Η Garmin και η ASUS δημιουργούν τη σειρά κινητών τηλεφώνων με GPS, Garmin-Asus Nüvifone

Press News

Πρίν μερικές μέρες είχαμε αναφερθεί στην στρατηγική συμμαχία που δημιούργησαν οι Garmin και ASUS. Μόλις λάβαμε και το επίσημο δελτίο τύπου σχετικά με την συνεργασία σους: Η Garmin Ltd. (NASDAQ: GRMN) και η ASUSTeK Computer Inc. (TAIEX: 2357) ανακοίνωσαν τη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας η οποία θα επιτρέψει στις εταιρείες να εκμεταλλευτούν την τεχνογνωσία τους στους τομείς των κινητών τηλεφώνων και των συσκευών πλοήγησης και να προχωρήσουν στο σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διάθεση co-branded κινητών τηλεφώνων με τεχνολογία εντοπισμού θέσης (LBS - centric mobile phones).

Η Garmin και η ASUS έχουν ήδη ξεκινήσει την από κοινού ανάπτυξη μιας σειράς συσκευών κινητών τηλεφώνων, η οποία θα γίνει γνωστή με την ονομασία Garmin-Asus nüvifone series. Μέσα στο 2009, οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να παρουσιάσουν στην αγορά αρκετά μοντέλα της σειράς Garmin-Asus nüvifone, ενώ ένα νέο μοντέλο της οικογένειας Garmin-Asus nüvifone θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης Mobile World Congress στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, από τις 16 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2009.

“Πιστεύουμε ότι οι συσκευές στις οποίες συγκλίνουν διαφορετικές τεχνολογίες (converged devices) αποτελούν μια νέα, αναδυόμενη ευκαιρία,” ανέφερε ο Δρ. Min Kao, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Garmin Ltd. “Αυτή η συμμαχία συνιστά πλεονέκτημα και για τις δύο εταιρείες, διότι μας δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσουμε τους πόρους μας και να βάλουμε τα θεμέλια για να δημιουργήσουμε μία ισχυρή βάση, επάνω στην οποία θα στηριχτούμε για να παρουσιάσουμε σε όλο τον κόσμο τις καινοτομίες και τα πλεονεκτήματα των κινητών τηλεφώνων τεχνολογίας LBS.

Για περισσότερο από ένα χρόνο συνεργαζόμαστε με την ASUS, στη βάση μιας σχέσης ODM (Original Design Μanufacturer), πάνω στο αρχικό μοντέλο nüvifone το οποίο και παρουσιάστηκε το 2008. Παίρνοντας μαθήματα από αυτή μας τη συνεργασία, συμπεράναμε ότι εάν συνδυάσουμε την τεχνογνωσία μας κι αν εκμεταλλευτούμε τους τομείς στους οποίους ο καθένας κατέχει ηεγτική θέση, μπορούμε να αναβαθμίσουμε τη σχέση μας στοχεύοντας όχι μόνο στην διεύρυνση της προϊοντικής μας βάσης, αλλά και στη μείωση του χρόνου ανάπτυξης των προϊόντων μας. Πιστεύουμε ότι μέσα από αυτή τη στρατηγική συμμαχία τοποθετούμαστε με μοναδικό τρόπο σε μιά θέση που θα μας επιτρέψει να παρουσιάσουμε τις καλύτερες και πιο συναρπαστικές κινητές συσκευές που θα συνδυάζουν την τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας με την πλοήγηση GPS.”

