Παγκόσμια έρευνα της AMD αναδεικνύει την αναπτυσσόμενη αποδοχή του cloud computing

Press News

Η AMD παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας που διενέργησε σε παγκόσμιο επίπεδο, με σκοπό να μελετήσει την τάση του υπολογιστικού νέφους (cloud computing).

Η έρευνα εστίασε στην αποδοχή, την στάση και τις προσεγγίσεις του κοινού απέναντι στο cloud computing, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις υψηλά ιστάμενων στελεχών του IT κλάδου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ασία και σε χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού.

Τα ευρήματα της έρευνας αποκαλύπτουν παγκόσμιες αλλά και τοπικές τάσεις του cloud computing, τονίζοντας την σπουδαιότητα τόσο των υποδομών όσο και του φόρτου εργασίας για την υποστήριξη του μοντέλου cloud computing.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Το cloud computing ωριμάζει ραγδαία, με το 70% των ερωτηθέντων να αναφέρουν πως το χρησιμοποιούν ήδη ή μαθαίνουν για αυτό ώστε να τους φανεί χρήσιμο για τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν από απόσταση ή την αποθήκευση δεδομένων.
  • Οι οργανισμοί που έχουν ήδη αναπτύξει λύσεις cloud, σε ποσοστό 60% αναφέρουν πως έχει μεγάλη αξία για τις επιχειρήσεις τους.
  • Ανάμεσα στους ήδη υπάρχοντες χρήστες του cloud, το 92% απαντά πως οι υποδομές αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη του μοντέλου cloud computing.

Δεδομένα αξίας άνω του 1 δις δολαρίων αποθηκευμένα στο cloud
Όσο η υιοθέτηση του cloud αυξάνεται, τόσο μεγαλώνει αντίστοιχα και η χρηματική αξία των δεδομένων που αποθηκεύονται στο cloud. Γενικά, το 63% των αποθηκευμένων δεδομένων στο cloud είναι αξίας πάνω από $250.000, ενώ με βάση την έρευνα υπολογίζεται πως τα ενεργά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο cloud έχουν αξία άνω του $1 δις.

Οι CIOs οδηγούν τις εξελίξεις προς την κατεύθυνση του Cloud

Σε αυτήν τη νέα εποχή της Πληροφορικής, οι εξελίξεις οδηγούνται από τους CIOs, επικεφαλείς των τμημάτων Πληροφορικής κάθε οργανισμού, οι οποίοι δίνουν μεγάλη σπουδαιότητα στην αξία του cloud. Το 92% των ερωτηθέντων που χρησιμοποιούν τις λύσεις του cloud, απάντησαν πως η υποδομή ήταν σημαντικό κριτήριο για την υιοθέτηση του cloud computing, καταρρίπτοντας το μύθο πως οι χρήστες του cloud δεν ενδιαφέρονται να γνωρίζουν για το περιβάλλον των servers και τη λειτουργία των δεδομένων τους. Οι ερωτηθέντες από τον ιδιωτικό τομέα, σε παγκόσμιο επίπεδο, προσδιόρισαν πως σύμφωνα με το δυνητικό όγκο εργασίας, όπως e-mail, υπηρεσίες χρηματοοικονομικών/λογιστηρίου και διαδικτυακές, καθορίζεται και η αναγκαιότητα του cloud computing.

Με μια τέτοια σαφή σημασία της IT υποδομής για το σύννεφο, είναι επιτακτική ανάγκη το ζήτημα να προχωρήσει πέρα από τη διαφημιστική εκστρατεία και να γίνει συζήτηση για τις πραγματικές ανάγκες στο επίκεντρο του νέφους. Υπηρεσίες με πολύ διαφορετικές απαιτήσεις, όπως τα e-mails ή οι υπηρεσίες του οικονομικού τομέα ή το διαδίκτυο, αποτελούν τις αμιγώς αναπτυσσόμενες υπηρεσίες μέσα στο cloud. Η AMD κατέχει ηγετική θέση στην προσέγγιση του cloud computing υπό το πρίσμα ενός "workload-based model", το οποίο παρέχει διαφοροποιημένες λύσεις ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του χρήστη. Πράγματι, η σημαντικότητα της εν λόγω προσέγγισης υπογραμμίζεται από τους web hosting πελάτες της AMD στην Ευρώπη (1&1, Intergenia AG και Strato).

