάλη Βρετανία, η NEC στη Γαλλία, η Olidata στη Χιλή, η ASI στην Αυστραλία και η Hanvon στην Κίνα, θα προσφέρουν το μετατρεπόμενο (σε tablet) classmate PC στις εθνικές τους αγορές. Όλες αυτές οι προτάσεις θα συμπληρώσουν τη γκάμα του υπάρχοντος αναδιπλούμενου φορητού υπολογιστή που προσφέρεται ήδη σε ολόκληρο τον κόσμο.
"Η συνεργασία μας με τοπικές εταιρείες υλικού και λογισμικού τονίζει το χαρακτήρα του προγράμματος Intel Learning Series και την προσαρμογή του στα πολιτιστικά δεδομένα κάθε χώρας, και υπογραμμίζει τη διάθεση της Intel να στηρίξει τις τοπικές οικονομίες και την αειφόρο ανάπτυξη," σημείωσε η κ. Ibrahim. "Μέσω του προγράμματος Intel Learning Series, συγκεντρώνουμε τα μεγάλα μυαλά και την εμπειρία της βιομηχανίας πληροφορικής, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα χαρούμενο και εποικοδομητικό περιβάλλον που επιτρέπει στους μαθητές να αποκτήσουν τη γνώση και τις δεξιότητες που απαιτούνται στον 21ο αιώνα."
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το classmate PC της Intel, καθώς και για φωτογραφικό υλικό και video, μπορείτε να επισκεφτείτε αυτή τη διεύθυνση

 

 


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 71 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top