Νέο Quantumian 1 από την Foxconn

Η εταιρεία Foxconn δεν θα μπορούσε να λείπει από την "enthusiast/ high-end" κατηγορία motherboard και έτσι αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσει το Quantumian 1.

Αρχικά, το motherboard είχε διαφορετικό σχεδιασμό, ωστόσο τελειοποιήθηκε και σύντομα θα κυκλοφορήσει απευθυνόμενο σε ενθουσιώδεις χρήστες, overclockers και gamers. Βασίζεται στο Intel X79 Express chipset και διαθέτει την βάση LGA2011, που μπορεί να δεχτεί οποιονδήποτε επεξεργαστή της σειράς Intel Core i7-3000. Το Foxconn Quantumian 1 διαθέτει τέσσερις υποδοχές DIMM για μνήμη quad channel DDR3 έως και 2400+MHz (ένα DIMM slot ανά κανάλι).

Το σύστημα τροφοδοσίας είναι τύπου 14-phase Hybrid PWM (συνδυάζει ψηφιακή και αναλογική τεχνολογία) ενώ υπάρχει ξεχωριστό σύστημα τροφοδοσίας 2-phase VRM για την μνήμη. Το σύστημα ψύξης είναι παθητικό και εντύπωση προκαλεί η μικρή ψύκτρα που ψύχει το X79 PCH, την ώρα που έχουμε δει κατασκευαστές να προσφέρουν motherboards με ενεργά συστήματα ψύξης με ανεμιστήρα.

Οι διάταξη των υποδοχών για κάρτες επέκτασης έχει ως εξής: τέσσερις PCI Express 3.0 x16 πλήρους μήκους με την μία από αυτές (την δεύτερη μαύρου χρώματος να προσφέρει bandwidth x8), μία PCI Express 2.0 x1 και μία PCI

Το X79 PCH προσφέρει δύο SATA 6Gbps και τέσσερις SATA 3Gbps connectors (μαύρου χρώματος) ενώ δύο ακόμη SATA 6Gbps και δύο eSATA 6Gbps προσφέρονται χάρη στην χρήση ελεγκτών της ASMedia και JMicron αντίστοιχα. Ο υπόλοιπος εξοπλισμός του περιλαμβάνει τέσσερις USB 3.0 θύρες μέσω δύο ελεγκτών της Renesas (NEC) με τις δύο από αυτές να βρίσκονται στο I/O back panel και άλλες δύο να προσφέρονται με την χρήση του header, Dual Gigabit Ethernet, έξι USB 2.0 (ακόμη τέσσερις προσφέρονται μέσω headers), υποσύστημα ήχου 8+2-channel HD Audio με ομοαξονική και οπτική έξοδο (πέρα από τις αναλογικές) καθώς και μία PS2.

Όσο αφορά στα overclocking χαρακτηριστικά, έχουμε πλήκτρα Power On/Off, Reset και Clear CMOS, πλήκτρα "OC", "+" και "-" για αύξηση της συχνότητας (αυξομείωση πολλαπλασιαστή ή και συχνότητας BClk), σημεία μέτρησης τάσεων (voltage measurement points), 2-digit LED matrix για debugging, POST speaker και από ότι μπορούμε να διακρίνουμε, τρεις φυσικές ROMs για το BIOS, το οποίο είναι τεχνολογίας UEFI.

Επιπλέον διαθέτει έξι connectors για ανεμιστήρες. Η τροφοδοσία επιτυγχάνεται μέσω του γνωστού 24-pin ATX 12V connector καθώς και ενός (μόνο) 8-pin EPS.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 117 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top