ASUS P6X58 Premium

Η ASUS θα κυκλοφορήσει σύντομα ένα νέο motherboard για απαιτητικούς χρήστες που έχει την ονομασία P6X58 Premium. Όπως υποδεικνύει και η ονομασία του, βασίζεται στο Intel X58 Express chipset και διαθέτει socket LGA1366, για επεξεργαστές Intel Core i7. Το συγκεκριμένο motherboard διαθέτει δύο νέα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, τα USB3.0 (SuperSpeed) και SATA III 6Gbps. Το Intel X58 Express δεν προσφέρει βέβαια τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ωστόσο στο P6X58 Express έχουν επιστρατευτεί επιπλέον ελεγκτές που επεκτείνουν τις δυνατότητες του chipset.

Αν και οπτικά μοιάζει αρκετά με το P6T Deluxe (αυτό παρατηρείται και στο σύστημα ψύξης), η ASUS έχει πραγματοποιήσει σπουδαίες αλλαγές σε διάφορα σημεία του motherboard.

 

Διαθέτει τρεις PCI Express2.0 x16 θύρες, με τις δύο πρώτες να προσφέρουν εύρος x16 και την λευκή τρίτη να προσφέρει εύρος x8 σε περίπτωση που εγκατασταθεί και τρίτη κάρτα γραφικών στο σύστημα για να εκμεταλευτεί ο χρήστης τις δυνατότητες μίας εκ' των multi-graphics τεχνολογιών Nvidia SLI ή ATI CrossfireX.

 

Χάρη στους επιπλέον controllers που έχει εγκαταστήσει η εταιρεία, το νέο ASUS P6X58 Express προσφέρει επιπλέον δύο S-ATA III 6Gbps connectors πέρα από τους έξι SATAII που διαθέτει αλλά και ακόμη δύο θύρες USB3.0 που βρίσκονται στο I/O back panel του motherboard και διαθέτουν μπλε χρώμα για να διαφοροποιούνται από τις "συμβατικές" USB2.0 (έξι στο I/O back panel). Συνολικά, τουλάχιστον από όσο μπορούμε να "παρατηρήσουμε" το motherboard διαθέτει δέκα USB2.0. 

 

Όσο αφορά στις δυνατότητες οverclocking, αναμένεται να είναι υψηλές χάρη και στο 16-phase κύκλωμα τροφοδοσίας του επεξεργαστή αλλά και στα πολλά "καλούδια" που ενσωματώνει.

Κατά τα άλλα διαθέτει Firewire (συνολικά δύο), dual Gigabit Ethernet, HD Audio 8-channel (με ομοαξονική και οπτική θύρα), έξι DIMM socket για Triple-Channel DDR3-SDRAM μνήμη (πιθανόν μέχρι 2000MHz μέσω Ο.C), πλήκτρα για Power On/Off, Reset και Clear CMOS ενώ κάνει χρήση της τεχνολογίας Stack Cool 2 κ.α. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 47 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top