1η Φεβρουαρίου ξεκινάει η διάθεση του αισθητήρα Kinect for Windows

Η Microsoft γνωστοποίησε μέσω του επίσημου blog για το Kinect ότι την 1η Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η διάθεση της συσκευής Kinect for Windows καθώς και του λογισμικού που την συνοδεύει.

Με κόστος $249 θα κάνει την εμφάνιση του, αν και σε περιορισμένες ποσότητες αρχικά, στις αγορές δώδεκα χωρών αρχικά (Η.Π.Α., Αυσταλία, Καναδάς, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο).

Η συσκευή Kinect for Windows καλύπτεται από εγγύηση ενός έτους ενώ θα προσφέρεται πρόσβαση σε αναβαθμίσεις λογισμικού τόσο για την αναγνωριση φωνής όσο και για την ανίχνευση ανθρώπινων κινήσεων. Αργότερα μέσα στο χρόνο, η Microsoft θα προσφέρει την συσκευή Kinect for Windows σε φοιτητές - για να αναπτύξουν εφαρμογές, για ακαδημαϊκούς σκοπούς κ.α - σε προνομιακή τιμή, $149.

Την περασμένη χρονιά πωλήθηκαν συνολικά 18 εκατομμύρια συσκευές Kinect for Xbox360. Η συσκευή έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία και έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς για την δημιουργία εκπληκτικών καινοτόμων εφαρμογών. Ακόμα και η ίδια η Microsoft δεν μπορούσε να φανταστεί τις καινοτομίες και τις εφαρμογές που δημιουργήθηκαν χάρη στο αισθητήρα 3D και την συστοιχία μικροφώνων του Kinect for Χbox360.

Η Microsoft δεν ήθελε να δημιουργήσει ένα αισθητήρα κίνησης σαν τα χειριστήρια που κυκλοφορούν για τις άλλες κονσόλες. Αντί αυτών, ξοδεύοντας εκατομμύρια δολάρια στα κέντρα R&D της εταιρείας δημιούργησε ένα φυσικό περιβάλλον χρήσης, που επιτρέπει την ανίχνευση ανθρώπων, την αναγνώριση κινήσεων των χεριών, τον έλεγχο μέσω της φωνής και άλλα. Σύμφωνα με την Microsoft, όταν οι άλλοι δείχνουν... χειριστήρια, εκείνοι λένε..."εσύ είσαι το χειριστήριο".

Με την κυκλοφορία του Kinect for Windows, η συσκευή αναμένεται να έχει - λογικά - ευρύτερη αποδοχή και άρα θα βοηθήσει στην δημιουργία περισσότερων καινοτόμων εφαρμογών.

Δείτε παρακάτω ένα video - όχι επίσημο - που δείχνει τον τρόπο που μπορείτε να χειριστείτε τα Windows 7 με την βοήθεια του Κιnect.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 37 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top