Νέα Pentax Optio Ι-10

Press News

Η γνωστή εταιρεία Pentax, ανακοίνωσε την νέα Optio I-10, μία νέα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή τύπου "compact", η οποία διαθέτει προσεγμένη σχεδίαση και αισθητική, είναι ιδιαίτερα εργονομική και με μεγάλες δυνατότητες. Από ότι φαίνεται, είναι πολλοί οι λόγοι που η νέα Pentax Optio Ι-10 θα σας "κλέψει την καρδιά".

Θέλετε η καταπληκτική της σχεδίαση τύπου SLR που τραβάει το βλέμμα από την πρώτη στιγμή, δημιουργώντας έντονα συναισθήματα νοσταλγίας και αναπόλησης; Μήπως πρόκειται για την ευφυή τοποθέτηση λειτουργικών στοιχείων, όπως το φλας και το μεγάφωνο στο επάνω μεσαίο τμήμα του σώματος, μειώνοντας έτσι το ύψος των πλαϊνών τμημάτων στο ελάχιστο;

Ή τελικά "κερδίζει" υψηλή ποιότητα που αποπνέει η εμφάνιση της και η ευχάριστη αίσθηση στο κράτημα που πέτυχαν οι σχεδιαστές της Optio Ι-10 με την κομψή επένδυση και την επιμελημένη σχεδίαση του φακού και των κοσμητικών στοιχείων της μηχανής; Και αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε τα προηγμένα χαρακτηριστικά της Pentax Optio Ι-10 που προσδίδουν ποιότητα στη ψηφιακή φωτογράφηση και την κάνουν ακόμα πιο εύκολη και ευχάριστη, έχουμε στα χέρια μας την ιδανική ψηφιακή compact!

Κατ’ αρχήν, κατά τη σχεδίαση της Pentax Optio Ι-10, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα κατά τη σκόπευση, την αποτύπωση αλλά και την αναπαραγωγή:

  • Για τη σωστή και άνετη σκόπευση αλλά και την ευχάριστη αναπαραγωγή, η μεγάλη φωτεινή έγχρωμη οθόνη LCD 2,7” με 230.000 κουκκίδες εγγυάται λεπτομερή απόδοση, ακόμα και από πλάγια θέση. Επιπλέον, η πρωτοποριακή λειτουργία Είσοδος Βοηθητικής Οθόνης, επιτρέπει στο χρήστη να αποτυπώσει, στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης LCD, μία μικρογραφία της εικόνας που καταγράφηκε! Με τον τρόπο αυτόν ο χρήστης, όποτε θελήσει, μπορεί να χρησιμοποιήσει μία εικόνα ως αναφορά για να φωτογραφήσει αντικείμενα από την ίδια γωνία στο ίδιο μέγεθος εικόνας κάθε φορά. Αλλά, και γιατί όχι, για την ανάρτηση μίας αγαπημένης του εικόνας στην οθόνη.
  • Για την ευκρίνεια κατά τη φωτογράφηση φροντίζει ο ισχυρότατος φακός Ρentax με οπτικό zoom 5x, ο οποίος καλύπτει ένα εύρος εστιακής απόστασης αντίστοιχης με ευρυγώνιο 28mm ως και τηλεφακό 140mm. Ιδανικός για μεγάλο εύρος λήψεων και σκηνών, από τοπία που κόβουν την ανάσα, μαγευτικές αρχιτεκτονικές λήψεις ως και ωραιότατα πορτραίτα.
  • Η λεπτομέρεια σφραγίζεται από τη δυναμική των ενεργών 12,1 megapixels για εικόνες ιδιαίτερα υψηλής ανάλυσης. Αντίστοιχα, η βιντεογράφηση HD εξασφαλίζει τη δημιουργία ωραίων βιντεο-κλίπ 16:9 της πιο υψηλής ποιότητας και ομαλής ροής, με ανώτατη ανάλυση 1280x780 pixels και ρυθμό 30 καρέ το δευτερόλεπτο.

