Έρχεται το μικρό αλλά θαυματουργό ASUS Rampage IV Gene

Η ASUS βρίσκεται ένα βήμα πριν την ανακοίνωση του νέου "Gene" της εταιρείας για την πλατφόρμα των high-end CPUs της Intel με την κωδική ονομασία Sandy Bridge-E.

Η εταιρεία άλλωστε έχει ήδη ανακοινώσει τα Rampage IV Extreme και Formula, οπότε ήταν επόμενο να περιμένουμε την ενσάρκωση της microATX εκδοχής της εταιρείας που θα έχει την επίσημη ονομασία Rampage IV Gene και η οποία βασίζεται στο Intel X79 Express chipset και δέχεται επεξεργαστές συσκευασίας LGA2011. Όπως και οι ATX εκδόσεις, έτσι και το Rampage IV Gene ανήκει στην οικογένεια ROG και από ότι φαίνεται είναι το πρώτο microATX motherboard στον κόσμο που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τις τεχνολογίες multi-graphics 3-way Nvidia SLI και 3-way AMD CrossfireX.

Αριστερά και δεξιά από το LGA2011 socket βρίσκονται δύο ζευγάρια από υποδοχές DIMM (ένα κανάλι μνήμης ανά υποδοχή). Το σύστημα τροφοδοσίας του επεξεργαστή είναι τύπου 8-phase Digi+ II και γίνεται χρήση τεχνολογίας driver-MOSFETs. Για τις ανάγκες ψύξης της τροφοδοσίας έχουν επιστρατευτεί δύο ψύκτρες που συνδέονται με heatpipe. Οι υποδοχές επέκτασης περιλαμβάνουν τρεις PCI Express 3.0 πλήρους μήκους που λειτουργούν κατά σειρά με χωρητικότητα x16, x16 και x8 ενώ επιπλέον υπάρχει μία "ανοιχτή" στην άκρη υποδοχή PCI Express 2.0 x4 που προσφέρεται από το X79 PCH.

Οι υποδοχές για συσκευές περιφερειακής μνήμης περιλαμβάνουν τέσσερις SATA 6Gbps (δύο από το PCH και δύο μέσω ελεγκτή της ASMedia) καθώς και τρεις SATA 3Gbps καθώς και μία eSATA 3Gbps που προέρχονται επίσης από το PCH. Το νέο Rampage IV Gene προσφέρει επίσης ήχο SupremeFX III 7.1-channel που συνοδεύεται από λογισμικό X-Fi, μία υποδοχή Gigabit Ethernet, τέσσερις USB 3.0 (δύο στο I/O back panel και άλλες δύο μέσω header), αρκετές USB 2.0 καθώς και θύρα PS2 combo. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.

Όπως κάθε ROG motherboard ενσωματώνει πολλά "αποκλειστικά" χαρακτηριστικά της ASUS, συμπεριλαμβανομένων των ROG Connect, ROG GameFirst, USB BIOS Flashback, ASUS UEFI BIOS, Go button, ProbeIt, Q-Led, Debug Led και άλλα ενώ δεν λείπουν πλήκτρα Power On/Off, Reset, Clear CMOS, BIOS switch κ.α. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει την ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει ωστόσο αυτό αναμένεται να συμβεί στις επόμενες εβδομάδες ή και μέρες.  


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 32 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top