Ο επεξεργαστής AMD Opteron ξανά στην κορυφή του TOP500 SuperComputers με τον Jaguar

Press News

Η AMD ανακοίνωσε στο Διεθνές Supercomputing Conference το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας, ότι ο Jaguar, ένας 1,75 petaflop Cray XT5 supercomputer είναι βασισμένος στον 6-πύρινο επεξεργαστή AMD Opteron και καταλαμβάνει την πρώτη θέση ανάμεσα στη λίστα των TOP500 supercomputers.

Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται άλλα τρία συστήματα που βασίζονται στην τεχνολογία AMD:

  • Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Roadrunner, ένα υβριδικό σύστημα από την IBM το οποίο λειτούργει με τους επεξεργαστές AMD Opteron και με την τεχνολογία Cell της IBM. To Roadrunner βρίσκεται στο Los Alamos National Laboratory.
  • Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει το Kraken, ένα Cray XT5 σύστημα το οποίο βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο του Tennessee.
  • Στην έβδομη θέση βρίσκεται το Tianhe-1, ένα υβριδικό σύστημα το οποίο χρησιμοποιεί επεξεργαστή γραφικών ATI Radeon και βρίσκεται στο Εθνικό Κέντρο SuperComputer στην Κίνα.

Επίσης, η AMD ανακοίνωσε ότι στη λίστα των TOP500 supercomputers βρίσκονται επιπλέον 47 συστήματα βασισμένα στη τεχνολογία της AMD από επίσημους κατασκευαστές (OEMs) όπως Appro, ClusterVision, Dawning, Dell, Fujitsu, Hitachi, HP, Koi Computers, Penguin Computing και Sun.

Βασικά στοιχεία:

  • 51 συστήματα, συνολικά, βασισμένα στην τεχνολογία της AMD περιλαμβάνονται στη λίστα TOP500 Supercomputer.
  • Η Cray ανακοίνωσε την σύναψη συμφωνίας με την AMD για χρήση της νέα σειράς επεξεργαστών AMD Opteron 6100 για τα supercomputers Cray XE6 νέας γενιάς.
  • Εκτός από τα πανεπιστήμια και τα εθνικά εργαστήρια, η χρήση των προϊόντων της AMD επεκτείνεται σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς όπως της εφαρμοσμένης μηχανικής, των χρηματοοικονομικών και της τεχνολογίας.
  • Συστήματα βασισμένα στην τεχνολογία της AMD προσφέρουν supercomputing resources σε χώρες ανά τον κόσμο όπως: Η.Π.Α, Κίνα, Η.Β., Ιαπωνία, Γερμανία, Ελβετία, Νορβηγία και Φιλανδία.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 41 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top