Δυναμική συμμετοχή της Kaspersky Lab στο IT Security Roadshow 2010 της IDC

Press News

Η Kaspersky Lab, κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης λύσεων ασφαλούς διαχείρισης περιεχομένου, και η Talos Software & IT, ο επίσημος διανομέας των προϊόντων της για την ελληνική αγορά, συμμετείχαν στο IT Security Roadshow 2010 της IDC που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαρτίου 2010.

Η Kaspersky Lab συμμετείχε ως silver partner στο κορυφαίο συνέδριο για τον κλάδο των λύσεων ασφάλειας και εκπροσωπήθηκε από τον Costin Raiu, Chief Security Expert, Kaspersky Lab EEMEA Global Research and Analysis Team. Η εκδήλωση για μια ακόμη φορά προσέλκυσε σημαντικό αριθμό στελεχών που ειδικεύονται σε θέματα ασφάλειας από ένα ευρύ φάσμα εταιρειών.

Το φετινό IT Security Roadshow της IDC επικεντρώθηκε στις συνεχείς αλλαγές του τοπίου των ηλεκτρονικών απειλών που έχουν ως στόχο τις επιχειρήσεις, καθώς και στη σημασία της εφαρμογής ολοκληρωμένων πολιτικών ασφαλείας για την προστασία των εταιρικών δεδομένων. Στο πλαίσιο αυτό, ο Costin Raiu δήλωσε: "Σήμερα, είμαστε όλοι στόχοι των κυβερνοεγκληματιών – ακόμη και οι επιχειρήσεις με τα πλέον εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας! Ειδικά για τις επιχειρήσεις, ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν ζητήματα όπως η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και η κατασκοπεία, τα οποία μπορεί να έχουν άμεση συνέπεια στην κερδοφορία τους!".

Κατά την παρουσίαση του, ο Costin Raiu έδωσε έμφαση στις νέες τάσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των κυβερνοεγκληματιών, οι οποίοι αλλάζουν σταδιακά τις τακτικές τους, περνώντας από τις μαζικές στις στοχευμένες επιθέσεις. "Για να πέσει μια εταιρεία θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης, ένα email αρκεί. Σε αντίθεση με το παρελθόν, οι hackers δε χρειάζεται πλέον να στέλνουν δεκάδες χιλιάδες email για να πετύχουν το στόχο τους", δήλωσε ο κύριος Raiu.

Πράγματι, οι hackers χρησιμοποιούν πλέον πιο εξελιγμένες μεθόδους που εκμεταλλεύονται την αυξανόμενη χρήση εφαρμογών Web 2.0 και κοινωνικής δικτύωσης από τις επιχειρήσεις. Σε πολλές περιπτώσεις, η χρήση του Web 2.0 έχει οδηγήσει στη δημόσια έκθεση εμπιστευτικής πληροφόρησης. Οι ειδικοί της Kaspersky Lab έχουν εντοπίσει κακόβουλες επιθέσεις που κάνουν εκτεταμένη χρήση στρατηγικών "κοινωνικής μηχανικής" για την παραβίαση και την εκμετάλλευση εταιρικών συστημάτων.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου είναι ιδιαίτερα επίμονοι, αλλά και ευρηματικοί στις κακόβουλες επιθέσεις τους. Παρακολουθούν τη συμπεριφορά των υπαλλήλων μιας επιχείρησης για να βρουν τον πιο αδύναμο κρίκο στην αλυσίδα των χρηστών και να εισβάλουν στο σύστημα της επιχείρησης.

"Επιλέγοντας τους πιο ευάλωτους στόχους, οι κυβερνοεγκληματίες δε χρειάζεται να αποφύγουν όλες τις λύσεις antivirus του εταιρικού δικτύου, αλλά μόνο αυτή του υποψήφιου θύματος! Είμαστε σε μια νέα εποχή κυβερνοεγκλήματος. Τα παραδοσιακά προγράμματα antivirus που βασίζονται σε ψηφιακές υπογραφές δεν αρκούν για την προστασία από τις εξελιγμένες, στοχευμένες επιθέσεις", σημείωσε ο Costin Raiu. "Από την πλευρά μας, συμβουλεύουμε τις επιχειρήσεις να δώσουν έμφαση σε δυο σημεία: την ολοκληρωμένη αντίληψη σχετικά με την ασφάλεια και τη χρήση λογισμικού που δρα εκ των προτέρων. Από τη μια, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ενημερώνουν τακτικά τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν και να εκπαιδεύσουν τους υπαλλήλους τους γύρω από τη συνετή χρήση του Διαδικτύου και των πόρων του. Από την άλλη, σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούν πολιτικές πρόληψης και πρωτοποριακές λύσεις – όπως οι τεχνολογίες PDM, HIPS και Sandbox της Kaspersky Lab – ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες να πέσουν θύματα κάποιου hacker", συμπλήρωσε.

Η Kaspersky Lab διαθέτει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων ασφάλειας που παρέχουν στις επιχειρήσεις αποτελεσματική προστασία, από το επίπεδο του προσωπικού υπολογιστή έως και το επίπεδο του δικτύου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις της εταιρείας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.kaspersky.com.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 28 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top