Πρόγραμμα Ανάλυσης Απειλών Διαδικτύου από την Symantec

Press News

Η Symantec Corp. ανακοίνωσε πρόσφατα τη διάθεση του Προγράμματος Ανάλυσης Απειλών Διαδικτύου (Symantec Cyber Threat Analysis Program - CTAP) - μία ολοκληρωμένη προσέγγιση για τον προσδιορισμό συναφών με την ασφάλεια πληροφοριών σε παγκόσμιο επίπεδο - το οποίο παρέχει αναγνώριση απειλών και κινδύνων σε τοπικό επίπεδο και προσφέρει ισχυρά μέτρα για την προστασία κρίσιμων εταιρικών πληροφοριών, με στόχο την βελτίωση της συνολικής ασφάλειας.

Το CTAP παρέχει πρόσβαση σε μία από τις μεγαλύτερες πηγές πληροφόρησης σε εμπορικό επίπεδο που αφορούν στο πόσο ευάλωτη είναι η ασφάλεια δεδομένων που διακινούνται στο διαδίκτυο και οι αντίστοιχες πληροφορίες διαδικτυακών κινδύνων σε συνδυασμό με την ευρεία γκάμα λύσεων ασφαλείας της Symantec.

H Symantec επιτρέπει την πρόσβαση σ’ αυτές τις πληροφορίες μέσω εξειδικευμένων αναλυτών, οι οποίοι από τις εγκαταστάσεις του πελάτη ισχυροποιούν την αμυντική θέση της εταιρείας ενώ παράλληλα αυξάνουν τις δυνατότητες πρόληψης κινδύνων.

Το CTAP, ως μία προσθήκη στις Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Ασφαλείας της Symantec, είναι σχεδιασμένο για να διευρύνει την άποψη του πελάτη σχετικά με το περιβάλλον των απειλών που τον περιβάλλει και να παρέχει τους απαραίτητους πόρους που θα μετριάσουν αποτελεσματικά τους κινδύνους και να ανταποκριθούν ανάλογα με την ζήτηση. Το πρόγραμμα ενισχύει το εκτεταμένο Global Intelligence Network (Παγκόσμιο Δίκτυο Πληροφοριών) της Symantec και την ευρεία τεχνογνωσία σχετικά με την ασφάλεια που μόνο η Symantec κατέχει, παρέχοντας στους πελάτες της αναλυτικές αναφορές και τεκμηριωμένη πληροφόρηση για τις απειλές, τις δραστηριότητες κακόβουλων κωδικών, τα phishing και spam, κάτι που έχει καταστεί καθημερινό φαινόμενο πλέον στους οργανισμούς.

Το Internet Security Threat Report Volume XIV της Symantec, το οποίο εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2009, ανέφερε την έκταση των σημερινών απειλών ασφαλείας του διαδικτύου. Η Symantec δημιούργησε περισσότερες από 1.6 εκατομμύρια νέες malicious code signatures το 2008 ενώ μπλόκαρε περισσότερες από 245 εκατομμύρια επιθέσεις με κακόβουλο κώδικα κατά μέσο όρο σε μηνιαία βάση παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του 2008. Επιπλέον, 90% των απειλών εντοπίστηκαν από την Symantec κατά τη διάρκεια μελέτης προσπαθειών κλοπής εμπιστευτικών πληροφοριών.

“Οι οργανισμοί βρίσκονται αντιμέτωποι σήμερα με την σημαντική πρόκληση της διαχείρισης των κινδύνων διαδικτυακής ασφάλειας που εμφανίζονται με ταχύτατους ρυθμούς, είναι πιο εξελιγμένοι και επιτρέπουν ελάχιστο χρόνο για προληπτική άμυνα, σε συνδυασμό με τις πιέσεις για μείωση κόστους και αξιοποίηση υπαρχόντων επενδύσεων με αποτελεσματικότερο τρόπο, με στόχο την βελτίωση της θέσης τους στην διαδικτυακή ασφάλεια” είπε ο κ. Αθανάσιος Βαβάτσικος, Γενικός Διευθυντής, της Symantec Ελλάδος. “Το Πρόγραμμα Symantec Cyber Threat Analysis Program μετριάζει τους κινδύνους του διαδικτύου με μία ολοκληρωτική προσέγγιση για ταυτοποίηση κινδύνων, συλλογή πληροφοριών και πιστοποίηση και προσφέρει έγκαιρη δημιουργία λύσεων από επαγγελματίες προστατεύοντας κρίσιμες πληροφορίες πελατών, με την υποστήριξη ειδικευμένων εργαλείων.”

