Διπλή χρυσή διάκριση σε ανεξάρτητες δοκιμές ασφαλείας για την Symantec

Press News

Η εταιρία Symantec Corp. ανακοίνωσε ότι έλαβε σημαντικές διακρίσεις από δύο αξιόπιστους, ανεξάρτητους φορείς δοκιμών επιδόσεων, τους AV-Comparatives και AV-Test.org. Η Symantec βραβεύτηκε ως Καλύτερο Προϊόν Anti-Virus του 2009 από την AV-Comparatives, μία βράβευση που επιβεβαιώνει τα κορυφαία αποτελέσματα σε πολυάριθμες δοκιμές σε καίριους τομείς προστασίας και απόδοσης σχετικά με την ασφάλεια.

Η εταιρία κατέλαβε επίσης την πρώτη θέση σε μία νέα δοκιμή – σε πραγματικό χρόνο - στις σουίτες διαδικτυακής ασφάλειας από τον οργανισμό AV-Test.org, ο οποίος αξιολογεί κορυφαία προϊόντα ασφαλείας, όσον αφορά στην ικανότητά τους να προστατεύσουν τους χρήστες κατά τη διάρκεια ενεργειών όπως το σερφάρισμα στο διαδίκτυο και το downloading αρχείων. Αυτές οι ανεξάρτητες αξιολογήσεις ενδυναμώνουν την κορυφαία θέση της Symantec στην παροχή προστασίας σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο απειλών.

Αυτές οι νέες δοκιμές αξιολογούν τις τεχνολογίες προστασίας του κάθε προϊόντος ενάντια σε πραγματικά κακόβουλα προγράμματα, ακριβώς όπως θα τα αντιμετώπιζαν οι σύγχρονοι χρήστες. Η διπλή νίκη της Symantec σε αυτές τις ανεξάρτητες αξιολογήσεις καταδεικνύει πως όλες οι τεχνολογίες ασφαλείας που διαθέτουμε συνεργάζονται για να παρέχουν αξεπέραστη αποτελεσματικότητα ενάντια στις σημερινές απειλές του διαδικτύου” είπε ο κ. Χρήστος Βεντούρης, technology specialist της Symantec Ελλάδος.

Τα τελευταία χρόνια, το μοντέλο διαρροής των απειλών έχει υποστεί μία θεμελιώδης αλλαγή από τον σχετικά μικρό αριθμό απειλών που επηρεάζουν πολλά εκατομμύρια χρηστών, προς ένα μοντέλο όπου πολλά εκατομμύρια νέων απειλών γνωστοποιούνται κάθε μήνα, οι οποίες εστιάζουν σε ένα μικρό αριθμό χρηστών σε όλο τον κόσμο. Για να γίνει ξεκάθαρη η απεικόνιση του μεγέθους και του φάσματος των απειλών, αναφέρουμε ότι το 2009 το λογισμικό ασφαλείας της Symantec μπλόκαρε περισσότερες από 2.5 δισεκατομμύρια απόπειρες απειλών σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτό το περιβάλλον, οι παραδοσιακές antivirus λύσεις καθιστώνται λιγότερο αποτελεσματικές. Για να το αντιμετωπίσει αυτό, η Symantec έχει αλλάξει την προσέγγισή της σε άμυνα εις βάθος, χρησιμοποιώντας πολλά διαφορετικά επίπεδα ασφαλείας για την προστασία των χρηστών. Οι δοκιμές AV-Comparatives και AV-Test.org αντικατοπτρίζουν την αλλαγή των μεθοδολογιών στις δοκιμές για την καλύτερη αξιολόγηση της συνολικής ολιστικής προστασίας που προσφέρουν τα τελευταία προϊόντα ασφαλείας.

Η AV-Comparatives
Η AV-Comparatives βράβευσε την Symantec με την κορυφαία Χρυσή Διάκριση του Καλύτερου Προϊόντος Anti-Virus του 2009. Η διάκριση βασίζεται στα αποτελέσματα μίας σειράς δοκιμών που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2009, εξετάζοντας το Norton AntiVirus και προϊόντα άλλων προμηθευτών σε οκτώ διαφορετικές κατηγορίες, όπως: On-Demand Malware Εντοπισμός, Proactive On-Demand Malware Εντοπισμός, False Positives, On-Demand Ταχύτητα Σάρωσης, Συνολική Απόδοση (με χαμηλό επηρεασμό του συστήματος), On-Demand Εντοπισμός Πιθανώς Ανεπιθύμητων Εφαρμογών, Δυνατότητες Αφαίρεσης Malware και Δυναμική Προστασία του Συνολικού Προϊόντος.

