Νέα Pentax K-x dSLR

Press News

Η νέα PENTAX K-x, συνδυάζει σταθερά αξιόπιστη και υψηλού επιπέδου φωτογραφική απόδοση με μία ποικιλία προηγμένων χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένων της Ζωντανής Θέασης (Live View) και της εγγραφής βίντεο υψηλής απόδοσης HD. Μικρή, ελαφριά και εύχρηστη είναι ιδανική ώστε να τη μεταφέρετε εύκολα και να ταιριάζει σε ποικίλες διαφορετικές συνθήκες λήψης.

Ενσωματώνοντας έναν πανίσχυρο αισθητήρα εικόνας νέας σχεδίασης CMOS και έναν αναβαθμισμένο επεξεργαστή εικόνας υψηλών επιδόσεων, η PENTAX K-x προσφέρει εξέχουσα φωτογραφική απόδοση το επίπεδο της οποίας συναγωνίζεται τα μοντέλα ανώτατης τεχνολογίας. Αυτό περιλαμβάνει εικόνες υψηλής ανάλυσης, με άριστες λεπτομέρειες, φωτογράφηση ιδιαίτερα υψηλής ευαισθησίας και τη δυνατότητα συνεχόμενων λήψεων με πολύ γρήγορη ταχύτητα. Επιπλέον προσφέρει ένα συνδυασμό χρήσιμων λειτουργιών σχεδιασμένων να παράγουν με μεγάλη ευκολία ιδιαίτερα προσωποποιημένες εικόνες, μεταξύ των οποίων μία αναβαθμισμένη λειτουργία ψηφιακού φίλτρου και μίας νέας λειτουργίας αντιστροφής με την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε μοναδικά, ελκυστικά αποτελέσματα στην τελική εμφάνιση της εικόνας σας.

Όχι άδικα λοιπόν, η PENTAX K-x δεν είναι μόνο η ιδανική μηχανή για το νεοεισερχόμενο στη ψηφιακή φωτογράφηση dSLR, αλλά αποτελεί και την άριστη εφεδρική μηχανή για πιο έμπειρους φωτογράφους, καθώς είναι:

  • Εύκολη και άμεση στο χειρισμό με ένα συμπαγές και πολύ ελαφρύ σώμα
  • Με εξειδικευμένες Θεματικές λειτουργίες λήψης
  • Με ενσωματωμένο στο σώμα σύστημα Αντικραδασμικής λειτουργίας

Χαρακτηριστικά:

Δυνατότητα αναπαραγωγής ολοζώντανων εικόνων: Ο νέος αισθητήρας εικόνας CMOS 12,4 ενεργών megapixels, εξασφαλίζει καταγραφή με υψηλή ταχύτητα των δεδομένων εικόνας, με δυνατότητα αναπαραγωγής ολοζώντανων φωτογραφιών με άριστη λεπτομέρεια και πλούσιο βάθος χρωμάτων. Επίσης προσφέρει πιο ελαστική ανταπόκριση στα διάφορα επίπεδα ευαισθησίας ISO, προσφέροντας ένα μεγάλο εύρος από ISO 200 ως και ISO 6400, αλλά επιτρέποντας επίσης στο χρήστη να την επεκτείνει σε ένα εύρος από ISO 100 ως και ISO 12800, μέσω μίας προσωποποιημένης λειτουργίας.

Υψηλή απόδοση και μεγάλη ταχύτητα επεξεργασίας: Ο νέος επεξεργαστής εικόνας PRIME II, προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα επεξεργασίας δεδομένων και επαυξημένη δυνατότητα παραγωγής εικόνων υψηλότερης ποιότητας με πιο πλούσια, πιο ακριβή απόδοση χρώματος, καθώς και ταχύτερη μετάδοση των κινηματογραφικών δεδομένων.

Πολλές δυνατότητες σε ελάχιστο χώρο: Η K-x υπερτερεί στην κατηγορία της απ’ όλες τις άλλες DSLRs, καθώς είναι μικρών διαστάσεων, 122,5 x 91,5 x 67,5 χιλ. και το σώμα της βάρους 515 γρ. εξασφαλίζει εύκολο χειρισμό. Η ενσωμάτωση σε ένα τόσο μικρό σώμα ενός μεγάλου αισθητήρα εικόνας 23,6mm x 15,8mm έγινε πραγματικότητα χάρη στο συμπαγές, ελαφρύ σκελετό από ανοξείδωτο ατσάλι, την περαιτέρω μείωση των διαστάσεων του ενσωματωμένου μηχανισμού σταθεροποίησης και των ανώτατου επιπέδου τεχνικής μεθόδων συναρμολόγησης που εξασφαλίζουν την βέλτιστη τοποθέτηση των μηχανισμών της. Η εργονομική της σχεδίαση διευκολύνει το νεοεισερχόμενο να προσαρμοστεί εύκολα στη χρήση μίας DSLR.

