Νέα MSI N480GTX Lighning

Η MSI αποκάλυψε μία εκπληκτική σε προδιαγραφές και... αισθητική κάρτα γραφικών που απευθύνεται σε ιδιαίτερα απαιτητικούς gamers και ενθουσιώδεις χρήστες. Πρόκειται για την κρουφαία πρόταση της εταιρείας και φέρει την ονομασία N480GTX Lightning.

Όπως μας έχει συνήθισει σε τέτοιες κατασκευές, η MSI χρησιμοποιήσε για την κατασκευή της, υψηλής ποιότητας στοιχεία στρατιωτικών προδιαγραφών (Military Class components) όπως Hi-c capacitor, solid-state choke κ.α. Επιπλέον έχει χρησιμοποιήσει για την κατασκευή του συστήματος τροφοδοσίας την "αρχιτεκτονική Power4" όπως την ονομάζει.

Το σύστημα τροφοδοσίας είναι μάλιστα το πρώτο στον κόσμο 16-φάσεων (16-phase PWM) ενώ για πρώτη φορά χρησιμοποιείται ξεχωριστό σύστημα τροφοδοσίας για την μνήμη.

Επιπλέον έχει χρησιμοποιηθεί χάλκινο MOS (copper MOS) για 2x παροχή υψηλής τάσης και τέσσερις proadlizers (Proadlizer x 4) για την βελτιστοποίηση της τροφοδοσίας. Για την κατασκευή της επίσης έχουν χρησιμοποιηθεί LPL (Lightning Power Layer) καθώς και επιχρυσωμένοι connectors. Φυσικά, δεν λείπουν V-check points για την μέτρηση των τάσεων σε επεξεργαστή γραφικών, μνήμη.

Το πολύ όμορφο σύστημα ψύξης αποτελείται από ψύκτρες με πολλές, πυκνές αλουμινένιες φλοίδες που ψύχουν τόσο την GPU όσο και τα chip της μνήμης ενώ επιπλέον υπάρχει και backplate αλλά και τέσσερις Superpipes των 8mm για την ταχύτερη μεταφορά της θερμότητας προς τις φλοίδες των ψυκτρών. 

Η ψύκτρα για την GPU είναι κατασκευασμένη από χαλκό και επινικελωμένη. Όσο αφορά στους δύο ανεμιστήρες, διαθέτουν διάμετρο 90mm και σύμφωνα με την εταιρεία παρέχουν κατά 40% περισσότερο ρεύμα αέρα από εκείνους που υπάρχουν στο γνωστό και αποτελεσματικό σύστημα ψύξης Twin Frozr II.

Όσο αφορά στις προδιαγραφές του "κινητήρα" βασίζεται όπως είναι φυσικό στην Geforce GTX 480 της Nvidia με τους 480 πυρήνες CUDA. Συνοδεύεται από 1536MB μνήμης GDDR5 ενώ το memory interface έχει εύρος 384-bit. Οι χρονισμοί για την GPU και την μνήμη είναι αντίστοιχα 750MHz και 4000MHz αντίστοιχα. 

 

Πέρα από υποστήριξη DirectX 11 και OpenGL 3.2 υποστηρίζονται όλες οι τεχνολογίες της Nvidia, 3D Vision Surround, PhysX, CUDA, 3-way SLI και PureVideo HD.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 46 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top