Η Microsoft αποκάλυψε την νέα σουίτα Office

Ο CEO της Microsoft Corp. Steve Ballmer, σε ειδική εκδήλωση στο San Francisco, αποκάλυψε την νέα έκδοση της γνωστής σουίτας εφαρμογών γραφείου που είναι ειδικά βελτιστοποιημένη για υπολογιστές και συσκευές με οθόνη αφής.

Φυσικά, το νέο μοντέρνο περιβάλλον εργασίας του Office είναι ιδανικό για κάθε είδους υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένων των tablets, και λειτουργεί αψεγάδιαστα με stylus, ποντίκι, πληκτρολόγιο κ.α.
Η τελευταία έκδοση της σουίτας εφαρμογών γραφείου της Microsoft είναι πιο "social" από ποτέ, και ενσωματώνει νέες λειτουργίες για διάβασμα, συναντήσεις και επικοινωνίες καθώς και νέους τρόπους να κρατάτε σημειώσεις μέσω μίας υπηρεσίας cloud που θα είναι πάντα ενημερωμένη.

"Κάνουμε μεγάλα βήματα στην Microsoft" είπε ο κος. Ballmer και συμπλήρωσε: "Το νέο, μοντέρνο Office, θα προσφέρει άνευ προηγουμένου αποδοτικότητα και ευελιξία τόσο στους καταναλωτές όσο και στις επιχειρήσεις. Είναι μία υπηρεσία cloud που επιδεικνύει μεγάλες αρετές όταν συνδυάζεται με τα Windows 8".

Το νέο Office λειτουργεί αψεγάδιαστα σε περιβάλλον "touch" με την ίδια φυσικότητα που λειτουργεί όταν χρησιμοποιείται ποντίκι και πληκτρολόγιο. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν περιεχόμενο ή να έχουν πρόσβαση σε χαρακτηριστικά του Office με ένα απλό άγγιγμα με το δάχτυλο τους. Μπορούν να σύρουν το δάχτυλο τους, να κάνουν "pinch" και "zoom" για να διαβάσουν όπως επιθυμούν τα κείμενα και τις παρουσιάσεις τους. Με stylus μπορούν να δημιουργούν περιεχόμενο, να κρατούν σημειώσεις καθώς και να έχουν πλήρη πρόσβαση στις λειτουργίες τους. Επίσης μπορούν να απαντούν σε email χρησιμοποιώντας την γραφή και να μετατρέπουν αυτόματα όσα έχουν γράψει σε απλό κείμενο. Επιπλέον μπορούν να χρησιμοποιούν τον stylus ως laser pointer όταν πραγματοποιούν παρουσιάσεις και μπορούν να χρωματίζουν περιεχόμενο ή να διορθώνουν λάθη με ιδιαίτερη ευκολία. Οι εφαρμογές OneNote και Lync αποτελούν τις πρώτες Windows 8 stylus εφαρμογές για το Office. Οι συγκεκριμένες εφαρμογές είναι σχεδιασμένες για να προσφέρουν εξαιρετική εμπειρία "touch" σε ένα tablet. Μάλιστα, στην εφαρμογή OneNote υπάρχει ένα επανασχεδιασμένο "radial" μενού, που επιτρέπει στον χρήστη να έχει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες της εφαρμογής με το δάχτυλο του.

Τα Office Home και Student 2013 RT, που περιλαμβάνουν νέες εκδόσεις του Word, του Excel, του PowerPoint και του OneNote, θα συμπεριλιφθούν σε ARM-based συσκευές με Windows 8, συμπεριλαβανομένου του νέου tablet της Microsoft, Surface.