Ως τμήμα του CTAP, οι Αναλυτές Κινδύνων Διαδικτύου της Symantec αναμοχλεύουν τα εταιρικά με τα δημόσια δεδομένα στο κέντρο πληροφοριών του CTAP, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν γρήγορα κινδύνους ασφαλείας που εμφανίζονται στο διαδίκτυο, αποφασίζουν την φύση της απειλής, αναπτύσσουν αντίμετρα, και υλοποιούν την κατάλληλη λύση. Αξιοποιώντας την παγκόσμια πηγή πληροφόρησης της Symantec, οι αναλυτές παρέχουν πρόσβαση στους πελάτες σε ένα βάθος και εύρος πληροφοριών και εργαλείων, κάτι που είναι επιτεύξιμο μόνο μέσω του προγράμματος, και περιλαμβάνει τα:

  • Ευάλωτη σε επιθέσεις και κακόβουλες πληροφορίες κωδικών
  • Phishing, spam, data leakage, spyware, adware και virus intelligence
  • Παραοικονομία του διαδικτύου και φίλτρο δικτύου πληροφοριών
  • Κοινότητα αναλυτών του προγράμματος Cyber Threat Analysis Program της Symantec
  • Εγκαταστάσεις και υποστήριξη έρευνας στο διαδίκτυο
  • Σχετική ανάλυση και ειδικές αναφορές διαδικτύου

Η Symantec παρέχει ειδικούς επί τόπου και εξ’ αποστάσεως που προσαρμόζουν την ανάλυση, ανταπόκριση και τις δράσεις τους, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε πελάτη. Η τεχνογνωσία της εταιρίας εστιάζει σε τέσσερις βασικούς τομείς: cyber intelligence, ανάλυση λειτουργιών δικτύου, ανάλυση κακόβουλων κωδικών και εγκληματολογικές περιπτώσεις. Το CTAP αξιοποιεί εξελιγμένα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων των αποθηκών δεδομένων πληροφοριών με ενσωματωμένα εργαλεία καθώς και τα εσωτερικά συστήματα της Symantec, επιτρέποντας στους αναλυτές του CTAP να προσδιορίζουν τις εμφανιζόμενες απειλές ασφαλείας του διαδικτύου και μετέπειτα να αναπτύξουν αμυντικούς μηχανισμούς και να διανέμουν λύσεις που να δημιουργούν ένα πιο ασφαλές λειτουργικό περιβάλλον, έτσι ώστε να ενισχύσουν την κατάσταση ετοιμότητας και ανταπόκρισης των οργανισμών.

“Για τους περισσότερους οργανισμούς η ενασχόληση με τους σημερινούς κινδύνους ασφαλείας και τα ευάλωτα σημεία της επιχείρησης απαιτεί σημαντικούς εσωτερικούς πόρους έτσι ώστε να είναι σε θέση προληπτικά να διαχειριστούν τον κίνδυνο,” είπε η κα. Irida Xheneti, αναλύτρια του τμήματος υπηρεσιών ασφαλείας της IDC. “Διασφαλίζοντας τα εταιρικά περιουσιακά στοιχεία σε μία εποχή εκτεταμένων τεχνολογικών εξελίξεων και ταχύτατων διαδόσεων των απειλών, οι οργανισμοί αναζητούν ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας που θα τους επιτρέψουν να εντοπίσουν γρήγορα τα ευαίσθητα σημεία και να τα μετριάσουν. Μέσω του προγράμματος Symantec Cyber Threat Analysis Program, οι πελάτες μπορούν να αξιοποιήσουν προληπτικά τις υπηρεσίες ασφαλείας και την τεχνογνωσία της εταιρίας για να βελτιώσουν την θέση διαχείρισης κινδύνου του οργανισμού τους με ένα προσιτό τρόπο.”

Περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της Symantec.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 49 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top