Τα Windows Mobile 7 όχι πριν το 2011;

Το Android, το λειτουργικό σύστημα της Google για κινητά τηλεφώνα και φορητές συσκευές έχει “κλέψει” τα φώτα της δημοσιότητας από το επερχόμενο Windows Mobile 7 της Microsoft σε τέτοιο βαθμό όπου ίσως να προκαλεί την καθυστέρηση ,για ακόμα μια φορά, του νέου λειτουργικού της.

Τα Windows Mobile 7 αναμένονταν να κυκλοφορήσουν αυτό το χρόνο (2010) προσφέροντας πληθώρα βελτιώσεων σε σχέση με το προηγούμενο λειτουργικό (Windows Mobile 6.5). Σύμφωνα με αναφορές του BSN, λέγεται πως ο λόγος που θα καθυστερήσει το νέο λειτουργικό της Microsoft, μέχρι το 2011, είναι γιατι οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων έχουν ενθουσιαστεί με το δωρεάν λειτουργικό της Google.

Το στοίχημα που έχει θέσει η Google με το Android φαίνεται να "αποδίδει καρπούς", μιας και στην φετινή Consumer Electronics Show (CES) υπήρχε πληθώρα απο smartbooks, tablet PCs και mobile phone που χρησιμοποιούσαν το Google OS, από την άλλη όμως, υπήρχαν ελάχιστα προϊόντα με Windows Mobile 7.

Κάτι που ξεχώρισε στα λόγια του Steve Ballmer στην CES, κατα την διάρκεια παρουσίασης του πρώτου HP Tablet PC που χρησιμοποιούσε Windows 7, είναι οτι δεν αναφέρθηκε καθόλου στα Windows Mobile 7 παρά μόνο για μερικά κινητά τηλέφωνα που διέθεταν την 6.5 έκδοση των Windows Mobile. Επίσης, κάτι που αναμένεται απο την Microsoft τον επόμενο μήνα στο Mobile World Congress που θα διεξαχθεί στην Βαρκελώνη, είναι περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες για το νέο Mobile OS της, αλλά αυτό δεν καθόλου είναι σίγουρο.

Το πρόβλημα με τα Windows Mobile 7, είναι οτι αρχίζουν να χάνουν τον “θόρυβο” και τον “ντόρο” που θα δημιουργούσαν στους καταναλωτές. Ωστόσο, αν και τα κινητά τηλέφωνα νέας τεχνολογίας που παρουσιάστηκαν στην CES ήταν πάρα πολλά, ένα που ξεχώρισε αρκετά είναι η ναυαρχίδα της Google, το Nexus One. Eπίσης άλλη μια εταιρία που τράβηξε το ενδιαφέρον του κόσμου αρκετα, ήταν η Palm με τα Pre Plus και Pixi Plus μοντέλα της.

Καθώς η διάθεση των Windows Mobile 7 αναβλήθηκε απο το 2009 για το 2010, η δικαιολογία της Microsoft ήταν πως εργάζονταν ακόμα πάνω σε μεγάλες αλλαγές για το νέο λειτουργικό σύστημα. Άν η Microsoft δεν ανακοινώσει κάτι και τον επόμενο μήνα, τότε η εταιρία (με έδρα το Redmond των Η.Π.Α) κινδυνεύει να “αποξενωθεί” από τους χρήστες και τους κατασκευαστές. Από την άλλη, δεν υπάρχει άλλη αναφορά από την Microsoft για περαιτέρω καθυστέρηση (πέραν του 2011).

 


Ετικέτες:

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 415 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top