To ιδιωτικό cloud στο επίκεντρο του Tech Ed Europe 2010

Press News

H Microsoft παρουσίασε στο πλαίσιο της εκδήλωσης Tech Ed Europe 2010, μια νέα πρόταση για το Cloud Computing, αποκαλύπτοντας το Hyper-V Cloud, μια πλατφόρμα εφαρμογών και εργαλείων που διευκολύνει τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν τις δικές τους υποδομές ιδιωτικού cloud αξιοποιώντας την πλατφόρμα Windows Server.

Οι εταιρίες Dell, Fujitsu, Hitachi, HP, IBM και NEC αποτελούν ήδη συνεργάτες σε επίπεδο Hyper-V Cloud και θα συνεργαστούν με τη Microsoft για τη διάθεση προεπικυρωμένων υποδομών και υπηρεσιών που επιτρέπουν στους οργανισμούς την ανάπτυξη ιδιωτικού cloud με ενισχυμένη ταχύτητα και μειωμένο ρίσκο.

"Πολλοί από τους πελάτες μας, μας λένε ότι επιθυμούν τα οφέλη του cloud computing - γρήγορη ανάπτυξη, ενισχυμένη ευελιξία, μειωμένα κόστη – αλλά έχουν σημαντικούς περιορισμούς σε θέματα όπως οι υλικές υποδομές και η ασφάλεια. Η νέα μας πρόταση για ιδιωτικό cloud ανταποκρίνεται ακριβώς σε αυτήν την ανάγκη σε επίπεδο υποδομών, παρέχοντας παράλληλα μια συγκεκριμένη διαδικασία μετάβασης σε υπηρεσίες cloud σε επίπεδο πλατφόρμας" ανέφερε ο Brad Anderson, Corporate Vice President, Microsoft’s Management and Security Division.

Χτίζοντας ιδιωτικό cloud με Hyper-V Cloud και την πλατφόρμα Windows Server

Η πλατφόρμα για server της Microsoft, Windows Server 2008 R2, εξασφαλίζει ήδη ενισχυμένες δυνατότητες virtualization και διαχείρισης μέσω του Windows Server 2008 R2 Hyper-V. Οι τεχνολογίες αυτές, μαζί με το Microsoft System Center, διασφαλίζουν στους οργανισμούς τα απαραίτητα στοιχεία για να δημιουργήσουν ιδιωτικό cloud. Με το νέο πρόγραμμα Hyper-V Cloud Fast Track, η Microsoft και οι συνεργάτες της θα προσφέρουν ένα ευρύ πεδίο επιλογών προκαθορισμένων και επικυρωμένων ρυθμίσεων για εφαρμογές ιδιωτικού cloud, αποτελούμενα από μέσα πληροφορικής, αποθήκευσης και δικτύωσης, καθώς και λογισμικό για virtualization και διαχείριση.

Ως μέρος του προγράμματος Hyper-V Cloud Fast Track, η HP και η Microsoft έχουν από κοινού αναπτύξει το HP Cloud Foundation για Hyper-V, που συνδυάζει τα HP BladeSystem Matrix, Microsoft System Center και Windows Server 2008 R2 Hyper-V προκειμένου να προσφέρει στους πελάτες μια ισχυρή βάση για να τρέχουν επιχειρηματικές εφαρμογές σε ένα περιβάλλον ιδιωτικού cloud computing. Η λύση αυτή συμβάλει στη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την ανάπτυξη υποδομών, επιτρέπει τη δυναμική αξιοποίηση φυσικών και virtual πόρων, εξασφαλίζοντας ολοκληρωμένη αξιοποίηση των virtualized υποδομών και εφαρμογών Hyper-V. Η HP επίσης προσφέρει το HP CloudStart για Hyper-V για να προσφέρει στους πελάτες ένα πλήρως λειτουργικό περιβάλλον ιδιωτικού cloud μέσα σε 30 ημέρες.

