Νέο Sapphire PURE Black X79

Δεν έχουν μείνει παρά μερικές μέρες ωσότου η Intel ανακοινώσει την νέα high-end πλατφόρμα που θα αποτελείται από τους επεξεργαστές της σειράς Core i7-3000 (Sandy Bridge-E) και το νέο chipset Intel X79 Express και οι περισσότεροι κατασκευαστές motherboard έχουν ήδη επιδείξει τα προϊόντα τους.

Η Sapphire που τελευταία έχει ρίξει αρκετό βάρος στην κατασκευή motherboards θα κυκλοφορήσει το νέο Pure Black CI7X79N (PURE Black X79).

Το Sapphire Pure Black CI7X79N διαθέτει 7-phase digital PWM + 2-phase VTT κύκλωμα τροφοδοσίας στο οποίο χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός από κοινότυπα chokes καθώς και driver-MOSFETs. Για την τροφοδοσία εκτός από τον κλασσικό 24-pin 12V ATX connector, διαθέτει ένα ακόμη 8-pin EPS connector καθώς και ένα 6-pin PCI-E connector που λογικά είναι απαραίτητος για την σταθερή τροφοδοσία όταν εγκατασταθούν στο σύστημα περισσότερες από δύο κάρτες γραφικών.

Διαθέτει τέσσερις υποδοχές που υποστηρίζουν μνήμη DDR3 DRAM σε διάταξη quad channel (μία υποδοχή ανά κανάλι) οι οποίες τροφοδοτούνται από ένα σύστημα τύπου 4-phase VRM το οποίο αποτελείται από απλά chokes και driver-MOSFETs.

Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε και στις εικόνες διαθέτει έξι υποδοχές PCI Express3.0 πλήρους μήκους για κάρτες επέκτασης από τις οποίες οι τρεις προσφέρουν bandwidth PCI Express 3.0 x16, ενώ όλες είναι ικανές να προσφέρουν bandwidth PCI Express 3.0 x8. Λογικά, το motherboard φέρει κάποια γέφυρα που προσφέρει επιπλέον δεκαέξι PCI Express lanes ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για κάποια PLX ή κάποια άλλη.

Οι SATA connectors αποτελούνται από δύο SATA 6Gbps και τέσσερις SATA 3Gbps που προσφέρει το X79 PCH ωστόσο χάρη σε δύο ελεγκτές της Marvell, το motherboard προσφέρει δύο ακόμη SATA 6Gbps και δύο eSATA 6Gbps.
Κατά τα άλλα, και στο I/O back panel ενσωματώνει θύρα PS2, έξι θύρες USB 2.0 (τέσσερις ακόμη μέσω headers), τέσσερις USB 3.0 (και δύο ακόμη μέσω header), Bluetooth, Dual Gigabit ethernet καθώς και έξι αναλογικές καθώς και δύο ψηφιακές (optical και coaxial) εξόδους/ εισόδους για το 7.1-channel HD Audio υποσύστημα ήχου.

Στο PCB υπάρχουν σημεία μέτρησης τάσεων, 2-digit LED matrix για το debugging του motherboard κατά το POST, και πλήκτρα Power On/Off, Reset και Clear CMOS. Το Sapphire Pure Black X79 αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του μέσα στις επόμενες μέρες.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 152 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top