Νέος Intel Core i7-980X Extreme Edition και Intel GPA v3.0 λογισμικό

Press News

Η Intel Corporation προχώρησε στην πρώτη παρουσίαση πλατφόρμας εξοπλισμένης με τον τελευταίο της επεξεργαστή, τον Intel Core i7 Extreme Edition, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και την πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού Intel Graphics Performance Analyzers (Intel GPA), ενός εργαλείου που βοηθά τους προγραμματιστές παιχνιδιών να βελτιστοποιούν τις επιδόσεις των παιχνιδιών που σχεδιάζουν.

Επίσης, η Intel προχώρησε σε μια σειρά πρωτοβουλίες σχεδιασμένες για να ενθαρρύνουν την καινοτομία μέσα στις κοινότητες των PC game developers, αλλά και για να στηρίξουν τα σχετικά προγράμματα της εταιρείας, το Visual Adrenaline και το Intel Atom Developer.

Πρώτη παρουσίαση του Intel Core i7 980X Processor Extreme Edition
Η Intel παρουσίασε την τελευταία της πλατφόρμα για PC, η οποία έρχεται εξοπλισμένη με τον καινούριο επεξεργαστή Intel Core i7-980X Extreme Edition, τον επονομαζόμενο "Gulftown", τον πρώτο επεξεργαστή τεχνολογίας 32nm, ο οποίος διαθέτει έξι πυρήνες και 12 threads επεξεργασίας.

Όσοι παρακολούθησαν το συνέδριο Game Developers Conference (GDC) είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση των επιδόσεων της συγκεκριμένης πλατφόρμας, μέσα από εφαρμογές ειδικά βελτιωμένες για την περίσταση, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τίτλοι όπως το Napoleon Total War που μόλις παρουσιάστηκε από τη Sega, το RUSE της Ubisoft που πρόκειται να βγει στην αγορά το αμέσως επόμενο διάστημα, το Enlighten της Geomerics και το Sonar της Cakewalk

Intel GPA v3.0
Το Intel GPA είναι ένα εργαλείο λογισμικού που βοηθά τους developers να αναλύουν και να βελτιστοποιούν τα παιχνίδια, τα οποία προορίζονται για PC χτισμένα επάνω σε πλατφόρμες αρχιτεκτονικής Intel.
Το Intel GPA δίνει στους developers τη δυνατότητα να αναλύουν σε βάθος και να τροποποιούν τις εφαρμογές τους, ώστε να εντοπίζουν εύκολα τα σημεία του κώδικα που επηρεάζουν αρνητικά τις επιδόσεις. Έτσι, είναι σε θέση να βελτιστοποιήσουν τα παιχνίδια τους, ώστε να πετυχαίνουν άριστες επιδόσεις σε PC και φορητούς εξοπλισμένους με επεξεργαστές και chipsets της Intel, καθώς και υποσυστήματα γραφικών Intel HD Graphics.

Πιο συγκεκριμένα, με την έκδοση v3.0 του Intel GPA οι developers μπορούν να είναι βέβαιοι ότι τα παιχνίδια τους τρέχουν σε οποιοδήποτε επεξεργαστή IntelCore (π.χ., στον Intel Core i3, στον Intel CoreTM i5 με σύστημα γραφικών Intel HD Graphics, στον Intel Core i7, και στον Intel Core i7 Extreme Edition), καθώς και σε οποιοδήποτε chipset τους συνοδεύει. Αξιοποιώντας το platform view των εργαλείων αυτών μπορούν να βελτιστοποιήσουν υπορουτίνες που τρέχουν σε διαφορετικούς πυρήνες, ενώ με μια απλοποιημένη διαδικασία μπορούν να αναλύσουν το workflow της εφαρμογής, κερδίζοντας έτσι πολύτιμο χρόνο. Επίσης, σημειώνεται ότι το ανανεωμένο toolkit υποστηρίζει πλέον DirectX 10.1 και 64-μπιτα παιχνίδια.

Όσοι συμμετείχαν στο συνέδριο GDC είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι την βελτίωση που επιτυγχάνεται χάρη στο Intel GPA και την επεξεργασία γραφικών Intel HD Graphics, δοκιμάζοντας τίτλους όπως το Star Trek Online της Atari, το Tiger Woods Golf της Electronic Arts, και πολλούς άλλους. Οι developers μπορούν να κατεβάσουν την καινούρια σουίτα εργαλείων Intel GPA από την ιστοσελίδα www.intel.com/software/gpa.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 52 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top