Η HP ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα της για το τέταρτο τρίμηνο του 2009

Press News

Η HP ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού της έτους, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2009. Τα καθαρά έσοδα τριμήνου της εταιρείας έφτασαν τα $30,8 δισ., εμφανίζοντας μείωση 8% σε σχέση με πέρσι ή 5% σε σταθερές ισοτιμίες.

Κατά το τέταρτο τρίμηνο, τα υπολογισμένα με βάση τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα $0,99, σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με τα $0,84 της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Αντιστοίχως, τα μη υπολογισμένα με βάση τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα $1,14, σε σχέση με τα $1,03 της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Σημειώνεται ότι στα οικονομικά αποτελέσματα που δεν υπολογίζονται με βάση τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές, δεν περιλαμβάνονται μετά φόρων κόστη που σχετίζονται κυρίως με την απόσβεση εξαγορασθέντων ασώματων παγίων ούτε δαπάνες αναδιάρθρωσης και εξαγορών που ανέρχονται περίπου στα $0,15 ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2009 και στα $0,19 ανά μετοχή για την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

"Η δυναμική απόδοση της HP στον τομέα παροχής υπηρεσιών οδήγησε σε κέρδη ρεκόρ, ενώ η επιτάχυνση των εγγραφών σε υπηρεσίες δημιουργεί μια ισχυρή δυναμική για το 2010", δήλωσε ο Mark Hurd, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HP.

"Η αποτελεσματική υλοποίηση των λειτουργικών δραστηριοτήτων και η βελτίωση της δομής του κόστους έπαιξαν σημαντικό ρόλο για τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου και έτους. Αναμένουμε ότι θα συνεχίσουμε να αποδίδουμε καλύτερα από το μέσο όρο της αγοράς, λόγω των σημαντικών οικονομιών κλίμακος, του εύρους του χαρτοφυλακίου προϊόντων και λύσεων μας, αλλά και της ηγετικής μας θέσης στην αγορά", συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αποτελέσματα για το Χρηματοοικονομικό Έτος 2009
Τα καθαρά έσοδα για το χρηματοοικονομικό έτος 2009 έφτασαν τα $114,6 δισ., σημειώνοντας κάμψη 3% σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ή άνοδο 1% σε σταθερές ισοτιμίες. Τα υπολογισμένα με βάση τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές λειτουργικά κέρδη έφτασαν στα $10,1 δισ., με τα απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή να ανέρχονται στα $3,14, σημειώνοντας πτώση σε σχέση με τα $3,25 του προηγούμενου έτους. Τα μη υπολογισμένα με βάση τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές λειτουργικά κέρδη έφτασαν στα $12,6 δισ., με τα απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή να ανέρχονται στα $3,85 σε σχέση με τα $3,62 της περσινής χρονιάς.

Στα μη υπολογισμένα με βάση τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές οικονομικά αποτελέσματα δεν περιλαμβάνονται προσαρμογές μετά φόρων ύψους $1,7 δισ. $0,71 ανά απομειωμένη μετοχή), οι οποίες σχετίζονται με την απόσβεση εξαγορασθέντων ασώματων παγίων, δαπάνες αναδιάρθρωσης, δαπάνες για εξαγορές και δαπάνες για δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης.

"Η συνεπής δέσμευση μας στην αύξηση της αποδοτικότητας σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων μας, έχει προσφέρει στην HP ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα", δήλωσε η Cathie Lesjak, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος και Chief Financial Officer της HP."Η ικανότητα μας στην υλοποίηση σημαντικών εξαγορών και στην απρόσκοπτη ενοποίηση των εταιρειών που αποκτάμε, δημιουργεί επιπλέον αξία για το χαρτοφυλάκιο λύσεων μας, ενισχύει τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες και συμβάλλει στη μελλοντική μας επέκταση σε αγορές που θα παίξουν σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη μας", συμπλήρωσε.

Τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 3% στην περιοχή της Αμερικής, φτάνοντας τα $13,6 δισ. Μείωση εσόδων παρουσιάστηκε και στην περιοχή Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (17%) και στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (1%), με τα μεγέθη να διαμορφώνονται στα $11,7 δισ. και $5,4 δισ. αντίστοιχα. Σε σταθερές ισοτιμίες, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 1% στην περιοχή της Αμερικής, 10% στην περιοχή Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής και 1% στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, σε σχέση με πέρσι. Κατά το τέταρτο τρίμηνο, τα έσοδα από τις αγορές εκτός Η.Π.Α. αντιστοίχησαν στο 64% των συνολικών εσόδων, με τα έσοδα από τις χώρες της ζώνης BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα) να εμφανίζουν κάμψη της τάξης του 4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα έσοδα της HP από τη ζώνη BRIC αντιστοίχησαν στο 10% των συνολικών εσόδών της εταιρείας. Τα έσοδα από την Κινεζική αγορά αυξήθηκαν σε ποσοστό άνω του 20% σε σχέση με πέρσι.

