Συμφωνία μεταξύ Intel, Lenovo και Motorola Mobility για την κατασκευή smartphones

Η Intel ανακοίνωσε στην CES ένα πολυετές πλάνο που αφορά στα σχέδια της εταιρείας για να εισέλθει στις αγορές των smartphones και των tablets, που κυριαρχούνται από επεξεργαστές και SoC αρχιτεκτονικής της βρετανικής ARM Holdings.

Η εταιρεία μάλιστα συμφώνησε με τις Lenovo και Motorola Mobility για την κατασκευή smartphones και tablets που θα ενσωματώνουν την λύση SoC (System-On-Chip) της Intel με την κωδική ονομασία "Medfield" και θα βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intel, Paul Otellini είπε πως "η Lenovo θα λανσάρει ένα smartphone για την αγορά της Κίνας χρησιμοποιώντας το chip της Intel στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, ενώ η Motorola θα ανακοινώσει την διάθεση του δικού της smartphone στις αγορές της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών στο δεύτερο μισό της χρονιάς".

Το SoC Intel "Medfield" ενσωματώνει επεξεργαστή - single core για την ώρα - αρχιτεκτονικής x86, μνήμη RAM, μνήμη NAND flash καθώς και GPU της Imagination Technologies σε ένα μοναδικό chip που κατασκευάζεται σε κλίμακα ολοκλήρωσης 32nm. Το chip είναι αρκετά μικρό σε μέγεθος - χωράει στην άκρη ενός δάκτυλου - και είναι σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει την χρυσή τομή ανάμεσα στην υψηλή απόδοση και την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Ειδικά στον δεύτερο τομέα, τα chip αρχιτεκτονικής ARM θριαμβεύουν και είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την Intel να προσφέρει chip με παρόμοιο ενεργειακό φάκελο.

Σύμφωνα με μετρήσεις που πραγματοποίησε η Intel χρησιμοποιώντας ένα πρωτότυπο smartphone της εταιρείας, η αυτονομία άγγιξε τις οκτώ ώρες ομιλίας 3G, τις έξι ώρες αναπαραγωγής video 1080p και τις πέντε ώρες σε 3G Internet browsing.

Ο κος. Mike Bell, Γενικός Διευθυντής του Intel Ultra Mobility Group σε δήλωση του ανέφερε πως:  "Η αυτονομία της πλατφόρμας δεν είναι η καλύτερη στην αγορά των φορητών συσκευών, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι η χειρότερη". Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.

Δείτε επίσης την ανακοίνωση της Intel στο παρακάτω video:


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 212 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top