Σύντομα αναμένουμε GeForce GTX 480 Super Overclock από την Gigabyte

Σύντομα η Gigabyte θα ανακοινώσει μία νέα προσθήκη στην οικογένεια των καρτών γραφικών Super Overclock, που είναι και η κορυφαία που κατασκευάζει, και θα έχει την ονομασία GV-N480SO-15I. Όπως πιθανόν θα καταλάβατε βασίζεται στην κορυφαία GPU της Nvidia, Geforce GTX 480.

Αυτό που πρώτα από όλα κάνει εντύπωση από την φωτογραφία που διοχετεύτηκε στον ειδικό τύπο, είναι το νέο σύστημα ψύξης με τους τρεις ανεμιστήρες των 90mm (κατά πάσα πιθανότητα) που ονομάζεται WindForce 3X. Κατά τα άλλα, διαθέτει όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις κάρτες γραφικών της οικογένειας Super Overclock, δηλαδή ότι στο PCB  - που είναι φυσικά σχεδιασμένο από την Gigabyte - έχει χρησιμοποιηθεί διπλάσια ποσότητα χαλκού από το συνηθισμένο (2oz copper PCB) ικανοποιώντας τις προδιαγραφές Ultra Durable VGA+ .

Επιπλέον για την επιλογή της GPU, η Gigabyte έχει χρησιμοποιήσει την μέθοδο GPU Gauntlet (ουσιαστικά είναι μία διαδικασία που χρησιμοποιείται για να ξεχωρίσουν τα καλύτερα chip του είδους, δηλαδή αυτά που αντέχουν στις υψηλότερες θερμοκρασίες και στις υψηλότερες συχνότητες λειτουργίας με την χαμηλότερη δυνατή τάση λειτουργίας). Χάρη στο εξελιγμένο σύστημα τροφοδοσίας 12+2-phase VRM, στους πυκνωτές στερεάς κατάστασης, τα ferrite-core chokes ή τα Low (RDS) MOSFETs και αν δεν κάνουμε λάθος τους μεγάλους NEC Proalizer film πυκνωτές, η εταιρεία έχει καταφέρει να προσφέρει στους χρήστες μία κάρτα γραφικών με αρκετά υψηλούς χρονισμούς.

Έτσι η GPU είναι χρονισμένη στα 820MHz (από 700MHz που συναντάμε στις συμβατικές κάρτες γραφικών του είδους) ενώ η μνήμη, μεγέθους 1536MB τύπου GDDR5 διαθέτει συχνότητα λειτουργίας 3800MHz (από 3696MHz των καρτών που ακολουθούν το "reference design" της Nvidia).

 

Η Gigabyte μάλιστα έχει εγκαταστήσει στην κάρτα γραφικών δύο BIOS chips, επιτρέποντας στον χρήστη να επιλέγει την κατάλληλη ανάμεσα στις δύο BIOS ROMs, με ένα διακόπτη που βρίσκεται on-board. Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές που προσφέρουν την δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει ανάμεσα σε μία ROM με υψηλούς χρονισμούς και μία άλλη με χαμηλούς (failsafe) και ασφαλείς χρονισμούς, η Gigabyte έχει εγκαταστήσει δύο ROMs με χρονισμούς ιδιαίτερα επιθετικούς.

Στην πρώτη περίπτωση, το προφίλ "SOC" προσφέρει στον χρήστη την δυνατότητα να επιλέξει τις συχνότητες λειτουργίας που αναφέραμε νωρίτερα, ενώ με το δεύτερο προφίλ, "LN2" να επιλέξει ακόμα πιο επιθετικούς χρονισμούς - σε συνδυασμό με υψηλότερη τάση - που όμως ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστοί. 

Η Gigabyte GV-N480SO-15I επίσης θα είναι εξοπλισμένη με σημεία μέτρησης τάσεων - σημεία στο PCB όπου οι ενθουσιώδεις χρήστες ή οι overclockers μπορούν να έχουν ανά πάσα στιγμή ενδείξεις για την τάση με την χρήση του δικού τους πολύμετρου - στον επεξεργαστή γραφικών, στην μνήμη κ.α.

Η κάρτα γραφικών θα κάνει σύντομα την εμφάνιση της στην αγορά με κόστος κατά πάσα πιθανότητα κοντά στα €437,55. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ, εδώ και εδώ.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 66 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top