Η κωδική ονομασία του νέου PlayStation είναι "Orbis". Φημολογείται ότι δεν θα αναπαράγει μεταχειρισμένα παιχνίδια!

Σύμφωνα με πηγές του Kotaku, η επόμενης γενιάς κονσόλα της Sony που θα διαδεχτεί το PlayStation 3 είναι "Orbis". Οι ίδιες πηγές επιβεβαίωσαν επίσης ότι θα ενσωματώνει multi-core επεξεργαστή x64 καθώς και υποσύστημα γραφικών τύπου "Southern Islands" από την AMD.

Οι πληροφορίες του Kotaku αναφέρουν πως επιλεγμένες εταιρείες ανάπτυξης παιχνιδιών, έχουν ήδη λάβει "development kits" για να αναπτύξουν τους νέους τίτλους για την επερχόμενης γενιάς κονσόλα της Sony που έχει την κωδική ονομασία "Orbis" και λέγεται ότι θα κυκλοφορήσει λίγο πριν την περίοδο των διακοπών του 2013. Οι αλλαγές στο hardware που αναφέραμε παραπάνω, σηματοδοτούν μία στροφή από την αρχιτεκτονική του Cell που βρίσκεται στο εσωτερικό του PS3, και αυτό θα έχει ως συνέπεια την μη συμβατότητα της νέας κονσόλας με τα παιχνίδια και το λογισμικό του PS3.

Η πιο σημαντική πληροφορία πάντως που προκύπτει από το άρθρο του Kotaku, αφορά στις εκτεταμμένες δικλείδες ασφάλειας της νέας κονσόλας της Sony σε σχέση με τα μεταχειρισμένα παιχνίδια. Πιο συγκεκριμένα, κάθε οπτικός δίσκος παιχνιδιού θα είναι αποκλειστικά συνδεδεμένος με ένα μοναδικό λογαριασμό στο PlayStation Network, με την συγκεκριμένη λειτουργία να ενεργοποιείται στο PlayStation Network κατά την έναρξη του παιχνιδιού. Μεταχειρισμένοι δίσκοι θα μπορούν να αναπαραχθούν σε μία δεύτερη κονσόλα υποθετικά, αλλά σε "λειτουργία δοκιμής" (trial mode) και θα ξεκλειδώνουν μόνο εφόσον ο gamer - που θέλει να παίξει το πλήρες παιχνίδι - πληρώσει κάποιο αντίτιμο μέσω του PlayStation Network.

Η συγκεκριμένη πληροφορία, εναρμονίζεται με την φημολογούμενη λογική που θα ακολουθήσει η Microsoft με την επόμενης γενιάς κονσόλα που θα διαδεχτεί το Χbox 360 και έχει την κωδική ονομασία "Durango".  Η τεχνολογία ωστόσο της Sony, φαίνεται να αποκλείει τους χρήστες που δεν διαθέτουν σύνδεση broadband στο σπίτι τους και αυτό πιθανόν να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για ορισμένους πελάτες. Αν και το Kotaku δεν επιβεβαίωνει το παραπάνω, παρά μόνο ισχυρίζεται ότι κάθε παιχνίδι θα συνδέεται με ένα μοναδικό λογαριασμό στο PlayStation, δεν ξέρουμε τι άλλο να υποθέσουμε, αν δεν παρέχεται δυνατότητα ενεργοποίησης του παιχνιδιού στον λογαριασμό PlayStation Network του gamer χωρίς την χρήση σύνδεσης στο Internet.

Το νέο PlayStation σύμφωνα με κάποια σκίτσα που είδαν το φως της δημοσιότητας και προέρχονται από το στούντιο σχεδιασμού Coque Design, αποκαλύπτουν μία σύσκευή που μοιάζει με ένα κινητό τηλέφωνο να ελέγχει την δράση στο "Orbis" από απόσταση, ενώ κάποιοι χρήστες της νέας κονσόλας της Sony χορεύουν και τραγουδούν μπροστά από μία τηλεόραση που στο πάνω μέρος της διαθέτει μία κάμερα - motion eye.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 46 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top