Gigabyte 3D BIOS: τρισδιάστατο UEFI BIOS από την Gigabyte!

Με την ανακοίνωση της πλατφόρμας LGA1155 και των επεξεργαστών Sandy Bridge, όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές motherboards ανακοίνωσαν προϊόντα με υποστήριξη στην τεχνολογία BIOS, UEFI.

Χάρη στην νέα τεχνολογία, ξεπεράστηκαν πολλοί από τους περιορισμούς του παρελθόντος ωστόσο ένας κατασκευαστής, ο δεύτερος μεγαλύτερος σύμφωνα με τις πωλήσεις, δεν υϊοθέτησε την τεχνολογία, συνεχίζοντας να προσφέρει motherboards με το ξεπερασμένο Phoenix AwardBIOS. Βλέπετε η Gigabyte, μπορεί να είχε δημιουργήσει μία εκπληκτική ομάδα προγραμματιστών για το BIOS και όλες οι δοκιμές της και το R&D γινόταν “in-house”, ωστόσο  η μετάβαση στην τεχνολογία UEFI, θα ήταν αργή, ωσότου δημιουργήσει μία αντίστοιχη ομάδα που να “έπαιζε στα δάχτυλα” την νέα τεχνολογία.

Αρχικά η εταιρεία ξεπέρασε το πρόβλημα του περιορισμού της εκκίνησης του λειτουργικού συστήματος από σκληρούς δίσκους ίσης χωρητικότητας ή μεγαλύτερης από 2.2TB με μία υβριδική λύση που ονόμασε HybridEFI (καμία σχέση παρεμπιπτόντως με την τεχνολογία EFI) ενώ λίγο αργότερα παρουσίασε την λύση TouchBIOS, που επέτρεπε στον χρήστη να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε ρύθμιση στο BIOS μέσω ενός εύχρηστου περιβάλλοντος εργασίας στα Windows, που μάλιστα υποστήριζε και οθόνες αφής.

 
Η εταιρεία τελικώς, με την άφιξη της νέας πλατφόρμας της Intel, LGA2011 (Intel X79 Express chipset και επεξεργαστές Sandy Bridge-E) θα υποστηρίξει την τεχνολογία UEFI και μάλιστα με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, το Gigabyte 3D BIOS!  
 
 
Μόλις λοιπόν ο χρήστης πατήσει το πλήκτρο DEL κατά το POST, εμφανίζεται στην οθόνη η τρισδιάστατη απεικόνιση του motherboard που έχει στην κατοχή του, και η οποία μπορεί να περιστραφεί με την βοήθεια του mouse. Ο χρήστης μπορεί να οδηγήσει τον κέρσορα του mouse πάνω από οποιοδήποτε μέρος της τρισδιάστατης απεικόνισης του motherboard και κάνοντας “κλικ” για παράδειγμα πάνω στα αρθρώματα μνήμης, το πρόγραμμα θα “ανοίξει” όλες τις ρυθμίσεις που αφορούν στην μνήμη. Αν γίνει “κλικ” πάνω στο socket, το πρόγραμμα θα “ανοίξει” όλες τις ρυθμίσεις που αφορούν στον επεξεργαστή κ.λ.π.   
 
 
Το νέο 3D BIOS της Gigabyte δείχνει από κάθε άποψη σχεδόν εκπληκτικό, ξεπερνώντας σε δυνατότητες (διαθέτει tabs, ποτενσιόμετρα, sliders κ.α) και αισθητική την εφαρμογή TouchBIOS που είχε παρουσιάσει πριν καιρό ενώ επιπλέον δείχνει να είναι το πιο εντυπωσιακό όλων των προτάσεων του ανταγωνισμού. Δείτε παρακάτω ένα σχετικό video:
 
 
Το Gigabyte 3D BIOS βασίζεται στην πρόταση UEFI της AMI και βεβαίως προσφέρεται σε συνδυασμό με την τεχνολογία Dual BIOS, ώστε ο χρήστης να αισθάνεται ασφαλείς κατά την αναβάθμιση του. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.  

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 80 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top