Η Acer μήνυσε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της, Gianfranco Lanci

Μπορεί η δρόμοι της εταιρείας Acer και του πρώην διευθύνων συμβούλου της Gianfranco Lanci να έχουν χωρίσει εδώ και ένα σχεδόν χρόνο, αλλά φαίνεται πως δεν είναι καθόλου ήρεμα τα πράγματα μεταξύ των δύο πλευρών.

Η Acer κατέθεσε μήνυση στην Ιταλική δικαιοσύνη κατά του κ. Lanci, ισχυριζόμενη ότι παραβίασε την ρήτρα μη ανταγωνισμού στην σύμβαση που είχε υπογράψει με την Acer όταν αποφάσισε να φύγει από την εταιρεία, τον Φεβρουάριο του 2011. Ο Gianfranco Lanci έκτοτε εντάχθηκε στην Lenovo, ως σύμβουλος και αργότερα διορίστηκε επικεφαλής της εταιρείας στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική τον περασμένο μήνα (EMEA).  

Ο κ. Lanci, ο οποίος εργαζόταν στην Acer από το 1997, συνέβαλε ώστε η Acer να εδραιώση την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά, και ήταν πρωτεργάτης στις εξαγορές των Packard Bell και Gateway το 2007. Υπό την ηγεσία του, η Acer έφτασε στο σημείο να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου στην αγορά υπολογιστών.

Το 2010 ο κ. Lanci θεωρήθηκε υπεύθυνος που η Acer άργησε να προσαρμοστεί στην στροφή των καταναλωτών προς τα smartphones και tablets, και υποτίμησε την αδυναμία της ζήτησης στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Αυτό οδήγησε σε απώλειες κερδών σε δύο συνεχόμενα τρίμηνα καθώς και $150 εκατομμύρια σε πλεόνασμα αποθεμάτων στην Ευρώπη. Η Acer επίσης έπεσε στην τέταρτη θέση ενώ η Lenovo σημείωσε άνοδο και έφτασε στην 2η θέση.

"Πιστεύουμε ότι ο κ. Lanci παραβίασε σαφώς τους όρους της συμφωνίας μη ανταγωνισμού που υπέγραψε με την Acer με την θέληση του και πιστεύουμε ότι έχουμε μια πολύ ισχυρή υπόθεση" δήλωσε η Acer.

Το Acer επιδιώκει αποζημίωση - αδιευκρίνιστη - από τον κ. Lanci. Η Lenovo ανέφερε σε δήλωσή της ότι "είναι σίγουρη ότι η σχέση της με τον κ. Lanci πληρεί όλες τις νομικές απαιτήσεις" και δεν σχολίασε περαιτέρω σχετικά με την υπόθεση. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 201 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top