Κάποιος ενδέχεται να πήρε την... "ταυτότητα" ορισμένων Anonymous!

Μεταξύ σοβαρού και αστείου, κάπως έτσι έχουν τα πράγματα, δηλαδή κάποιος προσπαθεί να υποκλέψει προσωπικά δεδομένα των υποστηρικτών των Anonymous, στην περίπτωση που η Symantec έχει δίκιο σε πρόσφατη ανακοίνωση της.

Η Symantec προειδοποιεί τους χρήστες ότι κάποιος "φύτεψε" τον κώδικα του "Zeus" malware σε ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι Αnonymous για να πραγματοποιούν επιθέσεις DDoS και πιο συγκεκριμένα στο λογισμικό SlowLoris. Με τον μολυσματικό κώδικα του Zeus στο δημοφιλέστερο όπλο των Anonymoys, τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών που χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο εργαλείο για επιθέσεις DDoS είναι πιθανό να έχουν κλαπεί ήδη, και εννοούμε αριθμούς πιστωτικών καρτών, cookies και στοιχεία webmail κ.α.

Στην εικόνα παρακάτω βλέπετε ότι στο πάνω μέρος υπάρχει ένας σύνδεσμος που οδηγεί στο αυθεντικό εργαλείο ενώ κάτω, ο σύνδεσμος έχει αλλάξει για να οδηγήσει σε μολυσμένο αρχείο.

Η Symantec, λέει ότι κάποιος προσπαθεί να κοροϊδέψει τους χρήστες που υποστηρίζουν τους Αnonymous για να υποκλέψει τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών τους και άλλα στοιχεία. Τις προειδοποίησεις της Symantec σε θέματα ασφάλειας πρέπει πάντα να τις παίρνουμε στα σοβαρά, ωστόσο υπάρχουν μερικοί που αμφισβητούν την εγκυρότητα της ανακοίνωσης, αφού ως γνωστό κάποιοι από την κολεκτίβα των Anonymous πρόσφατα έκλεψαν πηγαίο κώδικα από την εταιρεία για να τον διοχετεύσουν δωρεάν στο Internet.  Είναι φυσιολογικό λοιπόν η Symantec να θέλει να τρομάξει τους χρήστες από το να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο λογισμικό.

Η προσωπική μας εκτίμηση, είναι ότι ορθώς η Symantec προειδοποιεί τους χρήστες, όπως και να έχουν τα πράγματα.

Ορισμένοι δημοφιλείς λογαριασμοί από μέλη της ομάδας Αnonymous στο Twitter, δεν αμφισβήτησαν την ανακοίνωση της Symantec, αλλά άλλοι ισχυρίζονται εν' ολίγης ότι πρόκειται για κάποιο είδος προβοκάτσιας, και πως έχουν προειδοποιήσει τους χρήστες να μην επισκέπτονται οποιοδήποτε σύνδεσμο τους "πλασάρουν" στο Internet και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο λογισμικό που κατεβάζουν στους υπολογιστές τους. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 47 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top