"Οι οργανισμοί σήμερα αντιμετωπίζουν προκλήσεις που περιπλέκουν την ανάπτυξη, τη διατήρηση και τη διαχείριση των υπηρεσιών πληροφορικής", δήλωσε ο Mark Potter, Senior Vice President και General Manager, Industry Standard Servers and Software της HP. "Τα περιβάλλοντα ιδιωτικού cloud, που βασίζονται στο HP Cloud Foundation για Hyper-V και διατίθενται από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του HP Cloud Foundation, ανταποκρίνονται σε αυτές τις προκλήσεις, επιτρέποντας στους ειδικούς του κλάδου να ρυθμίσουν τους πόρους πληροφορικής μια φορά και τους παρόχους των υπηρεσιών πληροφορικής να εφοδιάσουν και να ρυθμίσουν εκ νέου τους πόρους, όταν χρειάζεται".

Επιπλέον, η Microsoft ανακοίνωσε άλλα επιμέρους στοιχεία του Hyper-V Cloud:

  • Hyper-V Cloud Service Provider Program: Περισσότεροι από 70 πάροχοι υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο προσφέρουν την υποδομή ως μια ολοκληρωμένη, πλήρως hosted υπηρεσία, η οποία έχει αναπτυχθεί πάνω σε τεχνολογία Microsoft. Αυτή η επιλογή εξασφαλίζει μια γρήγορη, αποδοτική εφαρμογή για υπηρεσίες ιδιωτικού και δημόσιου cloud. Στους παρόχους υπηρεσιών συμπεριλαμβάνονται οι: Korean Internet Data Center, Fasthosts (Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ), Agarik (Γαλλία) και Hostway Corp. (Η.Π.Α., Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ρουμανία).
  • Hyper-V Cloud Deployment Guides: Για τους πελάτες που επιθυμούν να "χτίσουν" το δικό τους ιδιωτικό cloud επάνω στις υπάρχουσες υποδομές, η Microsoft τώρα προσφέρει εργαλεία και καθοδήγηση, βάσει της εμπειρίας που έχει αποκτήσει από την επαφή με εκατοντάδες πελάτες της, τα τελευταία χρόνια, μέσω των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της (Microsoft Consulting Services - MCS). Το στοιχείο αυτό του προγράμματος Hyper-V Cloud βελτιστοποιεί τα υψηλά επίπεδα ευελιξίας, ελέγχου και παραμετροποίησης.
  • Hyper-V Cloud Accelerate: Για να τα συνδέσει όλα μαζί, η Microsoft πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις για να βοηθήσει τους πελάτες και συνεργάτες της να χρηματοδοτήσουν αξιολογήσεις και εφαρμογές παραγωγής. Αυτές οι υπηρεσίες θα παρέχονται από τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες της Microsoft (Microsoft Consulting Services) και από προεπιλεγμένα μέλη του Δικτύου Συνεργατών της Microsoft (Microsoft Partner Network).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Hyper-V Cloud, καθώς και περαιτέρω λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρίες Dell, Fujitsu, Hitachi, HP, IBM και NEC συμμετέχουν στο πρόγραμμα, βρίσκονται εδώ.

Περισσότερες Βελτιώσεις Πλατφόρμας: Η Microsoft έκανε μερικές ακόμα ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω:

  • Ανακοινώθηκε η γενική διάθεση του Microsoft System Center Virtual Machine Manager Self Service Portal 2.0, που διευκολύνει τους πελάτες να συγκεντρώσουν, να κατανείμουν, να καταναλώσουν και να διαχειριστούν τους πόρους του υπολογιστή, του δικτύου και αποθηκευτικού τους χώρου – σημαντικές προϋποθέσεις στοιχεία για μία ιδιωτική πλατφόρμα cloud. Περισσότερες πληροφορίες για το νέο System Center Virtual Machine Manager Self Service Portal 2.0 υπάρχουν εδώ.
  • Ανακοινώθηκε η διάθεση της release candidate του Forefront Endpoint Protection 2010, που έχει αναπτυχθεί στο System Center Configuration Manager με στόχο την ενοποίηση της διαχείρισης και ασφάλειας των desktops και των servers

Περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και επιπλέον ανακοινώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Tech Ed Europe, υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 46 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top