Η Apple... απολογείται σχετικά με τα προβλήματα σήματος του iPhone 4

Τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν σχετικά με την απόδοση των κεραιών του iPhone 4 και την λήψη του σήματος - κυρίως όταν κάποιος χρήστης το κρατήσει στο χέρι του με συγκεκριμένο τρόπο - είναι γνωστά. Αυτό ανάγκασε την Apple να επιστρέψει σε εργαστηριακές δοκιμές για να ανακαλύψει κάτι... αναπάντεχο όπως μας λέει σε απολογητική επιστολή της.

"Το πιο επιτυχημένο λανσάρισμα προϊόντος στην ιστορία της Apple, αφορά στο iPhone 4. Έχει κριθεί από ειδικούς σε όλο τον κόσμο ότι είναι το καλύτερο smartphone στον κόσμο, και οι χρήστες, μας λένε ότι το αγαπούν. Γι 'αυτό και ήταν έκπληξη όταν διαβάσαμε σχετικά με τα προβλήματα λήψης οπότε και ξεκινήσαμε σχετικές έρευνες. Ορίστε τι μάθαμε από τις έρευνες.

Αρχικά να πούμε ότι πιάνοντας σχεδόν οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο με συγκεκριμένο τρόπο, θα μειωθεί η ισχύς του σήματος κατά μία ή περισσότερες μπάρες (*σημ.: αναφέρεται στις μπάρες σήματος που βλέπουμε στην οθόνη του κινητού ως ένδειξη για την ποιότητα/ απόδοση λήψης σήματος). Αυτό ισχύει για το iPhone 4, το iPhone 3GS, καθώς και πολλά Droid, Nokia ή RIM τηλέφωνα.

Μερικοί όμως χρήστες έχουν αναφέρει ότι στο iPhone 4 η πτώση μπορεί να είναι τέσσερις με πέντε μπάρες αν ο τρόπος που το κρατάνε καλύπτει την λεπτή μαύρη λωρίδα στην κάτω αριστερή γωνία της μεταλλικής μπάντας. Πρόκειται για μια πτώση πολύ μεγαλύτερη από το κανονικό, με αποτέλεσμα ορισμένοι να φτάσουν στο σημείο να κατηγορήσουν το iPhone 4 ότι έχει ελαττωματικό σχεδιασμό κεραίας.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζουμε να διαβάζουμε άρθρα και να λαλμβάνουμε εκατοντάδες ηλεκτρονικά μηνύματα από χρήστες λέγοντας ότι το iPhone 4 είναι καλύτερο από το iPhone 3GS στην λήψη σήματος. Είναι ευχαριστημένοι. Αυτό ταιριάζει με την εμπειρία και τις δοκιμές μας. Τι μπορεί να εξηγήσει όλα αυτά;

Έχουμε ανακαλύψει την αιτία αυτής της δραματικής πτώσης στις μπάρες, είναι εξίσου απλή και αναπάντεχη.

Μετά από σχετική έρευνα, μείναμε έκπληκτοι όταν διαπιστώσαμε ότι η μέθοδος που χρησιμοποιούμε για να υπολογίσουμε πόσες μπάρες θα απεικονίζουν την ισχύ του σήματος κάθε φορά στην οθόνη ήταν τελείως λάθος!  Η μέθοδος μας, σε πολλές περιπτώσεις, εμφανίζει εσφαλμένα δύο ή περισσότερες μπάρες περισσότερες από το φυσιολογικό. Για παράδειγμα, απεικονίζονται μερικές φορές τέσσερις μπάρες σήματος, ενώ θα έπρεπε να είναι το πολύ δύο μπάρες. Οι χρήστες παρατηρούν μεγάλη πτώση στις μπάρες του σήματος όταν κρατούν το iPhone 4 με συγκεκριμένο τρόπο αλλά αυτό συμβαίνει γιατί ούτως ή άλλως βρίσκονται σε περιοχή με πολύ χαμηλή ισχύ του σήματος, αλλά δεν το γνωρίζουν γιατί στο iPhone 4 απεικονίζονται λανθασμένα τέσσερις με πέντε μπάρες σήματος. Η μεγάλη πτώση στις μπάρες σήματος δεν αποκαλύπτει την πραγματική εικόνα, γιατί ποτέ, δεν υπήρχαν αυτές οι μεγάλες μπάρες.

Για να διορθώσουμε το πρόβλημα, υιοθετήσαμε μία μέθοδο της AT&T, που πρόσφατα μας συνέστησαν για τον υπολογισμό των γραμμών (μπαρών) που θα απεικονίζονται στην οθόνη του iPhone 4  για μια δεδομένη την ισχύ του σήματος. Η πραγματική ισχύς του σήματος παραμένει ίδια, αλλά το iPhone, θα αναφέρει από εδώ και στο εξής την ισχύ του σήματος με μεγαλύτερη ακρίβεια, παρέχοντας στους χρήστες μια πολύ καλύτερη και ακριβής ένδειξη για την λήψη του σήματος σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή. Θα κάνουμε επίσης τις τρεις πρώτες μπάρες που απεικονίζονται λίγο ψηλότερες για να είναι ευκολότερο για εσάς να το δείτε.

Θα κυκλοφορήσουμε σύντομα μια δωρεάν ενημέρωση λογισμικού μέσα σε λίγες εβδομάδες που θα ενσωματώνει την διορθωμένη μέθοδο υπολογισμού και απεικόνισης της ισχύς του σήματος. Δεδομένου ότι αυτό το λάθος ήταν παρόν από την αρχική έκδοση του iPhone, αυτή η ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού θα είναι επίσης διαθέσιμη και για τα iPhone 3GS και iPhone 3G.

Πήγαμε πίσω στο εργαστήριά μας και να επανελεγχθούν τα πάντα, και τα αποτελέσματα είναι τα ίδια, το iPhone 4, είναι το τηλέφωνο με την καλύτερη απόδοση στις κεραίες από όσα έχουμε μέχρι στιγμής κατασκευάσει και κυκλφορήσει. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών που δεν έχουν εντοπίσει κάποιο πρόβλημα με το συγκεκριμένο ζήτημα, με την ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού θα κάνει την απεικόνιση της ισχύος του σήματος περισσότερο ακριβή. Για όσους έχουν επιφυλάξεις, ζητάμε συγγνώμη για οποιαδήποτε ανησυχία μπορεί να προκαλέσσαμε.

Σαν υπενθύμιση, εάν δεν είστε απόλυτα ικανοποιημένοι, μπορείτε να επιστρέψετε άθικτο το iPhone σας σε οποιοδήποτε κατάστημα λιανικής της Apple ή το online Apple Store εντός 30 ημερών από την αγορά για πλήρη επιστροφή χρημάτων."


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 149 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top