Ο Δημόσιος τομέας και το Cloud

Η AMD, επίσης, μελέτησε τη στάση του Δημόσιου τομέα απέναντι στο cloud. Στις ΗΠΑ οι συμμετέχοντες στην έρευνα από το δημόσιο τομέα απάντησαν πως οι περιπτώσεις που υιοθέτησαν το cloud είναι διπλάσιες εκείνων που δεν το έχουν αποδεχτεί, ως ένα κύριο μέσο να μειώσουν τα κόστη. Το 50% περίπου των ερωτηθέντων από το δημόσιο τομέα παγκοσμίως αναφέρει πως η ραγδαία ανάπτυξη των λύσεων του cloud οφείλεται στο περιορισμένο προϋπολογισμό των οργανισμών.

Ένα βασικό εμπόδιο, που παραμένει ακόμα για το δημόσιο τομέα προκειμένου να υιοθετήσει πλήρως το cloud computing, είναι η ελλιπής απαραίτητη τεχνογνωσία στην πληροφορική για να υποστηριχθεί η ανάπτυξη ανάλογων λύσεων. Πιο συγκεκριμένα, το 43% των ερωτηθέντων του δημοσίου τομέα απάντησαν πως δε διαθέτουν τις κατάλληλες γνώσεις για να υποστηρίξουν τις ανάγκες του cloud, σε αντίθεση με το 23% των ερωτηθέντων του ιδιωτικού τομέα.

Σημαντικά σημεία της έρευνας αναφέρουν:

  • Ανάπτυξη του Cloud: Το 74% των οργανισμών στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν ή αναζητούν να μάθουν για τις λύσεις του cloud και ακολουθούν η Ασία με ποσοστό 68% και η Ευρώπη με ποσοστό 58%.
  • Εμπιστοσύνη στο Cloud: Ένας στους δέκα οργανισμούς στις ΗΠΑ υπολογίζει ότι αποθηκεύει στο cloud δεδομένα αξίας άνω των $10 εκατομμυρίων. Εντούτοις, το 63% των ερωτηθέντων παγκοσμίως υποστηρίζει πως το ζήτημα της ασφάλειας των δεδομένων είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος του μοντέλου του cloud.
  • Κατανόηση και Προετοιμασία για το Cloud: Για όσους χρησιμοποιούν ήδη το cloud, το 75% κατέχει τις απαραίτητες γνώσεις πληροφορικής για να υποστηρίξει τις ανάγκες του, σε αντίθεση με το 39% των ερωτηθέντων που μελετούν τις λύσεις του cloud.
  • Οι Χρήστες του Cloud: Οι χρήστες του cloud έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του cloud μέσω: PCs (90%), smartphones (56%), ταμπλέτες (37%) και thin clients (32%).

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της AMD για το cloud computing, που αντικατοπτρίζεται από την AMD Opteron 4000 Series platform, η εταιρεία θα παρουσιάσει προσεχώς λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις της υποδομής των διαφορετικών μοντέλων ανάπτυξης για το cloud και θα λανσάρει επίσης στην αγορά τη νέα τεχνολογία που βοηθά τους συνεργάτες και τους πελάτες να εφαρμόζουν ευέλικτες και αξιόπιστες λύσεις για να έχουν το σωστό συνδυασμό των τιμών, επιδόσεων και ισχύος ανάλογα με τις ανάγκες τους. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.amd.com/cloud.

Την ολοκληρωμένη έρευνα, η οποία περιλαμβάνει όλα τα δεδομένα ανά περιοχή, τομέα και μέγεθος των οργανισμών, μπορείτε να αντλήσετε σε αυτό τον σύνδεσμο. .
 


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 28 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top