Βλέπετε και εσείς ό,τι και η μηχανή σας: Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των μονοοπτικών μηχανών SLR είναι η δυνατότητα που έχετε κατά τη σκόπευση να βλέπετε ακριβώς ό,τι και η μηχανή σας, δηλαδή μέσα από το φακό. Στην PENTAX K-x αυτό το πλεονέκτημα προσφέρεται βέβαια και με τον κλασικό τρόπο, μέσα από το σκόπευτρο της μηχανής, αλλά επιπλέον προσφέρεται η λειτουργία Ζωντανής Θέασης, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να βλέπει την εικόνα "ζωντανά", κατά τη διάρκεια της λήψης, στη μεγάλη, φωτεινή 2,7” - 230.000 κουκίδων οθόνη LCD της μηχανής.

Εσείς επιλέγετε τη μέθοδο εστίασης και η Κ-x αναγνωρίζει αυτόματα έως 16 πρόσωπα:
Κατά τη διάρκεια της Ζωντανής Θέασης, μπορείτε να επιλέξετε τρεις διαφορετικές μεθόδους εστίασης ώστε να έχετε τη μέγιστη δημιουργικότητα: AF Αντίθεσης, με την οποία βελτιστοποιείται η εστίαση βάσει του κοντράστ του θέματος˙ AF Αναγνώρισης Προσώπου, όπου αυτόματα η μηχανή αναγνωρίζει στην εικόνα ως και 16 πρόσωπα, επιλέγει το κύριο πρόσωπο από τα υπόλοιπα και το καταγράφει ολοκάθαρα˙ AF Διαφοράς Φάσης, η οποία χρησιμοποιεί τον αισθητήρα AF της μηχανής ώστε να βελτιστοποιήσει την εστίαση στο θέμα.

Μέγιστη ακρίβεια για άριστα αποτελέσματα: Το σύστημα αυτόματης εστίασης ευρείας κάλυψης SAFOX VIII διαθέτει 11 σημεία (με εννέα αισθητήρες τοποθετημένους γύρω από το κεντρικό τμήμα σε μορφή-σταυρού) ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αυτόματης καταγραφής οξύτατων εικόνων με ξεκάθαρη εστίαση. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε εσείς έναν από τους αισθητήρες ως σημείο εστίασης για ιδιαίτερες εφαρμογές.

Τώρα η dSLR σας βιντεογραφεί σε υψηλή ποιότητα HDTV με μοναδικά πλεονεκτήματα:
Η δυνατότητα βιντεογράφησης από μία μονοοπτική μηχανή προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα, όπως για παράδειγμα, η μείωση του βάθους πεδίου ώστε το θέμα να δίνει την αίσθηση ότι ξεπροβάλλει μέσα από την εικόνα, ή η χρήση διαφορετικών εναλλασσόμενων φακών ώστε να δημιουργούνται διακριτά οπτικά εφέ. Ο πολύ μεγαλύτερος αισθητήρας που ενσωματώνεται εξασφαλίζει ολοζώντανες ποιοτικές κινηματογραφήσεις σε αναλογία 16:9 υψηλής ανάλυσης (1280 x 720 pixels) με μία συχνότητα 24 καρέ το δευτερόλεπτο.

Μηχανισμός Σταθεροποίησης SR για ολοκάθαρες λήψεις σε μεγάλο εύρος φωτισμού:
Η ενσωμάτωση στη μηχανή του πρωτότυπου μηχανισμού Μείωσης Κραδασμών PENTAX SR, κάνει τη φωτογράφηση χωρίς θολώματα εφικτή ακόμα και σε κακές φωτιστικές συνθήκες.

Με σχεδόν οποιοδήποτε φακό, ακόμα και με τους κλασικούς παλαιάς τεχνολογίας, βελτιώνετε έως και κατά τέσσερα βήματα την ταχύτητα του κλείστρου, μεγάλο πλεονέκτημα σε απαιτητικές συνθήκες, όπως όταν χρησιμοποιείται ένας τηλεφακός, σε λήψεις με χαμηλό φωτισμό χωρίς φλας ή σε ένα ηλιοβασίλεμα!

Ταχύτητα και αξιοπιστία: Με 4,7 καρέ το δευτερόλεπτο και ανώτατη ταχύτητα κλείστρου 1/6000 του δευτερολέπτου, η PENTAX K-x είναι μακράν η ταχύτερη μηχανή της κατηγορίας της, και πλέον καμία ευκαιρία λήψης δεν θα χαθεί! Έχετε λοιπόν τη δυνατότητα να καταγράψετε με οξύτητα και κάθε λεπτομέρεια όλη τη φάση της κίνησης ακόμα και από ένα ταχύτατα κινούμενο αντικείμενο. Ο μηχανισμός του κλείστρου νέας σχεδίασης έχει περάσει από σκληρή και απαιτητική δοκιμασία λειτουργώντας περίφημα για περισσότερες από 100.000 λήψεις!

