Νέα X-25M Mainstream και Extreme SSD από την Intel

Press News

Η Intel Corporation κινείται προς την τεχνολογία των 34 νανόμετρων (34nm), μια προηγμένη διαδικασία για την παραγωγή των κορυφαίων NAND flash Solid State Drive (SSD), των προϊόντων που αποτελούν πλέον την εναλλακτική πρόταση όσον αφορά στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών. Η μετάβαση στην τεχνολογία των 34nm θα βοηθήσει στη μείωση των τιμών των SSD έως και 60%, τόσο για τους κατασκευαστές PC και laptop, όσο και για τους καταναλωτές που στρέφονται προς τα SSD λόγω των μικρότερων διαστάσεων και των προηγμένων χαρακτηριστικών τους.

Tο X25-M Mainstream SATA SSD της Intel, τεχνολογίας multi-level cell (MLC), στοχεύει την αγορά των φορητών και των προσωπικών υπολογιστών με εκδόσεις στα 80GB και τα 160GB. Οι δίσκοι SSD είναι αποθηκευτικά μέσα τα οποία τοποθετούνται στους υπολογιστές. Επειδή οι δίσκοι SSD δεν έχουν κινούμενα μέρη, εξασφαλίζουν πιο γρήγορες επιδόσεις, χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και αυξημένη αντοχή σε σχέση με τους συμβατικούς σκληρούς δίσκους HDD. Οι δίσκοι SSD αποτελούν μαγνήτη για κάθε gamer, media creator και γενικά κάθε οπαδό της σύγχρονης τεχνολογίας, ενώ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη της νέας κατηγορίας των υπερελαφρών, ultra-thin φορητών υπολογιστών που γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς χάρη στο σχεδιασμό τους, τις διαστάσεις τους και την μεγαλύτερη αυτονομία της μπαταρίας τους.

"Το να είμαστε η πρώτη εταιρεία που θα εφαρμόσει την τεχνολογία των 34 νανόμετρων στην κατασκευή μνήμης NAND flash δεν ήταν ο αποκλειστικός μας στόχος. Επιδίωξη μας ήταν να εξασφαλίσουμε την ίδια ή και καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τα μοντέλα μας τεχνολογίας 50nm", δήλωσε ο κ. Randy Wilhelm, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Intel NAND Solutions Group στην Intel. "Οι πρωτοποριακοί δίσκοι SSD που παρουσιάσαμε πέρυσι έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση, ενώ τώρα καταφέρνουμε με τα νέα μας μοντέλα να προσφέρουμε στους πελάτες μας, τόσο της λιανικής, όσο και της χονδρικής, τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τις ίδιες ή και ακόμη πιο βελτιωμένες επιδόσεις, με ένα σημαντικά χαμηλότερο κόστος".

Το μοντέλο Intel X25-M τεχνολογίας 34nm είναι απολύτως συμβατό και μπορεί να αντικαταστήσει άμεσα τις εκδόσεις των 50nm που κυκλοφορούν τώρα, καθώς επίσης και τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους HDD. Συγκρίνοντας το νέο δίσκο Intel X25-M με την προηγούμενη έκδοση των 50nm, διαπιστώνουμε βελτίωση τόσο στην τιμή του latency, όσο και στην ταχύτητα τυχαίας προσπέλασης κι εγγραφής (Input/Output Operations Per Second -IOPS). Πιο συγκεκριμένα, οι νέοι δίσκοι SSD της Intel παρουσιάζουν μειωμένο latency κατά 25 τοις εκατό, εξασφαλίζοντας ταχύτερη προσπέλαση στα δεδομένα, γεγονός που καταδεικνύεται εύκολα από τη σύγκριση της τιμής των 65-microsecond που επιτυγχάνουν οι νέοι SSD, σε σχέση με τα περίπου 4,000 microseconds που είναι το latency ενός συμβατικού δίσκου HDD.

Η απόδοση του X25-M σε όρους τυχαίας προσπέλασης έχει διπλασιαστεί, φέρνοντας το συγκεκριμένο μοντέλο ακόμη πιο μακριά από άλλα ανταγωνιστικά SSDs. Εξασφαλίζοντας IOPS που φτάνουν έως τις 6.600 εγγραφές των 4KB και έως τις 35.000 αναγνώσεις, ο X25-M συνεχίζει να αποτελεί το μέτρο σύγκρισης όλων των δίσκων τεχνολογίας SSD, αφήνοντας πίσω τους συμβατικούς leapfrogging σκληρούς να λειτουργούν με μερικές εκατοντάδες IOPS. Το γεγονός αυτό εξασφαλίζει ταχύτερη απόκριση του συστήματος και των εφαρμογών. Οι συγκεκριμένες βελτιώσεις στο latency και τα IOPS δεν ωφελεί μόνον τους χρήστες προσωπικών ή φορητών υπολογιστών, αλλά και όσους χρησιμοποιούν servers ή workstations, καθώς αξιοποιούν τους δίσκους τεχνολογίας MLC SSD της Intel για να πετύχουν μείωση στο κόστος των εταιρικών συστημάτων πληροφορικής, παράλληλα με τις υψηλές αποδόσεις.

Η νέα τιμή διάθεσης του X25-M με χωρητικότητα 80GB ανέρχεται στα $225 δολάρια εάν πρόκειται για ποσότητες μέχρι 1000 μονάδες, τιμή που ισοδυναμεί με μείωση 60 τοις εκατό σε σχέση με την αντίστοιχη των $595 δολαρίων που είχε όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν από ένα χρόνο. Η έκδοση των 160GB, για ποσότητες έως και 1000 μονάδες, κοστίζει τώρα $440 δολάρια (από τα $945 δολάρια που κόστιζε όταν πρωτοπαρουσιάστηκε). Ο X25-M προσφέρεται στις τυποποιημένες διαστάσεις ενός δίσκου 2.5 ιντσών, ενώ ο X18-M τεχνολογίας 34nm και με διαστάσεις ίδιες με αυτές ενός τυπικού δίσκου 1.8 ιντσών, θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά πιο αργά μέσα στο τρίμηνο.

Ο X25-M μπορεί να αντικαταστήσει οποιονδήποτε σκληρό δίσκο τύπου SATA κάτω από όλα τα λειτουργικά συστήματα, ενώ θα υποστηρίζει επίσης και τα Microsoft Windows 7 όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα. Για την περίοδο εκείνη, η Intel σχεδιάζει να προσφέρει αναβάθμιση του firmware έτσι ώστε να επιτρέπεται η υποστήριξη της εντολής Trim των Windows 7, και παράλληλα να δώσει τη δυνατότητα στους τελικούς χρήστες να βελτιστοποιήσουν την απόδοση των SSD τους σε περιβάλλον Windows XP και Vista, μέσω ενός ειδικού εργαλείου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σειρά δίσκων solid-state drives υψηλής απόδοσης της Intel, στην οποία συμπεριλαμβάνονται το Intel X25-M Mainstream και το Intel X25-E Extreme SATA SSD που καλύπτουν την αγορά των server, των workstation και των εφαρμογών αποθήκευσης επιχειρησιακών δεδομένων, παρακαλείστε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.intel.com/go/ssd.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 48 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top