Δεν θα υπάρξει έκδοση Windows 7 E λέει η Microsoft

Πριν από μία εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι χαιρετίζει την πρότασή της Microsoft για την παροχή στους χρήστες των Windows μίας ειδικής οθόνης επιλογής καταναλωτή για το είδος του browser (“consumer ballot screen”) ώστε να μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο της προτίμηση τους. Η Microsoft πάντως αποφάσισε να μην κυκλοφορήσει διαφορετικές εκδόσεις των Windows 7 για τα Ευρωπαϊκά κράτη μέλη (η ονομασία τους θα ήταν Windows 7 E) και να συμπεριλάβει τον Internet Explorer στο λειτουργικό σύστημα.

Αυτό φαίνεται πως πιθανόν να... κοστίσει στις σχέσεις της Microsoft με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ωστόσο όπως αναφέρει η εταιρεία σε επίσημο blog και μέσω του Dave Heiner, Vice President και Deputy General Counsel της Microsoft, δεν γινόταν διαφορετικά λόγω επιφυλάξεων - για την πολυπλοκότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος αλλά και την πιθανότητα να προκαλέσουν σύγχυση στους καταναλωτές - από κατασκευαστές υπολογιστών και εταιρείες συνεργάτιδες της Microsoft. 

Η Microsoft είναι δεσμευμένη να κυκλοφορήσει τα Windows 7 στις 22 Οκτωβρίου. Οι κατασκευαστές υπολογιστών εξέφρασαν τις ανυσυχίες στους στην Microsoft, πως είναι πιθανόν να προκληθεί μεγάλη σύγχυση στους καταναλωτές στην Ευρώπη αν τελικά η "οθόνη επιλογής browser" γινόταν αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό σημαίνει, πως αν κυκλοφορούσαν τα Windows 7 E χωρίς web browser και αργότερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδεχόταν την "οθόνη επιλογής browser" θα έπρεπε οι χρήστες να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους με μία νέα έκδοση των Windows 7 που θα είχε ενσωματωμένο τον Internet Explorer. Και αυτό γιατί, όπως είχε η Ε.Ε επισημάνει, "οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον web browser της προτίμησης τους και όχι να κυκλοφορήσετε τα Windows 7 χωρίς καθόλου web browser". Η υπόθεση είναι πολύπλοκη ωστόσο αυτό που έχει ουσιαστικά αξία να γνωρίζουμε είναι το εξής:

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα κυκλοφορήσουν ακριβώς οι ίδιες εκδόσεις των Windows 7 που θα κυκλοφορήσουν στον υπόλοιπο κόσμο και επιπλέον τα Windows 7 θα ενσωματώνουν τον Internet Explorer (τον οποίο στην περίπτωση που κυκλοφορούσαν τα Windows 7 E θα τον προσέφερε σε ξεχωριστό δισκάκι). H "οθόνη επιλογής browser" πάντως - εφόσον εγκριθεί από την Ε.Ε - θα προτείνεται στους χρήστες των Windows 7 - αλλά και των παλαιότερων εκδόσεων των Windows - μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος στον υπολογιστή μέσω του Internet.  H Microsoft ελπίζει ότι η συγκεκριμένη προσέγγιση θα γίνει αποδεκτή από την Ε.Ε παρότι ήταν πολύ δύσκολο για αυτή να συμπεριλάβει ανταγωνιστικό λογισμικό με την ναυαρχίδα των προϊόντων της, τα Windows.

Αν πάντως η "οθόνη επιλογής καταναλωτή" δεν γίνει τελικώς αποδεκτή από την Ε.Ε, η Microsoft θα αναγκαστεί να επανεκδόσει νέες εκδόσεις Windows 7 E για τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 65 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top