Η τεχνολογία της Pentax εμπλουτίζει την Optio Ι-10 με μία πλειάδα τεχνικών χαρακτηριστικών που βελτιστοποιούν την απόδοση και χρηστικότητα της μηχανής, με κυριότερα τα ακόλουθα:

  • Μία νέα έκδοση της λειτουργίας Εντοπισμού Προσώπου ΑΕ & AF, η οποία μέσα σε 0,03 δευτερόλεπτα εντοπίζει στο πεδίο της εικόνας με ακρίβεια ως και 32 πρόσωπα και επιτρέπει στο φωτογράφο να τα καταγράψει με άριστη εστίαση και έκθεση, ακόμα και αν η λήψη γίνεται από διαγώνια θέση και ανεξάρτητα από τις πόζες. Επιπλέον, τώρα, υπάρχει η δυνατότητα να αναγνωρισθούν ακόμα και τα πρόσωπα ως και 3 αγαπημένων κατοικίδιων σας, τα οποία τα έχετε ήδη καταχωρήσει, και η μηχανή φωτογραφίζει αυτόματα κάθε φορά που το ζωάκι σας στρέφει το κεφάλι του απ’ ευθείας προς τη μηχανή!
  • Η αντικραδασμική προστασία της Optio Ι-10 αποτέλεσε πρωταρχικό μέλημα των τεχνικών της Ρentax, οι οποίοι φρόντισαν να την ενισχύσουν με το Μηχανισμό Σταθεροποίησης Τύπου Μετακίνησης του Αισθητήρα CCD. Με τη βοήθεια ενός γυροσκοπικού αισθητήρα υψηλής ακρίβειας, ο μηχανισμός SR εξισορροπεί αριστοτεχνικά το κούνημα της μηχανής μετακινώντας αντίστοιχα τον αισθητήρα εικόνας οριζοντίως και καθέτως. Το όφελος στην ποιότητα είναι εντυπωσιακό, κερδίζοντας ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα στο κλείστρο 2,5 στοπ. Επικουρικά, η μηχανή προσφέρει και Ψηφιακή Σταθεροποίηση που αυτόματα ανεβάζει, αν χρειαστεί, την ευαισθησία ως και στα ISO 6400. Τέλος, με τη λειτουργία Movie SR, αποφεύγει τις θολές κινηματογραφικές λήψεις μέσω ψηφιακής ελαχιστοποίησης του κουνήματος της Optio Ι-10.

  • Το φίλτρο Σμίκρυνσης Προσώπου, δημιουργεί μία εικόνα πιο ελκυστική και με καλύτερη προοπτική, κάνοντας το πρόσωπο να φαίνεται λίγο μικρότερο σε σχέση με το σώμα.
  • Super Macro από 8cm, για κοντινές λήψεις χωρίς ανάγκη ρυθμίσεων
  • Ρύθμιση Εύρους Δυναμικού, για πρόληψη υπερ- ή υπο- εκφωτισμένων περιοχών στην εικόνα
  • Auto Picture, για αυτόματη επιλογή του πιο κατάλληλου μεταξύ οκτώ προγραμμάτων λήψης
  • Ψηφιακός Ευρυγώνιος, για δημιουργία από 2 εικόνες μίας νέας αντίστοιχης λήψης 21mm
  • Λειτουργία Πανοραμικής Φωτογραφίας, από σύνθεση ως και 3 εικόνων
  • Λειτουργία Πρωτότυπου Πλαισίου, για πρόσθεση διακοσμητικών πλαισίων και/ή γραμμάτων
  • Ασύρματη μεταφορά δεδομένων με κάρτα Eye-Fi & Τηλεχειρισμός (προαιρετικό τηλεχ/ριο)

Η νέα Pentax Optio I-10 θα κυκλοφορήσει στο τέλος Φεβρουαρίου 2010. Για περισσότερες πληροφορίες: www.pentax.com.gr.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 365 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top