Η IBM συνεργάζεται με την AMD και σε επίπεδο παραγωγής

Μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη είχαμε τελευταία στις σχέσεις της IBM με την AMD. Η "μεγάλη μπλε" ανέλαβε την κατασκευή των επερχόμενων APUs (Accelerated Processing Units) της AMD με την κωδική ονομασία "Trinity" στα ιδιόκτητα εργοστάσια της!

Αυτό αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, και ίσως να αποτελεί μία από τις πρώτες σημαντικές αποφάσεις του νέου Πρόεδρου και Chief Executive Officer της εταιρείας, Rory Read.

Όπως είναι γνωστό, η AMD δεν έχει πια στην ιδιοκτησία της εργοστάσια κατασκευής - είναι ουσιαστικά μία fabless εταιρεία όπως η Nvidia και εκατοντάδες άλλες - και η παραγωγή της εξαρτάται από κατασκευαστές όπως η GlobalFoundries (ουσιαστικά είναι το πρώην κατασκευαστικό τμήμα της AMD) και η TSMC [κατασκευάζει τις GPUs αλλά και τις BGA (Ball Grid Array) APUs της εταιρείας].

Χάρη στην εμπλοκή της IBM, και στην δυνατότητα της να κατασκευάζει chips σε μεγάλες ποσότητες - δεν θα αντικαταστήσει την GlobalFoundries αλλά θα συμπληρώσει την παραγωγή - η AMD ευελπιστεί να καλύψει με επιτυχία την ζήτηση ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος όσο αφορά στην κάλυψη της ζήτησης και στην διαθεσιμότητα.

Επιπλέον,  ένας κατασκευαστής υπολογιστών, φορητών υπολογιστών ή tablets, θα μπορεί να βασιστεί στην AMD, για να σχεδιάσει και να προχωρήσει στην παραγωγή ενός για παράδειγμα laptop σε μεγάλες ποσότητες.


Ετικέτες:

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 539 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top