Στρατηγική συμμαχία των Intel, NEC και Microsoft

Press News

Οι εταιρείες Intel Corporation, Microsoft Corp. και NEC Corporation ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να προχωρήσουν σε μια στρατηγική συμμαχία με σκοπό την παροχή λύσεων ψηφιακής σήμανσης (digital signage) για την ιαπωνική και τη διεθνή αγορά.

Η συγκεκριμένη συνεργασία θα έχει ως αποτέλεσμα την κατασκευή μιας προηγμένης πλατφόρμας ψηφιακής σήμανσης, η οποία θα καλύπτει την ανάγκη τόσο των παραδοσιακών, όσο και των διαδικτυακών εμπορικών καταστημάτων, για μια σύγχρονη τεχνολογία που θα υποστηρίζει εφαρμογές ψηφιακής σήμανσης, εξασφαλίζοντας μεγάλη αξιοπιστία, υψηλές επιδόσεις, έξυπνη και ευέλικτη διαχείριση.  

Τον Ιανουάριο του 2010, η Intel και η Microsoft ανακοινώνουν μια στρατηγική συμμαχία για την ανάπτυξη και την προώθηση μιας πλατφόρμας, ειδικά πιστοποιημένης για την εκτέλεση έξυπνων εφαρμογών ψηφιακής σήμανσης. Παράλληλα, η NEC αναλαμβάνει τη λειτουργική ενοποίηση των διαφόρων λύσεων και υπηρεσιών με την πλατφόρμα ψηφιακής σήμανσης, βασιζόμενη στους επεξεργαστές Intel Core i5/i7 και το σύστημα Windows Embedded Standard 7.

Από τότε μέχρι σήμερα, οι τρεις εταιρείες προχώρησαν σε συζητήσεις σχετικά με τη συνεργασία στους τομείς της ανάπτυξης hardware και software, της συστημικής ενοποίησης και της παροχής υπηρεσιών.

Η ένταξη της NEC στη συγκεκριμένη συμμαχία βοηθά να προωθηθεί ακόμη καλύτερα η έννοια της έξυπνης ψηφιακής σήμανσης (intelligent digital signage) και να σχεδιαστούν τα προϊόντα της επόμενης γενιάς όσον αφορά τις σχετικές εφαρμογές. Στα παραπάνω περιλαμβάνεται και μια στρατηγική συνεργασία σε σχέση με το cloud computing, η οποία αποσκοπεί στον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των NEC, Intel και Microsoft.

Μια πλατφόρμα ψηφιακής σήμανσης που αξιοποιεί διαδικτυακές υπηρεσίες τύπου cloud αποτελεί μια τρομακτική ευκαιρία για τους εμπόρους να βελτιώσουν ουσιαστικά την εμπειρία που αποκομίζουν οι πελάτες τους από τη χρησιμοποίηση των συσκευών ψηφιακής σήμανσης,” ανέφερε ο κ. Greg Buzek, πρόεδρος στην IHL Group.  “Αξιοποιώντας τις καινοτόμες τεχνολογίες που αναπτύσσουν οι κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, οι κατασκευαστές OEM έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην παραγωγή πιο ‘μαζεμένων’ και αξιόπιστων λύσεων ψηφιακής σήμανσης, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν ψηλότερα τις πωλήσεις στα καταστήματα, μέσα από τη δημιουργία στοχευμένων, προσωπικών και αποτελεσματικών σχέσεων με τον πελάτη.”