“Αυτή η συμμαχία επιτρέπει στην ASUS και την Garmin να συνδυάσουν άμεσα και απρόσκοπτα την ισχύ των δύο εταιρειών, έτσι ώστε να προσφέρουν στην αγορά πρωτοποριακά κινητά τηλέφωνα, τα οποία συνδυάζουν το κορυφαίο design με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα. Τόσο η ASUS, όσο και η Garmin πιστεύουν ακράδαντα στις διαρκείς επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη, έτσι ώστε να μπορούν να προσφέρουν πάντα στον κόσμο και στις επιχειρήσεις πρωτοποριακά προϊόντα,” ανέφερε ο κ. Jonney Shih, πρόεδρος της ASUSTeK Computer Inc. “Μέσα από αυτή τη συμμαχία, οι εταιρείες μας θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν καινοτόμα προϊόντα που διευκολύνουν τη ζωή μας. Οι τεχνολογίες που αναπτύσσουμε θα πρέπει να υπηρετούν τους πελάτες μας, και όχι το αντίσττροφο. Πιστεύουμε πως όλες οι συσκευές θα πρέπει να λειτουργούν και να επικοινωνούν απρόσκοπτα όχι μόνον οποιαδήποτε χρονική στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος, αλλά να το κάνουν σε πραγματικό χρόνο και σε πραγματικό τόπο. Έχουμε την πεποίθηση ότι η σειρά κινητών nüvifone θα επιτύχει τους συγκεκριμένους στόχους.”

Όλες οι συσκευές nüvifone της Garmin-Asus θα συνεχίσουν στο δρόμο που χάραξε πρωτότυπο nüvifone και θα αποτελούν συσκευές τεχνολογίας LBS οι οποίες θα συνδέονται με τα δίκτυα, θα επικοινωνούν και θα παρέχουν υπηρεσίες πλοήγησς με τρόπο απλό και απρόσκοπτο. Το πρωτότυπο nüvifone της Garmin το οποίο παρουσιάστηκε το 2008 θα λανσαριστεί και πάλι κάτω από το brand Garmin-Asus nüvifone G60. Το Garmin-Asus nüvifone G60 αναμένεται στην αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2009. Συμπληρωματικές πληροφορίες για το nüvifone G60 της Garmin-Asus θα δοθούν στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.

Η λειτουργία LBS αποτελεί την καρδιά της νέας σειράς τηλεφώνων nüvifone της Garmin-Asus, παρέχοντας τα ίδια χαρακτηριστικά πλοήγησης με αυτά των φορητών πλοηγών της Garmin, και μάλιστα αυτών της υψηλότερης κατηγορίας τιμής, χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στο χρήστη να καθοδηγείται μέσω φωνητικών εντολών σε κάθε στροφή ή γωνία του δρόμου. Στη συσκευή έχουν προφορτωθεί χάρτες και εκατομμύρια σημεία ενδιαφέροντος, έτσι ώστε οι οδηγοί να μπορούν έυκολα να βρούν μια συγκεκριμένη διεύθυνση, το όνομα μιας επιχείρησης, ή να μπορούν να αναζητήσουν έναν προορισμό μέσα από μία ομάδα ομοειδών επιλογών. Επίσης, το nüvifone περιλαμβάνει τη δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης σε δημοφιλείς online διευθύνσεις μέσω τοπικής αναζήτησης στο διαδίκτυο. Το nüvifone αξιοποιεί τη δύναμη του παγκόσμιου ιστού και οι πληροφορίες σχετικά με τους κατά τόπους επαγγελματίες ή τα αντίστοιχα αξιοθέατα ανανεώνονται συνεχώς. Στο nüvifone περιλαμβάνεται επίσης το Ciao, μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης η οποία γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στα διάφορα τοπικά κοινωνικά δίκτυα (location based social networks) και τα ενσωματώνει απρόσκοπτα σε μία συσκευή.

Η παρουσίαση της συμμαχίας των Garmin και Asus έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 4 Φεβρουαρίου 2009, στην Ταϊβάν. Οι αναλυτές και οι δημοσιογράφοι οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την ανακοίνωση της Garmin-Asus στην Ταϊβάν, προσκαλούνται να συμμετάσχουν μέσω τηελεφώνου ή μέσω σχετικού webcast στις 4 Φεβρουαρίου 2009, στις 11:00 π.μ (ώρα ανατολικής Βορείου Αμερικής ή 10:00 πμ ώρα κεντρικής Βορείου Αμερικής). Λεπτομέρειες για το Webcast διατίθενται από τη διεύθυνση www.GarminAsus.com/pressroom.