Ο οργανισμός AV-Test.org
Ο οργανισμός AV-Test.org διεξήγαγε πρόσφατα μία νέα δοκιμασία για να δώσει απάντηση στο ερώτημα πως το αποτελεσματικό antivirus και οι σουίτες προϊόντων διαδικτυακής ασφάλειας εντοπίζουν νέα malware σε πραγματικές συνθήκες. Το Norton AntiVirus της Symantec κατέλαβε την πρώτη θέση στον εντοπισμό των malware, ανάμεσα από 12 διαφορετικά προϊόντα ασφαλείας, αφού βρήκε το 98% από τις συνολικές απειλές που παρουσιάστηκαν.

Σήμερα, η πλειονότητα των χρηστών μολύνουν τους υπολογιστές τους μέσω απειλών από το διαδίκτυο, όπως καθοδηγούμενα downloads και απειλές από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συχνά έξυπνα σχεδιασμένες έτσι ώστε ο χρήστης να κλικάρει στο κακόβουλο ink. O AV-Test.org σχεδίασε τη νέα αυτή δοκιμασία για να ανταποκριθεί καλύτερα στο σημερινό τοπίο απειλών. Σε διάστημα τριών μηνών, ο AV-Test.org τεστάρισε κάθε προϊόν ενάντια σε 10 νέες μοναδικές διαδικτυακές απειλές κάθε μέρα. Αυτή η προσέγγιση διευκόλυνε την δοκιμασία σε διαφορετικά επίπεδα προστασίας κάθε προϊόντος ασφαλείας παρά την στοχοποίηση κάθε ιδιαίτερου επιπέδου. Στη διάρκεια της δοκιμασίας κάθε προϊόν δοκιμάστηκε ενάντια σε 600 διαφορετικές απειλές, καθώς και σε 400 καθαρά αρχεία για να διασφαλιστεί ότι το προϊόν δεν καταδίκασε εσφαλμένα ένα καλό αρχείο – γνωστό και ως False Positive (FP). Η Symantec έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία εντοπισμού από όλα τα τεσταρισμένα προϊόντα (98%), ενώ διακρίθηκε επίσης στην κατηγορία False Positive.

Η τεχνολογία πίσω από τα προϊόντα
Οι κύριες τεχνολογίες που στηρίζουν τις λύσεις ασφαλείας της Symantec δημιουργούνται από τον οργανισμό Security Technology and Response (STAR). Κατά τη διάρκεια του 2009, ο STAR ανέπτυξε και διέθεσε μία σειρά καινοτόμων τεχνολογιών ασφαλείας που συνεισέφεραν στις κορυφαίες βαθμολογίες αυτών των αξιολογήσεων, όπως:

  • Reputation-based ασφάλεια: ο STAR δημιούργησε μία τεχνολογία ασφαλείας βασισμένη στην φήμη του αρχείου, αξιοποιώντας την σοφία των εκατομμυρίων πελατών της Symantec, για να εξάγει ακριβή αποτελέσματα για την ασφάλεια ή όχι ενός αρχείου διαθέσιμο στο διαδίκτυο. Αυτό βοηθά τους χρήστες της Symantec να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις σχετικά με το λογισμικό που κάνουν download και εγκαθιστούν στον υπολογιστή τους.
  • Αναβαθμισμένη heuristic προστασία: ο STAR έχει εισάγει μία νέα γενιά heuristics που εντοπίζουν άγνωστα malware αρχεία πριν εκτελεστούν και προκαλέσουν ζημιά στον υπολογιστή. Αυτή η προσέγγιση εντοπίζει νέα malware, spyware και adware strains χωρίς fingerprint, αντί να γίνεται εύρεση αρχείων για ύποπτες ακολουθίες από εντολές που συνήθως χρησιμοποιούνται στο κακόβουλο λογισμικό.
  • Advanced behavioral προστασία: ο STAR έχει ανασχεδιάσει την behavioral προστασία των λύσεων της Symantec, επιτρέποντας την αναγνώριση και το μπλοκάρισμα χιλιάδων νέων malware παραλλαγών μέσω της ανάλυσης της συμπεριφοράς του εκάστοτε λογισμικού, χωρίς τα παραδοσιακά fingerprint.
  • Lean and efficient engines: ο STAR βελτιστοποίησε τις βασικές μηχανές σάρωσης ασφαλείας, βοηθώντας τα προϊόντα της Symantec να γίνουν τα ταχύτερα στην αγορά.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 44 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top