Νέα "πράσινα" switch από την D-Link

Press News

Τα κορυφαία πράσινα switches της D-Link τώρα γίνονται ακόμη πιο οικολογικά. Η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε την πράσινη τεχνολογία στα δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών εδραιώνει ακόμη περισσότερο την ηγετική της θέση στην παραγωγή προϊόντων εξοικονόμησης ενέργειας παρουσιάζοντας το 5-Port Gigabit Desktop Switch (DGS-1005D) δεύτερης γενιάς της D-Link, που εξοικονομεί έως και 73% λιγότερη ενέργεια διατηρώντας αμετάβλητη την απόδοσή του. 

Το DGS-1005D, είναι ένα μόνο από τα συνολικά τέσσερα φιλικά προς το περιβάλλον unmanaged gigabit switches για μικρά ή οικιακά δίκτυα που διαθέτουν αυξημένες δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας και θα διατεθούν φέτος στην ελληνική αγορά. Τα άλλα τρία προϊόντα της νέας σειράς είναι τα switches 8-θυρών (DGS-1008D), 16-θυρών (DGS-1016D) και 24-θυρών (DGS-1024D), που διαθέτουν εξίσου ενισχυμένες δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας.

Η δεύτερη γενιά των desktop switches πολλαπλών θυρών DGS-1000D της D-Link είναι μέρος μιας ευρύτερης "πράσινης" πρωτοβουλίας της εταιρείας με στόχο την κατασκευή περιβαλλοντικά υπεύθυνων προϊόντων, σε φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες και με βελτιστοποιημένες αποδόσεις, που διαθέτουν τις προϋποθέσεις για πιστοποίηση ENERGY STAR. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται επίσης και διάφορα προγράμματα ενημέρωσης καταναλωτών, καθώς και προγράμματα ανακύκλωσης.

"Στόχος μας είναι να παραμείνουμε πρωτοπόροι στην "Πράσινη" τεχνολογία δικτύων, επενδύοντας ακόμη περισσότερο στην κατασκευή προϊόντων με αμετάβλητη απόδοση, αλλά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας", δήλωσε ο κ. Tony Tsao, Πρόεδρος και CEO της D-Link Corporation και συνέχισε λέγοντας: «Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στα ήδη επιτυχημένα Πράσινα προϊόντα πρώτης γενιάς, επιδιώκοντας συνεχώς νέες μεθόδους που προστατεύουν το περιβάλλον και παράλληλα βοηθούν τους πελάτες μας να εξοικονομούν χρήματα".

Τα Πράσινα desktop switches DGS-1005D

Όταν οι συνδεδεμένες συσκευές αδρανούν, το DGS-1005D desktop switch πολλαπλών θυρών εξοικονομεί έως και 73% ενέργειας σε σχέση με τα συμβατικά switches της D-Link.

Επιπλέον, όταν οι ίδιες αυτές συσκευές λειτουργούν για 10 ώρες και στη συνέχεια απενεργοποιούνται για άλλες 14 μέσα σε ένα 24ώρο, ενώ είναι συνδεδεμένες με καλώδια Ethernet, μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας κατά 66%.

Η Πράσινη Τεχνολογία της D-Link

H Πράσινη τεχνολογία της D-Link αναγνωρίζει πότε μια θύρα είναι ενεργή ή ανενεργή και προσαρμόζει ανάλογα την παροχή ενέργειας. Αυτό εξυπηρετεί ιδιαίτερα τους χρήστες μικρών ή οικιακών δικτύων που δεν χρησιμοποιούν συνεχώς τον υπολογιστή τους ή όλες τις θύρες του. Παράλληλα, η τεχνολογία αυτή εξοικονομεί επιπλέον ενέργεια, αφού έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει αυτόματα τη σύνδεση και το μήκος του καλωδίου με αποτέλεσμα να ρυθμίζει ανάλογα τα επίπεδα παροχής ενέργειας.

Εξοικονόμηση ενέργειας όταν οι συνδέσεις είναι αδρανείς

Συχνά, ακόμη και όταν ο υπολογιστής είναι κλειστός, μερικά switches παραμένουν ανοιχτά και συνεχίζουν να καταναλώνουν σημαντική ποσότητα ενέργειας. Τα switches Πράσινη τεχνολογίας ωστόσο της D–Link αναγνωρίζουν πότε ο υπολογιστής είναι κλειστός και αυτόματα περνούν σε θέση stand by, ελαττώνοντας δραστικά την παροχή ενέργειας στη συγκεκριμένη θύρα.

Το μήκος του καλωδίου καθορίζει τα επίπεδα ενέργειας, ώστε να μην καταναλώνεται περιττή ενέργεια στο ελάχιστο

Τα περισσότερα desktop switches είναι κατασκευασμένα, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν καλώδια Ethernet μήκους 100μ. Μέσω της Πράσινης Τεχνολογίας της D-Link, τα switches εντοπίζουν το μήκος του καλωδίου και προσαρμόζουν ανάλογα την παροχή ενέργειας -τα καλώδια που χρησιμοποιούνται στα μικρά ή τα οικιακά δίκτυα δεν ξεπερνούν συνήθως τα 20μ με αποτέλεσμα η ενέργεια που εξοικονομείται να είναι ουσιαστική.

Η ενσωμάτωση της Πράσινης Τεχνολογίας της D-Link στη σειρά switches DGS-1000D αποδεικνύει την δέσμευση της εταιρείας ως προς τη δημιουργία φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων που να είναι σύμφωνες με τις οδηγίες ΠΕΟ και ΑΗΗΕ της Ε.Ε. (Περιορισμός Επικίνδυνων Ουσιών και Απόβλητα Ειδών Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού, αντίστοιχα). Η πρώτη οδηγία περιορίζει τη χρήση συγκεκριμένων επικίνδυνων ουσιών κατά την κατασκευή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αγαθών, ενώ η δεύτερη εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για ανακύκλωση ή βιολογική απόρριψη μετά το τέλος ζωής τους. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 19 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top