Η HP βράβευσε με $100.000 την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστήμιου Πατρών

Press News

Η HP ανακοίνωσε πρόσφατα τους νικητές του προγράμματος "HP Innovation in Education Grant Initiative", μεταξύ των οποίων αναδείχθηκε και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Πατρών, το οποίο θα λάβει ένα σύνολο τεχνολογικών παροχών από την HP, ύψους $100.000.

Το "HP Innovation in Education Grant Initiative" αποτελεί μια παγκόσμια χορηγική πρωτοβουλία της HP για Δημόσια και Ιδιωτικά Ιδρύματα Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στόχος του είναι η περαιτέρω αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσα από την χρήση της τεχνολογίας και την αξιοποίηση της Πληροφορικής, εργαλεία απαραίτητα τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και τους ίδιους τους σπουδαστές.

Η HP αξιολόγησε συνολικά από την περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής περισσότερες από 90 αιτήσεις Ιδρυμάτων Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Νικητές αναδείχθηκαν όσοι παρουσίασαν τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να συμβάλλει στην παροχή καινοτόμων λύσεων, ικανών να αλλάξουν την εκπαιδευτική εμπειρία και παράλληλα να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις.

Στη χώρα μας, νικητής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αναδείχθηκε η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και ειδικότερα το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών, με επικεφαλής του Προγράμματος τον κ. Νικόλαο Αβούρη, Καθηγητή στον Τομέα Ηλεκτρονικής και Υπολογιστών. Το Πανεπιστήμιο Πατρών στο Ρίο, θα λάβει από την ΗP ένα σύνολο σημαντικών παροχών το οποίο ανέρχεται κατά προσέγγιση στα $100.000 και περιλαμβάνει:

  • Εξοπλισμό πληροφορικής όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, λογισμικό, εκτυπωτικά μηχανήματα και περιφερειακά Η/Υ
  • Χορηγία μετρητών $10.000 στον επικεφαλής του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Λογισμικού και Επικοινωνίας Ανθρώπου-Υπολογιστή, με σκοπό την υποστήριξη και την περαιτέρω εξέλιξη του προγράμματος
  • Δυνατότητα συμμετοχής στο Διεθνές Συνέδριο της HP για την Καινοτομία στην Εκπαίδευση που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2010, στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.

Το Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών έλαβε τη συγκεκριμένη διάκριση, καθώς παρουσίασε μια ολοκληρωμένη και καινοτόμο πρόταση για τους τρόπους με τους οποίους θα αξιοποιηθεί ο εξοπλισμός πληροφορικής στα εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα του, προκειμένου να επαναπροσδιοριστεί η εκπαιδευτική εμπειρία, συμβάλλοντας αφενός στην αυξημένη συμμετοχή των φοιτητών και αφετέρου στην ακαδημαϊκή τους επιτυχία.

Με αφορμή τη διάκριση αυτή, o Στέφανος Γιουρέλης, Διευθύνων Σύμβουλος της HP Hellas, δήλωσε: "Η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Το Πανεπιστήμιο Πατρών, ένα από τα πιο σύγχρονα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στη Ελλάδα, που εστιάζει ολοένα και περισσότερο στη μελέτη και εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων στην εκπαιδευτική διαδικασία, απέδειξε με την πρόταση που κατέθεσε ότι έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τον τεχνολογικό εξοπλισμό της HP, προς όφελος των φοιτητών. Μια σειρά καινοτόμων ερευνητικών προγραμμάτων που αναπτύσσονται από το συγκεκριμένο τμήμα τα τελευταία χρόνια και περιλαμβάνουν τη χρήση τεχνολογίας και σύγχρονων συστημάτων Πληροφορικής, αποδεικνύουν ότι το χορηγικό πρόγραμμα της HP θα αναπτυχθεί στο πλέον ιδανικό περιβάλλον. Το Τμήμα διαθέτει τις κατάλληλες ομάδες αλλά και τους επιστημονικούς υπεύθυνους για να το υλοποιήσουν και κατ’ επέκταση να αλλάξουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η HP Hellas θα συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά στο "HP Innovation in Education Grant Initiative" παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο νέες λύσεις τεχνολογίας και μεθόδους για την βελτίωση της μάθησης, της εκπαίδευσης αλλά και της διδασκαλίας σε όσο το δυνατόν περισσότερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα".


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 66 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top