Nokia: η καλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στην αειφόρο ανάπτυξη

Press News

Η Nokia είναι η καλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο στην αειφόρο ανάπτυξη, σύμφωνα με την έκδοση 2009 – 2010 του Dow Jones Sustainability Indexes, της έκθεσης υψηλού κύρους η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Η φινλανδική εταιρεία, έχοντας ήδη λάβει αρκετές διακρίσεις στο παρελθόν ως ηγέτης στις κατηγορίες των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, επιλέγεται αυτή τη χρονιά ως “World Technology Supersector Leader” και παίρνει την πρώτη θέση στον κόσμο στον κλάδο της τεχνολογίας.

Οι Dow Jones Indexes αποτελούν ένα εργαλείο με παγκόσμια αναγνώριση, βάσει του οποίου αξιολογούνται οι κορυφαίες επιχειρήσεις στον κόσμο σε σχέση με το πόσο καλά καταφέρνουν να ενσωματώσουν τις αρχές και τις πρακτικές της αειφόρου ανάπτυξης στις δραστηριότητες τους. Oι συγκεκριμένοι δείκτες αντλούν επιλεγμένα στοιχεία από 2500 επιχειρήσεις σε περισσότερες από 50 χώρες και τις εμπιστεύονται κορυφαίοι θεσμικοί επενδυτές.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω νέα, ο κ. Rick Simonson, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Γενικός Οικονομικός Διευθυντής στη Nokia, δήλωσε: «Η κατάκτηση της πρώτης θέσης παγκοσμίως στο σύνολο των εταιρειών τεχνολογίας, αποτελεί μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Στη διάκριση αυτή αντανακλάται η διαρκής και ισχυρή δέσμευση των εργαζομένων στη Nokia να ακολουθούν επιχειρηματικές πρακτικές σύμφωνες με την αειφόρο ανάπτυξη. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο συγκεκριμένο τρόπο δράσης επειδή πιστεύουμε ότι το να λειτουργούμε με αίσθημα ευθύνης δεν είναι μόνο σωστό, αλλά αποτελεί αδιαμφισβήτητα, και την καλύτερη επιχειρηματική πρακτική για την εταιρεία μας».

Για περισσότερο από μία δεκαετία, η Nokia ενσωματώνει τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής προστασίας στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, ενώ φροντίζει ΟΛΕΣ οι συσκευές που κατασκευάζει να έχουν λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον, είτε μέσω της συσκευασίας και της χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, είτε μέσω της διαδικασίας παραγωγής, των πρώτων υλών και της δυνατότητας ανακύκλωσης.

Η Nokia συνεργάζεται με ένα πλήθος φορέων του δημοσίου, με ΜΚΟ και με ομάδες εθελοντών έτσι ώστε να αξιοποιήσει την δύναμη της τεχνολογίας των κινητών επικοινωνιών για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών, κοινωνικών ή οικονομικών προβλημάτων. Μερικές από τις πιο πρόσφατες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ειδικού λογισμικού για κινητά τηλέφωνα, το οποίο θα βοηθά τις υγειονομικές υπηρεσίες της Βραζιλίας να παρακολουθούν και να καταπολεμούν την εξάπλωση ασθενειών, ή τη χρήση συσκευών και δικτύων κινητής τηλεφωνίας για την αποστολή εκπαιδευτικού υλικού υψηλής ποιότητας σε παιδιά που ζούν σε απομακρυσμένες, ή μη προνομιούχες περιοχές της Βραζιλίας, των Φιλιππίνων και της Νοτίου Αφρικής.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη, η Nokia εργάζεται αδιάκοπα για τη μείωσης της ενέργειας που καταναλώνουν οι συσκευές της, όσο και για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης όλων των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται ο περιορισμός των επαγγελματικών ταξιδιών, οι επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και τα σχέδια για την αύξηση του ποσοστού πράσινης ενέργειας, που τώρα βρίσκεται ήδη στο 25 % του συνόλου της κατανάλωσης της εταιρείας.

Η εταιρεία έχει επίσης προχωρήσει στην κατασκευή γραφείων που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και διαθέτουν υψηλό βαθμό ενεργειακής απόδοσης και συνεργάζεται με το δίκτυο των προμηθευτών της ώστε να συμφωνήσουν σε ένα σύνολο υψηλών περιβαλλοντικών και κοινωνικών προδιαγραφών.

Η στρατηγική της Nokia για την αειφόρο ανάπτυξη αναγνωρίζεται από όλο και περισσότερους φορείς. Νωρίτερα μέσα στο 2009, η μακροχρόνια δέσμευση της Nokia στην περιβαλλοντική δράση αναγνωρίστηκε στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, όπου έλαβε το βραβείο του GSMA για την "Εξαιρετική Συμβολή στην Προστασία του Περιβάλλοντος" (“Οutstanding Environmental Contribution”), που απονεμήθηκε για πρώτη φορά φέτος. Τον Αύγουστο, στο πλαίσιο των 10ων Ετήσιων Voice and Data 100 Awards η Nokia αναδείχθηκε ως η «Πράσινη Εταιρεία της Χρονιάς» (“Green Company of the Year”) στην Ινδία.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές αειφόρου ανάπτυξης της Nokia, μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση : http://www.nokia.com/corporate-responsibility


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 31 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top