Τα μοντέλα nüvifone της Garmin-Asus θα εκτίθενται στη διεθνή έκθεση Mobile World Congress της Βαρκελώνης, και στο περίπτερο της Garmin-Asus (7C37, hall 7), από τις 16 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2009. Οι δημοσιογράφοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους τύπου της Garmin ή της Asus έτσι ώστε να προγραμματίσουν συνεντεύξεις ή κάποια ζωντανή επίδειξη της συσκευής. Συμπληρωματικές πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν στη διεύθυνση www.GarminAsus.com.

Σχετικά με την Garmin και την ASUS

H Garmin είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στις εφαρμογές πλοήγησης μέσω δορυφόρου και έχει, μέχρι στιγμής, πουλήσει σχεδόν 50 εκατομμύρια συσκευές. Η εταιρεία, η οποία γιορτάζει φέτος 20 χρόνια λειτουργίας, υπήρξε πρωτοπόρος στην κατασκευή συσκευών πλοήγησης και επικοινωνίας, συσκευών που βελτιώνουν τη ζωή των καταναλωτών.
Η Garmin καλύπτει ολόκληρο το φάσμα της αγοράς των GPS, με ένα εύρος δραστηριοτήτων που είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερο απο οποιουδήποτε άλλου στο συγκεκριμένο κλάδο. Η εταιρεία έχει αναπτύξει καινοτόμα προϊόντα και έχει εδραιώσει ηγετική θέση σε κάθε μία από τις αγορές όπου δραστηριοποιείται συμπεριλαμβανομένων αυτών της αυτοκινητοβιομηχανίας, της αεροπλοϊας, της ναυτιλίας, του fitness, της υπαίθριας ψυχαγωγίας και των εφαρμογών ασύρματης επικοινωνίας.

Η Garmin κατάφερε το 2007 να βρεθεί στην πρώτη θέση της αγοράς των κινητών συσκευών πλοήγησης, πουλώντας υπερδιπλάσιο αριθμό συσκευών σε σχέση με το 2006 και διευρύνοντας το μερίδιο που κατέχει στη συγκεκριμένη κατηγορία. Σύμφωνα με μία έρευνα που διενήργησε η η Canalys, μία από τις κορυφαίες ανεξάρτητες εταιρείες αναλύσεων της αγοράς τεχνολογίας, η Garmin κατείχε στο τρίτο τρίμηνο του 2008 το 35 τοίς εκατό της παγκόσμιας αγοράς προσωπικών συσκευών πλοήγησης (PND), με το ποσοστό της να είναι περίπου 50 τοίς εκατό στις ΗΠΑ και 20 τοίς εκατό στην Ευρώπη.

Η Garmin έχει βρεθεί στην αιχμή των εφαρμογών πλοήγησης για κινητά τηλέφωνα, έχοντας παρουσιάσει αρκετά προϊόντα που απευθύνονται στην αγορά κινητής , όπως το Garmin Mobile off-board navigation και το Garmin Mobile XT, μια on-board εφαρμογή πλοήγησης. Με την πρώτη σχετική ανακοίνωση να χρονολογείται από το 2005, το Garmin Mobile off-board navigation ήταν η πρώτη server-based εφαρμογή πλοήγησης η οποία επέτρεπε την οπτική απεικόνιση και τη συνεχή ενημέρωση της θέσης του χρήστη επάνω σε ένα λεπτομερή, κινούμενο χάρτη. Οι συγκεκριμένες εφαρμογές πλοήγησης υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες δυναμικού περιεχομένου βάσει κάποιας γεωγραφικής θέσης, όπως για παράδειγμα αναφορές για την κυκλοφορία και την κίνηση, για τις τιμές της βενζίνης, για την κατάσταση μιας πτήσης, καθώς και πληροφορίες για τον καιρό. Οι προτάσεις της Garmin’s για εφαρμογές πλοήγησης, on-board και off-board, έχουν υιοθετηθεί από πλήθος κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων και παρόχων κινητής τηλεφωνίας, και είναι διαθέσιμες, μέχρι στιγμής, σε πάνω από 500 διαφορετικά μοντέλα κινητών.

