Bill Gates: Το Natal έρχεται σύντομα στο PC

Φαίνεται πως η Microsoft δεν σκοπεύει να φέρει την τεχνολογία αναγνώρισης κινήσεων του ανθρώπινου σώματος (χειρονομιών, gestures) με το "Project Natal" στο Xbox 360 μόνο αλλά επιθυμεί να φέρει την τεχνολογία και στα Windows, δηλαδή στο PC. Αυτό δεν προκύπτει από κάποια δήλωση ενός απλού στελέχους της Microsoft ή από κάποια φημολογία, αλλά από την πλέον έγκυρη πηγή, τον πρόεδρο της Microsoft, Bill Gates.

Ο κος. Gates σε πρόσφατη συνέντευξη του στο CNET News, αναφέρθηκε σε υψηλής ευαισθησίας κάμερες, όπως αυτές που χρησιμοποιεί η Microsoft στο "Project Natal" για το Xbox 360 και οι οποίες θα επιτρέπουν στους χρήστες να χειρίζονται και να ελέγχουν το PC, τις κονσόλες, τις τηλεοράσεις και άλλου είδους συσκευές!

Ο Bill Gates ανέφερε μεταξύ άλλων για την τεχνολογία που "μαγειρευόταν" στα labs της Microsoft τόσο καιρό: "Θα αναφέρω ένα ωραίο παράδειγμα, αυτού που θα δείτε, σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο και είναι αυτό το σπουδαίο θέμα με την κάμερα"... "θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερο εύρος και στα Windows PC για να αλληλεπιδρούμε σε περιπτώσεις συναντήσεων, συνεργασιών ή και επικοινωνίας". O Bill Gates είπε ότι στην αρχή αφορούσε μόνο στο Xbox 360 ωστόσο το Project Natal αποτέλεσε με τον καιρό υπόθεση... όλων. "Τόσο οι άνθρωποι μας που ασχολούνται με το Xbox 360 όσο και εκείνοι που ασχολούνται με τα Windows καταπιάστηκαν για τα καλά με το Natal και η ιδέα για το πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για χρήση στο γραφείο σήμερα έχει αποκτήσει υπόσταση, και αυτό είναι πολύ συναρπαστικό" είπε ο Bill Gates.  

Το να χρησιμοποιείς το σώμα σου για να ελέγχεις συσκευές δείχνει να έχει λογική είπε ο Gates: "Νομίζω ότι την ίδια μεγάλη αξία έχει να μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεχνολογία και στο σπίτι, ώστε να μπορείς να διαχειριστείς την μουσική, τις ταινίες ή άλλα συστήματα και συσκευές στο σπίτι, είναι πολύ συναρπαστικά έτσι" και συμπλήρωσε: "Πιστεύω πως έχει εκπληκτική αξία να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη τεχνολογία και στη δουλειά σε σύνδεση με ένα PC. Οπότε όπως μπορείτε να φανταστείτε το τμήμα ερευνών της Microsoft και οι product manager έχουν πολλά να κάνουν εδώ, γιατί σκεφτείτε ότι αργότερα όσο περνάει ο καιρός θα μειώνεται το κόστος παραγωγής, οπότε γιατί να μην υπάρχει στα περισσότερα περιβάλλοντα γραφείου". 

O Bill Gates είχε πρωτοαναφερθεί στην τεχνολογία στην κοινή του εμφάνιση με τον Steve Jobs στο συνέδριο D: All Things Digital το 2007. "Φανταστείτε μια παιχνιδομηχανή όπου θα μπορούσατε να πάρετε ένα μπαστούνι του μπέϊζμπωλ ή μια ρακέτα και να μπορούσε πραγματικά να την κουνήσετε" είχε πει και όταν οι δημοσιογράφοι του είπαν πως υπάρχει κάτι τέτοιο και είναι το Wii ο Gates απάντησε με αποστομωτικό τρόπο: "Όχι, δεν είναι αυτό. Δεν μπορείς να πάρεις τη δική σου ρακέτα".

Αν θέλετε να διαβάσετε ολόκληρη την αποκαλυπτική και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Bill Gates στο CNET News δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ και εδώ.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 39 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top