Η Kaspersky Lab κατοχυρώνει πατέντα για πρωτοποριακή hardware λύση antivirus

Press News

Η Kaspersky Lab, κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης λύσεων ασφαλούς διαχείρισης περιεχομένου, ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε επιτυχώς τη διαδικασία κατοχύρωσης πατέντας για την Αμερικανική αγορά, η οποία αφορά σε ένα νέο hardware σύστημα antivirus. Το νέο σύστημα δρα αποτελεσματικά ενάντια σε rootkits, τα οποία αποτελούν έναν από τους πλέον διαδεδομένους τύπους ηλεκτρονικής απειλής.

Το νέο hardware σύστημα antivirus της Kaspersky Lab αξιοποιεί νέες τεχνολογίες για να εξουδετερώνει τα rootkis, δηλαδή τα κακόβουλα προγράμματα που εισβάλουν και αποθηκεύονται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή προσβάλλουν τα αρχεία που βρίσκονται σε σκληρούς δίσκους. Το νέο σύστημα σαρώνει τα δεδομένα που εγγράφονται στο σκληρό δίσκο, αναγνωρίζοντας και μπλοκάροντας κακόβουλα προγράμματα.

Η πατέντα για αυτή την τεχνολογία, υπό τον αριθμό No. 7 657 941, εκδόθηκε από το US Patent and Trademark Office, την αρμόδια αρχή για την κατοχύρωση πατέντων στις Η.Π.Α., στις 2 Φεβρουαρίου 2010. Η τεχνολογία αναπτύχθηκε από τον Oleg Zaitsev, Senior Technology Expert της Kaspersky Lab.

Η νέα λύση εγκαθίσταται μεταξύ δίσκού (σκληρού δίσκου ή δίσκου SSD) και της υπολογιστικής μονάδας (μονάδα CPU και μνήμη RAM) και συνδέεται στο σύστημα μεταφοράς δεδομένων ή ενοποιείται στη μονάδα ελέγχου του δίσκου. Έτσι, επιτρέπει ή εμποδίζει την εγγραφή δεδομένων στο δίσκο, ειδοποιώντας το χρήστη για την ύπαρξη απειλής και δίνοντας του πληροφορίες γύρω από αυτή, μέσω διαλόγου που καθίσταται δυνατός, αν η μονάδα ελέγχου της λύσης antivirus εγκατασταθεί στον υπολογιστή. Το νέο σύστημα μπορεί να λειτουργήσει και ανεξάρτητα και σε συνδυασμό με εφαρμογές λογισμικού antivirus.

Με τη λύση να υλοποιείται απευθείας στο hardware, η νέα τεχνολογία δεν εξαρτάται από τις παραμετροποιήσεις του εκάστοτε λειτουργικού συστήματος. Έτσι, μπορεί να εξουδετερώσει απειλές που χτυπάνε απευθείας στο σύστημα, όπως τα rootkits που μπορούν να εμποδίσουν τις λειτουργίες ελέγχου και απομάκρυνσης του λογισμικού antivirus που είναι εγκατεστημένο στο ίδιο περιβάλλον. Ειδικότερα, τα rootkits μπορούν να εμποδίσουν την έναρξη μιας εφαρμογής antivirus, να αναγνωρίσουν τις δραστηριότητες της, να ανακτήσουν τις κακόβουλες δραστηριότητες που απομάκρυνε η λύση antivirus, ακόμη και να αλλάξουν τις ρυθμίσεις απομάκρυνσης κακόβουλων προγραμμάτων. Η νέα hardware λύση της Kaspersky Lab λειτουργεί αυτόνομα και δεν επηρεάζεται από το προσβεβλημένο περιβάλλον του λειτουργικού συστήματος. Έτσι, τα rootkits εξουδετερώνοντται άμεσα.

Το νέο σύστημα χρησιμοποιεί τις δικές του βάσεις δεδομένων antivirus που μπορούν να ενημερωθούν αυτόματα και να παραμείνουν ασφαλείς απέναντι σε κακόβουλους κώδικες και ψευδείς εγγραφές κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων. Το σύστημα έχει δική του ανεξάρτητη μονάδα CPU και μνήμη RAM. Έτσι δεν επηρεάζει καθόλου τους πόρους του υπολογιστή στον οποίο συνδέεται. Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, μπορεί να συνδεθεί ξεχωριστή μονάδα τροφοδοσίας για το σύστημα antivirus.

ι λύσεις antivirus και τα προγράμματα malware είναι δυο παρόμοιοι τύποι λογισμικού", δήλωσε ο Oleg Zaitsev, Senior Technology Expert της Kaspersky Lab. "Σε αυτό το σημείο, οι hardware λύσεις antivirus έχουν ένα σαφές πλεονέκτημα έναντι των συμβατικών, καθώς παρακολουθούν κάθε προσπάθεια πρόσβασης σε συσκευές αποθήκευσης, ενώ τα κακόβουλα προγράμματα δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές. Αυτό αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την καταπολέμηση εξελιγμένων απειλών όπως τα rootkits και τα bootkits. Επιπλέον, μια hardware λύση antivirus μπορεί να ενοποιηθεί απρόσκοπτα με τις άλλες λύσεις ασφάλειας του συστήματος, με λογισμικό server, αλλά και με ειδικού τύπου υπολογιστές, όπως τα ATM για παράδειγμα", συμπλήρωσε.
"Είμαστε μια εταιρεία που προωθεί την καινοτομία. Στο πλαίσιο αυτό, αναζητούμε συνεχώς εναλλακτικές λύσεις που να βελτιώνουν την ποιότητα ασφάλειας που προσφέρουμε στους πελάτες μας", δήλωσε ο Nikolay Grebennikov, Chief Technical Officer της Kaspersky Lab. "Πραγματοποιούμε έρευνα σε πολλούς τομείς, από το cloud computing έως τη χρήση μη συμβατικών λύσεων με βάση hardware. Η νέα, κατοχυρωμένη με πατέντα, λύση θα μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που σχετίζονται με τα λειτουργικά συστήματα και να προσφέρουμε ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια", συμπλήρωσε.

Η Kaspersky Lab έχει καταθέσει αιτήσεις και αναμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατοχύρωσης για πάνω από πενήντα πατέντες για την Αμερικανική, Ρωσική, Κινεζική και Ευρωπαϊκή αγορά. Οι αιτήσεις αφορούν μια σειρά καινοτόμων τεχνολογιών που έχουν αναπτυχθεί από το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 26 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top