Η EMC εξαγοράζει την Configuresoft

Press News

H EMC Corporation, ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει στην υπογραφή οριστικής συμφωνίας για την εξαγορά της Configuresoft Inc., μιας μη εισηγμένης εταιρείας που κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο του server configuration και του λογισμικού για διαχείριση αλλαγών και συμμόρφωσης σε ρυθμιστικούς κανόνες (change και compliance management).

Με την εν λόγω ανακοίνωση, η EMC επεκτείνει τη γκάμα των λύσεων που διαθέτει για τη διαχείριση του συνόλου της υποδομής πληροφορικής, καλύπτοντας τα αποθηκευτικά μέσα, τα δίκτυα, τους servers και τις εφαρμογές, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους πελάτες της να δημιουργήσουν αυτόματες διαδικασίες εποπτείας και ελέγχου των μηχανογραφικών τους κέντρων είτε αυτά είναι κλασικά, είτε virtual. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος, ενώ σημειώνεται ότι δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τα έσοδα ή τα κέρδη ανά μετοχή για την οικονομική χρήση του 2009.

Με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, η EMC αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της συμφωνίας OEM (Original Equipment Manufacturer – αρχικού κατασκευαστή) που έχει συνάψει με την Configuresoft από τα μέσα του 2008, μιας σχέσης που θεωρείται ήδη πολύ επιτυχημένη. Τα προϊόντα που προέκυψαν μετά τη συγκεκριμένη συμφωνία OEM, ο EMC Server Configuration Manager και ο EMC Configuration Analytics Manager, βοηθούν πλέον τους πελάτες της EMC να προχωρήσουν σε γρήγορη υλοποίηση του virtualization, να επιτύχουν δραστική μείωση του κόστους, να ελέγχουν τη συμμόρφωση με ρυθμιστικούς κανόνες και πολιτικές και να είναι σε θέση να εγγυώνται την τήρηση των κανόνων πληροφορικής διακυβέρνησης και διαχείρισης κινδύνου σε ολόκληρη την έκταση των υποδομών τους.

“Οι πελάτες αναζητούν νέα εργαλεία και διαδικασίες που θα τους βοηθήσουν να διαχειριστούν καλύτερα τα virtual μηχανογραφικά κέντρα που διαθέτουν”, δήλωσε ο Chris Gahagan, Senior Vice President στο τμήμα Resource Management Software της EMC. “Οι εφαρμογές για το configuration των server και για τη διαχείριση των αλλαγών (change management) αποτελούν κορυφαίες προκλήσεις για το χώρο της πληροφορικής. Η εξαγορά της Configuresoft μας εξασφαλίζει κορυφαίες λύσεις όσον αφορά στον τομέα του server configuration, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες μας να αποκτήσουν τα ισχυρά εργαλεία που απαιτούνται για τον πλήρη αυτοματισμό των μηχανογραφικών τους κέντρων, σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες και βέλτιστες πρακτικές που ισχύουν για κλασικά ή virtual κέντρα. Η προσθήκη των λύσεων της Configuresoft στην μεγάλη οικογένεια των εφαρμογών που διαθέτει η EMC για τη διαχείριση υποδομών πληροφορικής, την καθιστά πλέον το πληρέστερο και το πιο ισχυρό εργαλείο που προσφέρει η αγορά σήμερα, όσον αφορά στο αυτόματο configuration των server, του storage και του δικτύου”.

Δύο προϊόντα της Configuresoft, το Enterprise Configuration Manager (ECM) και το Configuration Intelligent Analytics (CIA), τα οποία βάσει της συμφωνίας OEM ονομάζονται EMC Server Configuration Manager και Configuration Analytics Manager αντίστοιχα, βοηθούν τις επιχειρήσεις να επιτυγχάνουν και στη συνέχεια να διατηρούν σε ολόκληρη την έκταση των υποδομών τους ένα συγκεκριμένο επίπεδο συμμόρφωσης σε ρυθμιστικά πλαίσια, σε κανόνες λειτουργίας ή ασφάλειας. Οι λύσεις που υπάρχουν πλέον, έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν πολύ γρήγορα τα προβλήματα του configuration που σχετίζονται με τη συμμόρφωση και στη συνέχεια να τα επιλύουν βάσει συγκεκριμένων προτεραιοτήτων, έτσι ώστε τελικά η επιχείρηση να αποκτά μια ενιαία και αυτοματοποιημένη πολιτική διαχείρισης όλων των θεμάτων συμμόρφωσης. Οι πελάτες μπορούν μέσα από πλούσια στατιστικά να παρακολουθούν βασικούς δείκτες απόδοσης (ΚΡΙ) και να έχουν πλήρη ορατότητα σε όλο το δίκτυο και σε όλα τα domains. Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, οι λύσεις αυτές ενοποιούνται με τις εφαρμογές διαχείρισης δικτύου και service management της EMC, καθώς και με το λογισμικό της εταιρείας για αυτόματο root-cause analysis και για χαρτογράφηση των αλληλεξαρτήσεων μεταξύ διαφόρων εφαρμογών (dependency mapping), παρέχοντας στους πελάτες πλήρη εποπτεία και έλεγχο των υποδομών που διαθέτουν, κλασικών ή virtual.

“Στην Configuresoft έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε στους πελάτες μας εργαλεία που επιτρέπουν την προληπτική διαχείριση (proactive management), δηλαδή τη σωστή επιλογή παραμέτρων από το αρχικό configuration, χωρίς το ρίσκο και τα περιττά κόστη μιας διορθωτικής επέμβασης. Από το 1999, έχουμε κτίσει ένα καλό όνομα ως ηγέτες στο χώρο του server configuration management, βοηθώντας έτσι τους πελάτες μας να μειώσουν δραστικά τα κόστη τους, να είναι σίγουροι για την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών και κανόνων για την ασφάλεια των δεδομένων και να αξιοποιούν την υποδομή πληροφορικής που διαθέτουν με τρόπο που να καλύπτει τις επιχειρησιακές τους ανάγκες”, ανέφερε ο Alex Goldstein, Διευθύνων Σύμβουλος στην Configuresoft. “Η ενσωμάτωσή μας στην EMC αποτελεί την κατάλληλη κίνηση στον κατάλληλο χρόνο, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε πρόσβαση στους οικονομικούς και τους τεχνολογικούς πόρους ενός ηγέτη στο χώρο της διαχείρισης πληροφοριών και εξασφαλίζει την περαιτέρω εξέλιξη των προϊόντων μας, τα οποία πρωτοπορούν στην αγορά”.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Configuresoft θα αποτελεί τμήμα της ομάδας που ασχολείται με το Λογισμικό Διαχείρισης Εταιρικών Πόρων (Resource Management Software Group) στην EMC. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 42 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top