Τα βασικά στοιχεία αυτής της πρότασης συνεργασίας έχουν ως εξής: 
1. Αναπτύσσονται από κοινού νέες οθόνες και συσκευές ελέγχου με βάση την αρχιτεκτονική της Intel
  • Η NEC θα εμπλουτίσει τη γκάμα των προϊόντων της, προσθέτοντας μια νέα μονάδα ελέγχου, και μια οθόνη η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για εφαρμογές ψηφιακής σήμανσης με βάση τα Open Pluggable Specification (OPS), τις εξειδικευμένες προδιαγραφές της Intel για το σχεδιασμό και την κατασκευή ψηφιακών πινακίδων (digital signs).
  • Τα προϊόντα αυτά θα βοηθήσουν να αναπτυχθούν πολύ αξιόπιστες λύσεις υψηλής ποιότητας και χαμηλού κόστους για εφαρμογές ψηφιακών ενημερωτικών πινακίδων.
2. Αναπτύσσονται από κοινού εφαρμογές λογισμικού βασισμένες στην τεχνολογία Windows Embedded Standard 7
  • Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνεργασίας οι τρεις εταιρείες χρησιμοποιούν την πιο πρόσφατη τεχνολογική καινοτομία της Microsoft, το λειτουργικό Windows Embedded Standard 7, το οποίο, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει τις λειτουργίες Windows Presentation Foundation, Windows Touch και Windows Flip 3D navigation για τη δημιουργία προηγμένων interfaces (multigesture touch) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε context-aware εφαρμογές.
  • Συνδεσιμότητα μέσω του Configuration Manager που διαθέτει το Microsoft System Center. Έξυπνη διαχείριση της κατανάλωσης μέσω ειδικά σχεδιασμένων APIs.
3. Προσφέρονται λύσεις για τη μέτρηση του κοινού (Audience Measurement)
  • Η NEC θα βελτιώσει τις λύσεις που υπάρχουν αναφορικά με την τεχνολογία εξακρίβωσης της ηλικίας και του φύλου των χρηστών (age and gender recognition technology).
  • Η χρησιμοποίηση ειδικού λογισμικού business intelligence μέσα από τον SQL Server 2008 R2 της Microsoft εξασφαλίζει μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τη δημιουργία οπτικής ανάλυσης των δεδομένων που συλλέγονται.
  • Οι επεξεργαστές Intel Core i5/i7, σε συνδυασμό με την τεχνολογία Windows Embedded Standard 7 δίνουν τη δυνατότητα στην NEC να κατασκευάσει έναν controller ο οποίος μπορεί να συνδυάσει σε μία μόνο πλακέτα τον έλεγχο του λογισμικού ψηφιακής σήμανσης και του λογισμικού μέτρησης του κοινού (audience measurement software).
4. Εξασφαλίζεται καλύτερη διαχείριση των συσκευών από τη NEC
  • Νέες λειτουργίες διαχείρισης μέσω της τεχνολογίας Intel® Active Management, που επιτρέπουν τον εξ αποστάσεως έλεγχο της λειτουργίας (power management) και την αναβάθμιση του λογισμικού σε οθόνες και συσκευές ελέγχου.
  • Νέο αποτελεσματικό σύστημα για την online διαχείριση των controller, την αναβάθμιση του λειτουργικού και των εφαρμογών, τη διαχείριση των πόρων και άλλες ανάλογες λειτουργίες.
 
Η συμμαχία αυτή στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας και της καινοτομίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κοινών μας πελατών στο χώρο της ψηφιακής σήμανσης, μιας αγοράς η οποία αναπτύσσεται σημαντικά σε ολόκληρο τον κόσμο” δήλωσε ο κ. Masaru Takaishi, Γενικός Διευθυντής στο τμήμα Carrier and Media Service Solutions της NEC.  “Η NEC θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και την εμπειρία της στην ανάπτυξη τεχνολογιών και προϊόντων, ώστε να προωθήσει από κοινού με την Intel και τη Microsoft πρωτοποριακές λύσεις ψηφιακής σήμανσης για την παγκόσμια αγορά.
 
Η προτεινόμενη στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Microsoft, της NEC, και της Intel αποτελεί άλλο ένα βήμα προόδου για τη βιομηχανία ψηφιακής σήμανσης, το οποίο θα διευκολύνει τους κατασκευαστές OEM να φέρουν γρήγορα στην αγορά πρωτοποριακά προϊόντα,” δήλωσε ο κ. Barb Edson, διευθυντής μάρκετινγκ στο τμήμα Windows Embedded Business της Microsoft. “Χάρη στις υπηρεσίες cloud computing και τη χρησιμοποίηση του Windows Embedded Standard 7 για τη βελτιστοποίηση της πλατφόρμας ψηφιακής σήμανσης, τα καταστήματα λιανικής πώλησης έχουν ήδη στη διάθεση τους προϊόντα κι εφαρμογές από το μέλλον της ψηφιακής σήμανσης.”
 
Αυτή η συμμαχία αποτελεί βασικό εργαλείο στην προσπάθεια να ενοποιήσουμε την αγορά της ψηφιακής σήμανσης, η οποία σήμερα παρουσιάζεται κατακερματισμένη,” δήλωσε ο κ. Jose Avalos, διευθυντής του τμήματος ψηφιακής σήμανσης στην Intel. “Μέσα από την κατασκευή συσκευών ψηφιακής σήμανσης που θα βασίζονται στα πρότυπα Open Pluggable Specification της Intel, εταιρείες όπως η NEC θα μπορέσουν να αλλάξουν την εμπειρία που αποκομίζουν οι χρήστες από τις εφαρμογές ψηφιακής σήμανσης, κάνοντας τες διαδραστικές και πιο έξυπνες.” 
 
Τα νέα προϊόντα και οι εφαρμογές που θα προκύψουν από τη συμμαχία αυτή παρουσιάστηκαν στην “iExpo 2010”, την έκθεση της NEC που διοργανώθηκε στις 11 Νοεμβρίου στο Τόκυο.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 57 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top