Intel Westmere και Gulftown: 32nm επεξεργαστές από την Intel στο τέλος του χρόνου

H Intel έδωσε στη δημοσιότητα πολλές πληροφορίες και λεπτομέρειες που αφορούν τόσο στη νέα κατασκευαστική μέθοδο 32nm όσο και στα νέα chips με τη κωδική ονομασία "Westmere" που θα κατασκευάζονται σε αυτή την κλίμακα ολοκλήρωσης. Οι νέοι επεξεργαστές της εταιρείας θα δανείζονται πολλά στοιχεία από την αρχιτεκτονική "Nehalem" των Core i7, θα ενσωματώνουν υποσύστημα γραφικών σε ορισμένες εκδόσεις αλλά και ενσωματωμένες εντολές κρυπτογράφησης AES.

Πιο συγκεκριμένα οι νέοι επεξεργαστές "Westmere" θα κάνουν χρήση της τεχνολογίας Intel Turbo Boost, της τεχνολογίας HyperThreading (2 πυρήνες, 4 threads), ενσωματωμένο κύκλωμα γραφικών με δυνατότητα απενεργοποίησης του (discrete/switchable graphics), 4ΜΒ cache, ενσωματωμένο ελεγκτή μνήμης με υποστήριξη στη μνήμη dual channel DDR3-SDRAM καθώς και ενσωματωμένες εντολές AES.

Με βάση την κατασκευαστική μέθοδο 32nm, η Intel θα παρουσιάσει την επόμενη γενιά high-end desktop επεξεργαστών με την κωδική ονομασία "Gulftown" που θα ενσωματώνουν έξι πυρήνες (μέσω HyperThreading, 12 threads) που προορίζονται να βγούν στην παραγωγή το 2010 και θα αντικαταστήσουν τους σημερινούς επεξεργαστές Core i7.

Στην κατηγορία "mainstream/performance", η Intel θα ανακοινώσει τις πλατφόρμες "Piketon/Kings Creek" που αφορούν στους τετραπύρηνους επεξεργαστές "Lynnfield" (τέσσερις πυρήνες, οκτώ threads) και "Clarkdale" (δύο πυρήνες, τέσσερα threads), με τους τελευταίους να ενσωματώνουν και υποσύστημα γραφικών. 

Όσο αφορά στους φορητούς υπολογιστές, η Intel θα ανακοινώσει την πλατφόρμα "Calpella" με τον τετραπύρηνο (οκτώ thread) επεξεργαστή "Clarksfield" και τον 32nm "Arrandale" των δύο πυρήνων και των τεσσάρων threads να ακολουθεί. Ο τελευταίος θα ενσωματώνει υποσύστημα γραφικών, το οποίο σύμφωνα με την Intel θα είναι αρκετά ισχυρότερο από τα σημερινά IGP μοντέλα της εταιρείας. 

Η πλατφόρμα "Westmere" επίσης, θα σημάνει την μεταστροφή της εταιρείας σε λύσεις 2-chip από τις σημερινές 3-chip λύσεις (με επεξεργαστή, Northbridge και Southbridge) αφού τα περισσότερα στοιχεία του Northbridge chipset όπως το υποσύστημα γραφικών ή ο ελεγκτής μνήμης θα έχουν μετακινηθεί στο εσωτερικό των επεξεργαστών της εταιρείας. Αυτό σημαίνει με λίγα λόγια απλούστερες κατασκευές motherboard.

Από το hothardware.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 53 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top