Η EIZO ανακοίνωσε την "έξυπνη" οθόνη FORIS FS2333

Η EIZO ανακοίνωσε την οθόνη FORIS FS2333, η οποία κατασκευάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των σύγχρονων gamers.

Βεβαίως, αν και κατασκευάστηκε με γνώμονα το PC gaming, είναι ιδανική, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, επίσης για την αναπαραγωγή κινηματογραφικών ταινιών και video καθώς και για επεξεργασία φωτογραφιών. Αν και στα θετικά της οθόνης συμπεριλαμβάνονται το πολύ γρήγορο 23 ιντσών panel (χρόνος απόκρισης 3.4ms gray-to-gray, που είναι και η υψηλότερη επίδοση στην αγορά για το μέγεθος και το είδος του panel) τεχνολογίας IPS (προσφέρει υψηλής πιστότητας χρωματική απόδοση και γωνίες θέασης έως 178°) εντούτοις η EIZO με την FORIS FS2333 προσφέρει μερικές σπουδαίες και "έξυπνες" τεχνολογίες.

Πρόκειται για τις τεχνολογίες Smart Insight, Smart Resolution και Smart Detection. Η τεχνολογία Smart Insight, εφαρμόζει τεχνική "tone mapping" για να ανιχνεύσει σκοτεινές περιοχές στην εικόνα και να τις φωτίσει βελτιώνοντας την ορατότητα (π.χ όταν οι εχθροί κρύβονται στην σκιά, ο χρήστης με την FORIS FS2333, είναι δυνατόν να τους εντοπίσει ευκολότερα και άρα να ενεργήσει ταχύτερα). Η τεχνολογία μάλιστα, σε αντίθεση με ανταγωνιστικά προϊόντα που χρησιμοποιούν τεχνική gamma correction (μειονεκτήματα είναι η "θαμπάδα" και η μείωση της αντίθεσης) δεν επηρρεάζει την υπόλοιπη εικόνα, διατηρώντας τις λεπτομέρειες και χωρίς να μειώνει την αντίθεση. Η τεχνολογία Smart Insight έχει πέντε προεπιλογές, τις οποίες η EIZO ανέπτυξε σε συνεργασία με την ομάδα Fnatic, ειδικά για RTS (real-time strategy) και FPS (first person shooter) παιχνίδια.

Η τεχνολογία Smart Resolution είναι η τεχνολογία super-resolution που έχει αναπτύξει η EIZO και η οποία αναλαμβάνει να αναλύσει μία εικόνα για να ανιχνεύσει σημεία με θόρυβο και "θαμπάδα" για να τα διορθώσει, επηρρεάζοντας μόνο τα σημεία αυτά και όχι την υπόλοιπη εικόνα! Μάλιστα, η τεχνολογία σύμφωνα με την EIZO είναι τόσο "έξυπνη" που μπορεί να διαχωρίζει τους τόνους του δέρματος ή το κείμενο, ώστε να βελτιστοποιεί τον τρόπο που δείχνουν, χωρίς να επηρρεάζει τις υπόλοιπες περιοχές στην εικόνα.

Η τεχνολογία Smart Detection από την άλλη,  φροντίζει να αναγνωρίζει πότε στην οθονη αναπαράγεται κάποια κινηματογραφική ταινία ή video και εφαρμόζει την τεχνολογία super-resolution της EIZO για να βελτιώσει τον κορεσμό των χρωμάτων χωρίς να επηρρεάζει επίσης τις άλλες περιοχές της εικόνας.

Στον εξοπλισμό της EIZO FORIS FS2333 περιλαμβάνονται δύο είσοδοι HDMI, μία DVI-D καθώς και μία D-Sub ενώ διαθέτει stereo ηχεία των 0.5W. Οι χρήστες θα μπορέσουν πολύ εύκολα να ρυθμίσουν την θέση της οθόνης ώστε να ταιριάξει στις απαιτήσεις τους, αφού μπορούν να επέμβουν στο ύψος της EIZO FORIS FS233 έως και κατά 60mm, να ρυθμίσουν την κλίση της, έως 25° αλλά και να την περιστρέψουν έως 344°. Όσο αφορά στις προδιαγραφές της, η EIZO κάνει λόγο για φωτεινότητας στις 250cd/m² και για λόγο αντίθεσης 1000:1 (5000:1 με ContrastEnhancer). Διαθέτει πέντε ρυθμίσεις εικόνας - και κατανάλωσης - όπως είναι οι Cinema, Paper, sRGB, Game και Eco, αλλά και δύο ακόμη θέσεις στην μνήμη, για να αποθηκεύσει ο χρήστης τις δικές του ρυθμίσεις. Επιπλέον διαθέτει αισθητήρα Auto EcoView, που ανιχνεύει και ρυθμίζει αυτόματα την φωτεινότητα της οθόνης ανάλογα τον φωτισμό περιβάλλοντος.

Η νέα EIZO FORIS FS2333 θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο και καλύπτεται από 5ετή εγγύηση. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το κόστος της, αλλά φανταζόμαστε ότι θα είναι σχετικά... "τσιμπημένο".


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 45 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top