Πραγματοποιήθηκε η 2η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση"

Press News

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009, η 2η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση". Στην Επιτροπή συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων του Προγράμματος, εκπρόσωποι δημόσιων αρχών, κοινωνικοί και οικονομικοί εταίροι, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Ο Προεδρεύων Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού Καθ. Βασίλης Ασημακόπουλος, παρουσίασε τις εννέα μεγάλες κατευθύνσεις δράσεων ("νήματα δράσεων") και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το Πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση" είναι "έτοιμο σε όλα τα επίπεδα", έχοντας ήδη ανοίξει τις πύλες του από τον Οκτώβριο του 2008. Ήδη σήμερα αξιολογούνται προτάσεις φορέων για νέα τεχνολογικά έργα, ενώ υπάρχουν ανοιχτές Προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού €400 εκατομμυρίων ευρώ για τους ενδιαφερόμενους.

Στην Επιτροπή Παρακολούθησης ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δράσεις που κατευθύνονται άμεσα σε πολίτες και επιχειρήσεις και οι οποίες πρόκειται να υλοποιηθούν μέσω της "Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ". Δράσεις αυτού του τύπου, αποτελούν βασική επιλογή της Ψηφιακής Στρατηγικής και παρουσιάστηκαν στοιχεία για την μέχρι τώρα υψηλή ανταπόκριση πολιτών και επιχειρήσεων (δράσεις "Δες την Ψηφιακά", "e-κπαιδευτείτε", "γονείς.gr", "e-services" κλπ.)

Ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού έκανε αναφορά στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία που δημιουργεί την ανάγκη για περισσότερες δράσεις τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών που υλοποιούνται ταχύτερα και αποδίδουν άμεσα σε πολίτες και επιχειρήσεις. Προς το σκοπό αυτό, παρουσίασε συγκεκριμένες «δράσεις-σημαίες» που έχουν προγραμματισθεί για τους επόμενους μήνες και οι οποίες ενδεικτικά περιλαμβάνουν:

  •  η δράση για την Ψηφιακή Ασφάλεια Επιχειρήσεων (ξεκινά τον επόμενο μήνα),
  • το έργο του μαθητικού υπολογιστή και της Ψηφιακής Τάξης,
  • η δράση για την Ψηφιακή προώθηση και προβολή εξαγωγικών επιχειρήσεων και μικρών επιχειρήσεων που εξάγουν "ειδικά Ελληνικά προϊόντα",
  • δράση για την Ψηφιακή ανάπτυξη τουριστικών επιχειρήσεων,
  • δράση για τη δημιουργία Ψηφιακών Καταστημάτων,
  • δράσεις προηγούμενων ετών που θα συνεχιστούν και φέτος που απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών ("Δες την Ψηφιακά" για φοιτητές κλπ.)

Σε ότι αφορά τους δημόσιους φορείς, τονίστηκε ότι τα κριτήρια αξιολόγησης που έχουν τεθεί στο νέο Πρόγραμμα προκρίνουν προτάσεις ψηφιακών υπηρεσιών που επιφέρουν άμεσο και αισθητό αποτέλεσμα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε η 8η Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας" που φέτος ολοκληρώνεται. Παρουσιάστηκε η διαδικασία κλεισίματος του Προγράμματος, το οποίο αφήνει ως παρακαταθήκη μια Ψηφιακή Ελλάδα που έχει κάνει πια πολύ μεγάλα βήματα τεχνολογικής σύγκλισης, όπως πιστοποιείται από όλους τους διαθέσιμους δείκτες.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 58 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top