Services
Τα έσοδα για τον τομέα Services αυξήθηκαν κατά 8%, στα $8,9 δισ. Το τμήμα Infrastructure Technology Outsourcing σημείωσε έσοδα $4,1 δισ., ενώ τα έσοδα των τμημάτων Technology Services, Application Services και Business Process Outsourcing ανήλθαν στα $2,5 δισ., $1,5 δισ. και $778 εκατ. αντιστοίχως. Τα λειτουργικά κέρδη έφτασαν στα $1,4 δισ. (16,2% των εσόδων), σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τα $945 εκατομμύρια (11,4% των εσόδων) της αντίστοιχης περσινής χρονιάς. Με την ενσωμάτωση της EDS στην HP να προχωρά ταχύτερα σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, ο τομέας Services έκλεισε το χρηματοοικονομικό έτος έχοντας δημιουργήσει μια ισχυρή δυναμική όσον αφορά στις εγγραφές και σε νέες πιστοποιήσεις λογοτύπων.

Enterprise Storage and Servers
Ο τομέας Enterprise Storage and Servers (ESS) σημείωσε συνολικά κέρδη ύψους $4,2 δισ., εμφανίζοντας πτώση 17%. Τα έσοδα για το τμήμα Storage μειώθηκαν κατά 20%, με τα έσοδα από τις πωλήσεις της σειράς προϊόντων μεσαίας κλάσης EVA να μειώνονται κατά 23%. Τα έσοδα για το τμήμα Industry Standard Servers μειώθηκαν κατά 10% και το αντίστοιχο μέγεθος για το τμήμα Business Critical Systems κατά 33%, ενώ και τα έσοδα του τομέα ESS από blade servers μειώθηκαν κατά 8%. Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν στα $481 εκατομμύρια (11,4% των εσόδων), σε σχέση με τα $705 εκατ. (13,9% των εσόδων) της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

HP Software
Τα έσοδα του τομέα HP Software μειώθηκαν κατά 16%, στα $967 εκατ. Τα έσοδα για το τμήμα Business Technology Optimization εμφάνισαν μείωση 16% και τα έσοδα από το τμήμα Other Software κατά 15% σε σχέση με πέρσι. Τα λειτουργικά κέρδη έφτασαν στα $234 εκατ. (24,2% των εσόδων), εμφανίζοντας αύξηση σε σχέση με τα $211 εκατ. (18,4% των εσόδων) της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Personal Systems Group
Αύξηση 8% στις πωλήσεις μονάδων σημειώθηκε για τον τομέα Personal Systems Group (PSG), ο οποίος διατήρησε την ηγετική του θέση στην παγκόσμια αγορά υπολογιστών για προσωπική χρήση. Τα έσοδα του τομέα PSG μειώθηκαν κατά 12%, στα $9,9 δισ. Τα έσοδα από το τμήμα Notebook μειώθηκαν κατά 8%, με το αντίστοιχο μέγεθος του τμήματος Desktop να μειώνεται κατά 16%. Τα έσοδα από εμπορικούς πελάτες μειώθηκαν κατά 15%, ενώ τα έσοδα από τελικούς πελάτες κατά 8%. Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα $460 εκατ. (4,7% των εσόδων), εμφανίζοντας μείωση σε σχέση με τα $616 εκατ. (5,5% των εσόδων) που σημειώθηκαν πέρσι.

Imaging and Printing Group
Ο τομέας Imaging and Printing Group (IPG) ανέφερε μείωση εσόδων κατά 15%, στα $6,5 δισ. Τα έσοδα του τμήματος Supplies μειώθηκαν κατά 8%, ενώ τα έσοδα των τμημάτων Commercial Hardware και Consumer Hardware μειώθηκαν κατά 32% και 17% αντιστοίχως. Οι πωλήσεις μονάδων του τμήματος των Printers μειώθηκαν κατά 20%, με τις πωλήσεις μονάδων Commercial printer hardware να μειώνονται κατά 38% και τις πωλήσεις μονάδων Consumer printer hardware να εμφανίζουν πτώση της τάξης του 14%. Τα λειτουργικά κέρδη έφτασαν στα $1,2 δισ., αντιστοιχώντας στο 18,1% των εσόδων, ενώ το αντίστοιχο μέγεθος για την περσινή περίοδο ήταν $1,2 δις., αντιπροσωπεύοντας, όμως, το 15,3% των εσόδων.

