Το Facebook επανέφερε τους προηγούμενους όρους χρήσης

Το Facebook επανέφερε τους παλιούς όρους χρήσης, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Mark Zuckerberg σε ανακοίνωση του μετά από διαμαρτυρίες χρηστών σχετικά με το τρόπο διακίνησης και τη χρήση των προσωπικών δεδομένων τους όπως περιγράφονταν στην αναθεωρημένη έκδοση των όρων χρήσης του δημοφιλούς social network (δείτε σχετικά εδώ). "Πριν από μερικές εβδομάδες, πραγματοποιήσαμε αναθεώρηση των όρων χρήσης ελπίζοντας να διευκρινιστούν ορισμένα μέρη τους για τους χρήστες μας. Κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, λάβαμε πολλές ερωτήσεις και σχόλια σχετικά με τις αλλαγές και το τι σημαίνουν αυτές για τους ανθρώπους και τα δεδομένα τους. Με βάση αυτή την αντίδραση, αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στην προηγούμενη μας έκδοση των όρων χρήσης, μέχρι να επιλυθούν τα ζητήματα που τέθηκαν" αναφέρει ο Mark Zuckerberg στην ανακοίνωση του.

"Πολλοί από εμάς στο Facebook δαπανούμε την μέρα μας και συζητάμε για τον καλύτερο τρόπο για να προχωρήσουμε στο μέλλον. Μία προσέγγιση θα ήταν να τροποποιήσουμε ταχέως τους νέους όρους, σε απλή γλώσσα για να διευκρινιστεί περαιτέρω η θέση μας. Μια άλλη προσέγγιση θα ήταν απλώς να επαναφέρουμε την παλαιότερη έκδοση των όρων χρήσης, ενώ παράλληλα θα ξεκινούσαμε την εργασία μας για την επόμενη έκδοση τους. Όσο σκεφτόμασταν αυτά τα πράγματα ζητήσαμε την συμβολή οργανώσεων για να μας πουν την άποψη τους.

Κοιτάζοντας το μέλλον, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε μια νέα προσέγγιση για την περαιτέρω ανάπτυξη των όρων χρήσης μας. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η επιστροφή στην προηγούμενη έκδοση των όρων χρήσης ήταν το σωστό για την ώρα. Όπως είπα και χθες, πιστεύουμε ότι η γλώσσα που χρησιμοποιούμε στους όρους χρήσης, είναι υπερβολικά τυπική και προστατευτική, και αυτό δεν σκοπεύουμε να το αφήσουμε έτσι για πολύ.

Περισσότερα από 175 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook. Εάν ήταν μια χώρα, θα είναι η έκτη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο. Οι όροι χρήσης, δεν είναι απλά ένα έγγραφο που προστατεύει τα δικαιώματά μας. Είναι το διοικητικό έγγραφο για τον τρόπο με τον οποίο η υπηρεσία χρησιμοποιείται από όλους, σε όλο τον κόσμο. Δεδομένης της σημασίας του, πρέπει να διασφαλίσουμε τους όρους που αντανακλούν τις αρχές και τις αξίες των ανθρώπων που χρησιμοποιούν την υπηρεσία.

Η επόμενη έκδοση θα είναι μια σημαντική αναθεώρηση από το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα. Θα αντανακλά τις αρχές που περιέγραψα χθες γύρω από τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μοιράζονται και ελέγχουν τις πληροφορίες τους, και θα είναι σαφώς γραμμένοι και σε γλώσσα που ο καθένας θα μπορεί να καταλάβει. Δεδομένου ότι αυτό θα είναι το διοικητικό έγγραφο που χρησιμοποιούμε για να "ζούμε" όλοι από εδώ και στο εξής, οι χρήστες του Facebook  θα έχουν μεγάλη συμβολή στην διαμόρφωση των όρων χρήσης.

Έχετε τη δέσμευσή μου ότι θα κάνουμε όλα αυτά τα πράγματα, αλλά για να τα κάνουμε σωστά, θα χρειαστεί λίγος χρόνος ακόμη. Η διαδικασία αναθεώρησης αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες. Εν τω μεταξύ, έχουμε επαναφέρει τους όρους στην έκδοση που υπήρχε πριν από τις 4 Φεβρουαρίου, αλλαγή, την οποία ζήτησαν οι περισσότεροι άνθρωποι που επικοινώνησαν μαζί και αποτέλεσε επιπλέον τη σύσταση, εξωτερικών εμπειρογνωμόνων που ζητήσαμε τη βοήθεια τους.

Αν θέλετε να συμμετάσχετε στην διαμόρφωση των νέων όρων χρήσης, μπορείτε να ξεκινήσετε να κάνετε τις ερωτήσεις, τα σχόλια και τις αιτήσεις σας στο νέο group που δημιουργήσαμε: "Facebook Bill of Rights and Responsibilities". Περιμένω με ανυπομονησία τις απόψεις σας".


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 48 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top