Είστε ο δημιουργός των εικόνων σας ακόμα και στην τελευταία πινελιά:
Με τις καινοτόμες λειτουργίες επεξεργασίας της PENTAX K-x, μπορείτε να αποδώσετε στις εικόνες σας τη χαρακτηριστικά δική σας φωτογραφική έκφραση! Με 16 διαφορετικά φίλτρα, τα οποία μπορούν να εφαρμοσθούν και το ένα μετά το άλλο, αυξάνετε τη δημιουργικότητα σας. Επιπλέον με τη νέα λειτουργία επεξεργασίας αντιστροφής η μηχανή (κατά το πρότυπο της ομώνυμης τεχνολογίας εμφάνισης των φιλμ), μεταβάλλοντας αυτόματα και τυχαία τις φωτογραφικές παραμέτρους για κάθε λήψη, δημιουργεί εικόνες που τραβάνε την προσοχή με μοναδικά, εντυπωσιακά χρώματα, προσθέτοντας το στοιχείο της έκπληξης και του απρόσμενου στη ψηφιακή φωτογράφηση.

Ένας ευφυής βοηθός: Οι άριστες ρυθμίσεις τοποθετούνται αυτόματα, αν το επιθυμείτε, από την K-x, ουσιαστικά για κάθε περίσταση. Και οι 10 Λειτουργίες Εικόνας σάς βοηθούν να πετύχετε με ευκολία τα καλύτερα αποτελέσματα, ενώ το πρότυπο σύστημα Auto Picture Pentax, επιλέγει για λογαριασμό σας αυτόματα την πιο κατάλληλη λειτουργία λήψης.

Περισσότερη δυναμική: Με το εκτεταμένο δυναμικό εύρος της K-x, θα αποτυπώσετε πολύ περισσότερες λεπτομέρειες και βάθος στις φωτεινές και σκοτεινές περιοχές των φωτογραφιών. Επιπλέον, η λειτουργία HDR (υψηλό δυναμικό εύρος), δημιουργεί από τρεις εικόνες με διαφορετική έκθεση, μία σύνθεση εικόνας με ένα επιπλέον δυναμικό εύρος.

Αυτονομία 1.900 φωτογραφιών – ενεργειακή απεξάρτηση: Η PENTAX K-x εξασφαλίζει την ενεργειακή σας επάρκεια με τον καλύτερο τρόπο, καθώς συνδυάζει ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης ενέργειας με λειτουργία μπαταριών μεγέθους-ΑΑ. Έτσι με ένα σετ μπαταριών λιθίου ΑΑ, θα τραβήξετε περίπου 1900 φωτογραφίες, ενώ η δυνατότητα να προμηθευτείτε αυτού του τύπου μπαταρίας σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου σας απαλλάσσει από το άγχος της "αφόρτιστης μπαταρίας". Ειδικά για ερασιτεχνική φωτογράφηση, όπου συνήθως δεν είναι καθημερινή η χρήση, οι μπαταρίες ΑΑ αποτελούν την ιδανική επιλογή.

Νοήμων σύστημα αφαίρεσης της σκόνης: Το σύστημα DR απομάκρυνσης της σκόνης περιορίζει αποτελεσματικά τα ενοχλητικά σημάδια της σκόνης από τις εικόνες σας και επιτρέπει τον οπτικό έλεγχο επικόλλησης σκόνης που μπορεί να παραμείνει στον αισθητήρα.

Ποιότητα και Ευελιξία: Καταγραφή και σε μορφή RAW, με επιπλέον δυνατότητα σύγχρονης καταγραφής και σε JPEG και σε RAW. Η επεξεργασία των αρχείων RAW μπορεί να γίνει στην ίδια τη μηχανή. Συμβατότητα καρτών SD & SDHC. Η μηχανή προσφέρει λειτουργία Εναρμονισμένης Εικόνας με την οποία ο χειριστής μπορεί να προσωποποιήσει βασικές λειτουργίες ανάλογα με τις ανάγκες του και να δημιουργήσει μοναδικές εικόνες που θα έχουν τη δική του σφραγίδα καλλιτεχνίας και έκφρασης. Με την οθόνη κατάστασης της μηχανής μπορείτε με μία ματιά να επιβεβαιώσετε τις διάφορες ρυθμίσεις της μηχανής μέσα από την οθόνη LCD. Η μέγιστη ευελιξία της PENTAX K-x υλοποιείται και εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο με τους φακούς σειράς DA και DFA με τους οποίους προσφέρεται η δυνατότητα αυτόματης εξισορρόπησης της παραμόρφωσης και της πλευρικής χρωματικής εκτροπής!

H νέα PENTAX K-x, θα είναι διαθέσιμη στην αγορά στο τέλος Οκτωβρίου και θα ανοίξει, στον κάθε νεοεισερχόμενο και λάτρη της καλής φωτογραφίας, την πρόσβαση στην ανώτατη τεχνολογία και τις υψηλές δυνατότητες των high-end dSLRs. Μία ψηφιακή μηχανή με επίκεντρο το χρήστη, τόσο ως ευκολία όσο και ως ποιότητα και δυνατότητες!


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 49 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top