Η ASUS είναι ηγέτιδα τεχνολογική δύναμη στη βιομηχανία πληροφορικής και προσφέρει τα πάντα, από υλικά για τη συναρμολόγηση προσωπικών υπολογιστών, μέχρι ολοκληρωμένες λύσεις που περιλαμβάνουν φορητούς κι επιτραπέζιους υπολογιστές, smart phones, PDA, προϊόντα ευρυζωνικών επικοινωνιών, οθόνες LCD monitors και ασύρματες εφαρμογές. Η ASUS τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης για το Eee PC™, ένα μοντέλο υπο-φορητού υπολογιστή το οποίο έκανε αίσθηση συνδυάζοντας το χαμηλό βάρος με την ευκολία χρήσης. Το 2007, ένας στους τρείς επιτραπέζιους υπολογιστές που πωλούνταν ήταν εφοδιασμένος με μια μητρική κάρτα της ASUS; Επίσης, η ASUS αποτελέι την ταχύτερα αναπτυσσσόμενη μάρκα φορητών υπολογιστών για τα οκτώ τελευταία, διαδοχικά τρίμηνα, φτάνοντας στην πέμπτη θέση παγκοσμίως το τρίτο τρίμηνο του 2008. Τα έσοδα της εταιρείας για τη χρήση του 2008 ανήλθαν σε $8.2 δισεκατομμύρια (δολάρια ΗΠΑ). Η Asus, μέσα από την ανυποχώρητη δέσμευσή της για ποιότητα και καινοτομία, έχει κερδίσει πληθώρα διεθνών διακρίσεων και βραβείων. Η ASUS εδώ και 11 συνεχή χρόνια βρίσκεται στη λίστα InfoTech 100 του περιοδικού BusinessWeek, φτάνοντας το 2008στην ένατη θέση. Επιπλέον, η ASUS κέρδισε τον τίτλο της κορυφαίας εταιρείας στον ετήσιο πίνακα Top 10 Global Brands της Taiwan στην κατηγορία IT Hardware, με την αξία του brand της να υπολογίζεται σε $1.324 δισεκατομμύρια (δολάρια ΗΠΑ).

Η ASUS είναι ένας ανερχόμενος παίκτης στο σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διάθεση κινητών τηλεφώνων, ενώ διαθέτει αποκλειστικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας σε τεχνολογίες δικτύων πυρήνα τρίτης γενιάς (3G core). Οι συγκεκριμένες τεχνολογίες 3G προετοιμάζουν το έδαφος για την έλευση της τέταρτης γενιά κινητών επικοινωνιών (4G) στο εγγύς μέλλον. Διαθέτοντας περισσότερους από 800 εργαζομένους αφοσιωμένους αποκλειστικά στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης για smart phones, η ASUS παρουσίασε με επιτυχία κινητά τηλέφωνα σε 20 χώρες, μέσα από συνεργασίες με μεγάλους παρόχους τηλεφωνίας όπως η Vodafone, η O2, η Orange και η TIM. Από την εποχή που η ASUS παρουσίασε το πρώτο της PDA το 2001, και το πρώτο της κινητό τηλέφωνο το 2004, η διείσδυση του τηλεπικοινωνιακού κλάδου της εταιρείας στην παγκόσμια αγορά έχει μεγαλώσει σημαντικά. Σήμερα, η ASUS αναγνωρίζεται ως ένα από τα τρία κορυφαία brands της κατηγορίας των Windows Mobile κινητών στη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη. Με προσεγμένο εξωτερικό στυλ και εξαιρετικά εύχρηστο μενού, τα κινητά της ASUS κατάφεραν να ικανοποιήσουν τα αυστηρά σχεδιαστικά κριτήρια και να κερδίσουν τα βραβεία G-Mark Design στην Ιαπωνία και iF Award στη Γερμανία — διακρίσεις που τοποθετούν την ASUS ανάμεσα στους ηγέτες όσον αφορά το design κινητών τηλεφώνων. Επιπλέον, το μενού αφής, με την αποκλειστική σχεδίαση της ASUS που προσφέρει στους καταναλωτές απόλυτη ευκολία χρήσης, θα χρησιμοποιηθεί και σε επιλεγμένες συσκευές nüvifone της Garmin-Asus.

Το Garmin αποτελεί κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα, και το nüvifone εμπορικό σήμα της Garmin Ltd. Το ASUS αποτελεί κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα της ASUSTeK Computer Inc.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 41 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top