Η AMD ενισχύει την παράλληλη επεξεργασία με το OpenCL University Kit

Press News

Η AMD ανακοίνωσε την έκδοση του OpenCL University Kit, μίας σειράς εργαλείων διδασκαλίας που μπορεί να αξιοποιηθεί από τα πανεπιστήμια για το μάθημα "OpenCL programming".

Η ενέργεια αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση της AMD στην εκπαιδευτική κοινότητα, που περιλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών στρατηγικής έρευνας, ώστε η επόμενη γενιά των προγραμματιστών να αποκτήσει την απαιτούμενη γνώση για να ηγηθεί στην νέα εποχή του ετερογενούς computing. Η γλώσσα προγραμματισμού OpenCL, το μοναδικό non-proprietary βιομηχανικό πρότυπο, βοηθάει τους προγραμματιστές να εκμεταλλευτούν την πλήρη υπολογιστική ισχύ τόσο του CPU όσο και της GPU για τη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών για ενθουσιώδη εμπειρία computing.
 
Στο OpenCL University Kit περιλαμβάνεται μία σειρά από 13 διαλέξεις, με οδηγίες και σημειώσεις του εισηγητή, καθώς και παραδείγματα κώδικα, όπου κρίνεται απαραίτητο. Οι φοιτητές απαιτείται να κατέχουν μόνο τις βασικές γνώσεις της γλώσσας προγραμματισμού C / C + +. Για την ολοκλήρωση των ασκήσεων είναι απαραίτητα ο AC / C + + compiler και η εφαρμογή OpenCL (όπως και το AMD APP SDK).
 
Η γλώσσα προγραμματισμού OpenCL κερδίζει δημοτικότητα στον ακαδημαϊκό χώρο, με μια σειρά πανεπιστημίων να παραδίδουν μαθήματα OpenCL.
 
Για τους φοιτητές και τους προγραμματιστές που ενδιαφέρονται για τις πρακτικές του ετερογενούς computing, η AMD διοργανώνει το πρώτο AMD Fusion Developer Summit από τις 13 έως τις 16 Ιουνίου 2011, στο Σιάτλ, Ουάσινγκτον. Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν έως την Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011.
 
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδραστικές συνεδρίες και πρακτικές δοκιμές, ώστε να εμβαθύνουν τη γνώση τους στον προηγμένο προγραμματισμό των CPU και GPU και να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο οι εφαρμογές λογισμικού μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από την παράλληλη επεξεργαστική ισχύ των APUs, επιφέροντας τις επιδόσεις ενός supercomputer στις καθημερινές λειτουργίες ενός υπολογιστή. 

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 71 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top