HP Financial Services
Ο τομέας HP Financial Services (HPFS) κατέγραψε έσοδα $726 εκατ., σημειώνοντας άνοδο 5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ο όγκος χρηματοδοτήσεων αυξήθηκε κατά 6% και η καθαρή αξία των στοιχείων χαρτοφυλακίου αυξήθηκε κατά 21%. Το περιθώριο λειτουργικού κέρδους ανήλθε στο 9,1% των εσόδων, εμφανίζοντας βελτίωση σε σχέση με το 7,4% της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Διαχείριση Παγίων
Η ταμειακή ροή από λειτουργικές δραστηριότητες της HP ανήλθε στα $3,4 δισ., κατά το τέταρτο τρίμηνο. Η αξία των αποθεμάτων στο τέλος του τριμήνου ανήλθε στα $6,1 δισ., με το σχετικό κύκλο να εμφανίζει μείωση κατά 4 ημέρες. Η αξία των εισπρακτέων λογαριασμών ανήλθε στα $16,5 δισ., με το σχετικό κύκλο να εμφανίζει αύξηση κατά 3 ημέρες, στο τέλος του τριμήνου. Η αξία των πληρωτέων λογαριασμών έφτασε στα $14,8 δις., με το σχετικό κύκλο να εμφανίζει αύξηση κατά 5 ημέρες, στο τέλος του τριμήνου. Η HP κατέβαλε μέρισμα $0,08 ανά μετοχή, μέγεθος που αντιστοίχησε στην καταβολή μετρητών ύψους $190 εκατ., κατά το τέταρτο τρίμηνο. Κατά την ίδια περίοδο, η HP αξιοποίησε $2,1 δισ. σε ρευστό για την επαναγορά περίπου 46 εκατομμυρίων κοινών μετοχών που διαπραγματεύονταν στην ελεύθερη αγορά. Στο τέλος του τριμήνου, η μεικτή ταμειακή ροή της HP ανήλθε στα $13,4 δισεκατομμύρια.

Εκτιμήσεις
Για το πρώτο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2010, η HP αναμένει έσοδα της τάξης των $29,6-$29,9 δισεκατομμυρίων. Τα υπολογισμένα με βάση τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να βρίσκονται στην κλίμακα μεταξύ $0,90 και $0,92. Τα μη υπολογισμένα με βάση τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να βρίσκονται στην κλίμακα μεταξύ $1,03 και $1,05.

Στα μη υπολογισμένα με βάση τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2010 δεν περιλαμβάνονται μετά φόρων κόστη ύψους $0,13 ανά μετοχή. Τα κόστη αυτά σχετίζονται κατά κύριο λόγο με την απόσβεση εξαγορασθέντων ασώματων παγίων, δαπάνες αναδιάρθρωσης και δαπάνες για εξαγορές.
Η HP εκτιμά ότι τα έσοδα για το χρηματοοικονομικό έτος 2010 θα βρίσκονται μεταξύ $118 δισ. και $119 δισ. Αυτό συνιστά αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση της εταιρείας για έσοδα μεταξύ $117 δισ. και $118 δισ. Για το χρηματοοικονομικό έτος 2010, τα υπολογισμένα με βάση τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να βρίσκονται μεταξύ $3,65 και $3,75, ενώ η προηγούμενη εκτίμηση της εταιρείας έκανε λόγο για μέγεθος μεταξύ $3,60 και $3,70. Τα μη υπολογισμένα με βάση τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να βρίσκονται μεταξύ $4,25 και $4,35, ενώ η προηγούμενη εκτίμηση της εταιρείας αφορούσε κέρδη μεταξύ $4,20 και $4,30 ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι στα μη υπολογισμένα με βάση τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή για το χρηματοοικονομικό έτος 2010, δεν περιλαμβάνονται μετά φόρων κόστη ύψους περίπου $0,60 ανά μετοχή, τα οποία σχετίζονται κυρίως με την απόσβεση εξαγορασθέντων ασώματων παγίων, δαπάνες αναδιάρθρωσης και δαπάνες εξαγορών. Οι παρούσες εκτιμήσεις για το πρώτο τρίμηνο και για ολόκληρο το χρηματοοικονομικό έτος 2010 δεν αντανακλούν τον πιθανό αντίκτυπο της εξαγοράς της 3Com Corporation, η οποία ανακοινώθηκε από την HP στις 11 Νοεμβρίου, 2009.

Εξαγορά της EDS
Η HP ολοκλήρωσε την εξαγορά της Electronic Data Systems Corporation, στις 26 Αυγούστου, 2008. Τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου που τελείωσε στις 31 Οκτωβρίου, 2008, καθώς και οι σχετικές συγκρίσεις, περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα από λειτουργικές δραστηριότητες της EDS μόνο για την περίοδο από 26 Αυγούστου, 2008, έως και 31 Οκτωβρίου, 2008. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά τα αποτελέσματα τριμήνου της HP, συμπεριλαμβανομένων επιπλέον χρηματοοικονομικών αναλύσεων και μιας παρουσίασης που αφορά στην επισκόπηση των οικονομικών αποτελεσμάτων, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.hp.com/investor/home.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 55 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top