Έτοιμες οι συσκευασίες των νέων AMD FX 8-Core και FX 4-Core επεξεργαστών

Οι πρώτες φωτογραφίες της συσκευασίας των νέων επεξεργαστών "Zambezi" (με την modular αρχιτεκτονική των πυρήνων Bulldozer) είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν ιδιαίτερα εντυπωσιακές. Ας ελπίσουμε ότι και οι επιδόσεις των επεξεργαστών της AMD θα είναι το ίδιο... εντυπωσιακές.

Σύμφωνα πάντως με τα μέχρι τώρα σημερινά στοιχεία, οι επιδόσεις τους θα είναι σημαντικά υψηλότερες σε σχέση με τα τωρινά μοντέλα, αφού ο αριθμός εντολών που θα μπορεί να εκτελέσει κάθε επεξεργαστής ανά κύκλο ρολογιού (Instructions per Clock, IPC) είναι αυξημένος ενώ επιπλέον θα υπάρχει συμβατότητα με τα τελευταία standards των σετ εντολών.

Από τις συσκευασίες γίνεται κατανοητό ότι η AMD δεν πρόκειται να λανσάρει κάποια ονομασία για τους νέους επεξεργαστές της όπως συμβαίνει με τις Athlon ή Phenom αλλά αναφέρεται στα νέα μοντέλα της ως "FX". Ανάλογα τον αριθμό των πυρήνων κάθε επεξεργαστή επίσης, η ονομασίες είναι FX 8-Core processor (για τους οκταπύρηνους) ή FX 4-Core processor (για τους τετραπύρηνους). Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που οφείλουμε να σχολιάσουμε είναι το λογότυπο, που θυμίζει στον μέγιστο βαθμό αυτό των καρτών γραφικών Radeon.

Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι γιατί η AMD ακόμη δεν έχει αλλάξει το χρώμα στο λογότυπο της εταιρείας από πράσινο σε κόκκινο, αλλά αφήνει να μοιάζει με τα χρώματα της Nvidia! Γιατί δεν αλλάζει το χρώμα σε κόκκινο, ώστε να διαχωριστεί και να ξεχωρίσει; Θα έχουμε την μπλε εταιρεία, την πράσινη και την κόκκινη. Εύκολα πράγματα.

Κάτι που επίσης γίνεται γνωστό με τις συσκευασίες είναι ότι όλοι οι επεξεργαστές του είδους, δηλαδή τα μοντέλα FX, θα διαθέτουν ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή, αφού όπως μπορείτε να δείτε, σε όλα τα κουτιά αναγράφεται ο χαρακτηρισμός Black Edition. Επιπλέον θα γίνεται χρήση της βελτιωμένης τεχνολογίας TurboCore.

Η εταιρεία έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο σχεδιασμούς για κάθε σειρά επεξεργαστών FX, μία με τη κλασσική μύτη του βέλους και μία που δείχνει σχήματα από υγρά. Ποια θα διαλέξει τελικώς παραμένει για την ώρα άγνωστο. Η AMD θα κυκλοφορήσει τους πρώτους πραγματικούς οκταπύρηνους επεξεργαστές στην αγορά τον ερχόμενο Ιούνιο.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 792 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top