Νέα Nikon D300S

Press News

Η Nikon ανακοίνωσε την κυκλοφορία της D300S, μιας μηχανής που επεκτείνει τις δημιουργικές δυνατότητες των σημερινών φωτογράφων. Η D300S διαθέτει λειτουργίες video HD, υψηλή ταχύτητα προώθησης 7 καρέ ανά δευτερόλεπτο και δύο υποδοχές κάρτας μνήμης CF και SD, παρέχοντας νέες ευκαιρίες στην εξερεύνηση της δημιουργικής απεικόνισης. Βασισμένη στη φημισμένη D300, η D300S συνδυάζει τον ίδιο αισθητήρα CMOS φορμά DX 12,3 megapixel, επαγγελματικό σύστημα αυτόματης εστίασης 51 σημείων και το αναγνωρισμένο σύστημα επεξεργασίας εικόνας EXPEED σε ένα διακριτικό, συμπαγές σώμα.

Ο Robert Cristina, Διευθυντής επαγγελματικών προϊόντων της Nikon Europe, δήλωσε: "Η μηχανή D300S έχει σχεδιαστεί για τη σημερινή γενιά δημιουργικών φωτογράφων που θέλουν να συνδυάσουν τις εκπληκτικές φωτογραφίες με τις δημιουργικές δυνατότητες εγγραφής video. Πλεονεκτήματα όπως η μεγέθυνση του φακού, οι συμπαγείς διαστάσεις και η προσιτή τιμή, καθιστούν την D300S ένα ιδιαίτερα συναρπαστικό πακέτο για όσους θέλουν να εξερευνήσουν νέους ορίζοντες στη φωτογραφία".

Εγγραφή και επεξεργασία video HD με στερεοφωνικό ήχο

Η D300S διευρύνει τις δυνατότητες εγγραφής video HD των DSLR με την ενσωματωμένη εξωτερική είσοδο στερεοφωνικού ήχου, καθώς και τις λειτουργίες αυτόματης εστίασης και κορυφαίας επεξεργασίας video μέσα στη μηχανή. Το εξωτερικό στερεοφωνικό μικρόφωνο παρέχει πιο ρεαλιστικό ήχο στη λήψη video και το νέο, αποκλειστικό κουμπί LV διευκολύνει την εναλλαγή μεταξύ φωτογραφιών και video περισσότερο από ποτέ. Τα video της μηχανής μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία επιλέγοντας απλά τα σημεία έναρξης και διακοπής κατά την αναπαραγωγή. Επίσης, η νέα διεπαφή HDMI τύπου C παρέχει τη δυνατότητα εκτέλεσης της επεξεργασίας σε οθόνη HD.

Δύο υποδοχές μέσων αποθήκευσης
Για πρώτη φορά στην κατηγορία της, η D300S παρέχει τη δυνατότητα επιλογής δύο προτύπων μέσων αποθήκευσης - CF (Compact Flash) και SD (Secure Digital) - με ρυθμίσεις για διαχείριση της εγγραφής δεδομένων από τη μηχανή. Για παράδειγμα, η μία υποδοχή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση φωτογραφιών και άλλη για την αποθήκευση video.

Ταχύτερη λήψη, εκπληκτική ποιότητα.
Η D300S τραβάει φωτογραφίες με αστραπιαία ταχύτητα 7 καρέ ανά δευτερόλεπτο, χωρίς να απαιτείται πρόσθετο τροφοδοτικό μπαταρίας. Με το προαιρετικό τροφοδοτικό μπαταρίας MB-D10, μπορεί να επιτευχθεί ταχύτητα 8 καρέ ανά δευτερόλεπτο, καθώς και βελτιωμένη εργονομία στις κατακόρυφες λήψεις.
Η μηχανή έχει κληρονομήσει τις επαναστατικές τεχνολογίες απεικόνισης της D300, όπως είναι το σύστημα αναγνώρισης σκηνής με μέτρηση χρωμάτων RGB 1005 pixel, και την κορυφαία απόδοση αυτόματης εστίασης στην κατηγορία της από το σύστημα αυτόματης εστίασης Multi-CAM3500 51 σημείων. Όλα αυτά διασφαλίζουν ακρίβεια στην αυτόματη εστίαση, στην αυτόματη έκθεση και στον αυτόματο έλεγχο ισορροπίας λευκού. Το σύστημα επεξεργασίας εικόνας EXPEED παρέχει την ποιότητα εικόνας για την οποία φημίζεται η Nikon, πλούσια χρώματα υψηλής ακρίβειας και ομαλές διαβαθμίσεις των τόνων του δέρματος με εξαιρετική λεπτομέρεια. Τέλος σας παρέχει αποκλειστικά το ευέλικτο σύστημα ελέγχου φωτογραφιών της Nikon, ώστε να προσαρμόζεται κατ’επιλογή σας η εμφάνιση και η αισθητική των φωτογραφιών.

Εργονομικός σχεδιασμός
Ο φημισμένος εργονομικός σχεδιασμός της Nikon έχει βελτιωθεί σημαντικά με την προσθήκη του πολυ-επιλογέα που χρησιμοποιήθηκε στη σειρά D3 και στην D700, με ένα κεντρικό κουμπί για έναρξη και διακοπή των video. Επίσης, η D300S διαθέτει λειτουργία αθόρυβης λήψης για διακριτική φωτογράφηση, με δυνατότητα χειροκίνητου χειρισμού επαναφοράς του κατόπτρου από το χρήστη. Το αποκλειστικό κουμπί πληροφοριών διευκολύνει την εμφάνιση και την πρόσβαση σε ρυθμίσεις που χρησιμοποιούνται συχνά, ενώ ο ενσωματωμένος διαχυτήρας αναδυόμενου φλας καλύπτει ένα ευρυγώνιο πεδίο προβολής 16 mm.

Πρακτική απόδοση
Η υψηλής ανάλυσης οθόνη TFT 3 ιντσών και 920.000 κουκκίδων παρέχει εξαιρετική υποστήριξη στην προβολή φωτογραφιών και τη σύνθεση video. Επίσης, κατά τη λήψη video μπορεί να χρησιμοποιηθεί προαιρετικά η προβολή εικονικού ορίζοντα. Τα διάφορα εργαλεία επεξεργασίας μέσα στη μηχανή περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία αλλαγής μεγέθους εικόνας για επεξεργασία αρχείων RAW, σε μία από τις τέσσερις προκαθορισμένες διαστάσεις, για μεγαλύτερη επεξεργασία μέσα στη μηχανή από ότι στον Η/Υ.

Κάτι παραπάνω από μια μηχανή ‘S’
Όλες οι λειτουργίες της D300S έχουν σχεδιαστεί για όσους ασχολούνται σοβαρά με τη φωτογραφία. Προτείνει κάτι πολύ παραπάνω από αυτό που δηλώνει η κατάληξη ‘S’ στο όνομά της, ώστε να κατακτήσει μια μοναδική θέση στη σειρά DSLR της Nikon, με έναν πρακτικό συνδυασμό δημιουργικών επιλογών, επαγγελματικών τεχνολογιών, συμπαγών διαστάσεων και προσιτής τιμής.

Η μηχανή D300S θα είναι διαθέσιμη σε δύο κιτ: AFS DX NIKKOR 16-85mm f/3,5-4,5 VR και AF-S DX NIKKOR 18-200mm f/3,5-5,6G ED VR II.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 69 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top