Το νέο Office αποθηκεύει τα αρχεία σας στο SkyDrive εξ' ορισμού, ώστε το περιεχόμενο του χρήστη να είναι πάντα στην διάθεση του μέσω διάφορων συσκευών, από το PC, το tablet ή και το κινητό τηλέφωνο. Τα αρχεία, είναι φυσικά διαθέσιμα και "offline" και μόλις βρεθείτε εντός δικτύου, θα "συγχρονιστούν" με τα έγγραφα που είναι αποθηκευμένα στο "cloud". Μόλις εισαχθείτε στο Office (με το όνομα και τον κωδικό σας), όλες οι προσωποποιημένες ρυθμίσεις σας, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατα χρησιμοποιημένων αρχείων σας, των templates θα "συγχρονιστούν" σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιείτε το Office. Μάλιστα, το Office μπορεί να θυμάται το σημείο που το αφήσατε, και σας επιτρέπει να ξεκινήσετε από εκεί που είσασταν την τελευταία φορά, με ένα "click".

Το νέο Office είναι διαθέσιμο ως μία συνδρομητική cloud υπηρεσία. Ως συνδρομητές, οι πελάτες αυτόματα λαμβάνουν νέες αυτόματες αναβαθμίσεις και επιπρόσθετα έχουν πρόσβαση και σε άλλες υπηρεσίες cloud όπως στο Skype (επιπλέον λεπτά ομιλίας) και στο SkyDrive (επιπλέον χώρο). Οι συνδρομητές επίσης έχουν την δυνατότητα να λάβουν επιπλέον δυνατότητα εγκατάστασης του νέου Office για τα μέλη της οικογένειας τους στις συσκευές που χρησιμοποιούν.

Χάρη στο κοινωνικό δίκτυο Yammer, που πρόσφατα εξαγοράστηκε από την Microsoft πρόσφερεται μία ασφαλής, ιδιωτική υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης για επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Η εγγραφή στο Yammer είναι δωρεάν, και οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του άμεσα. Το Yammer προσφέρει άμεση ενσωμάτωση με τα SharePoint και Microsoft Dynamics. Μπορείτε να ακολουθείτε άτομα, ομάδες, έγγραφα και ιστοσελίδες στο SharePoint και επιπλέον να βλέπετε και να ενσωματώνετε φωτογραφίες, video και περιεχόμενο του Office στα feeds σας ώστε να είστε πάντα ενημερωμένοι μαζί με τους συνάδελφους στην δουλειά.

Με το νέο Office, ο χρήστης μπορεί να έχει ενσωματωμένες τις επαφές του οπουδήποτε στο Office. Το People Card περιλαμβάνει πληροφορίες ολοκληρωμένες με φωτογραφίες, status updates και feeds δραστηριότητας από τους λογαριασμούς τους στο Facebook και στο LinkedIn. Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, το νέο Office έρχεται μαζί με το Skype. Όταν ο χρήστης γίνει συνδρομητής του Office αποκτάει αυτόματα 60 λεπτά του Skype world minutes κάθε μήνα. Ανάμεσα σε άλλα, το νέο Office προσφέρει Digital note-taking, Read Mode, Markup, Presenter View κ.α.

Ο κος. Steve Ballmer, αν και τόνισε ότι η πλήρης γκάμα του Office θα είναι έτοιμη το ερχόμενο Φθινόπωρο, επισήμανε τρεις νέες συνδρομητικές υπηρεσίες Office 365. Όταν θα γίνουν διαθέσιμες, θα περιλαμβάνους νέες, του 2013 εκδόσεις των εφαρμογών του Office, Word, Excel, Powerpoint, OneNote, Outlook, Publisher και Access. Επιπλέον, οι συνδρομητές θα έχουν την δυνατότητα να αναβαθμίζουν τις εκδόσεις των εφαρμογών κ.α.

Οι νέες συνδρομητικές υπηρεσίες Office 365 είναι οι εξής:

  • Office 365 Home Premium: σχεδιασμένη για οικογένειες και απλούς χρήστες. Η συγκεκριμένη υπηρεσία περιλαμβάνει επιπλέον 20GB χώρου στο SkyDrive και 60 λεπτά κάθε μήνα στο Skype world minutes.
  • Office 365 Small Business Premium: σχεδιασμένη για μικρές επιχειρήσεις. Περιλαμβάνει επαγγελματικών προδιαγραφών email, shared calendar, εργαλεία ιστοσελίδων και εργαλεία HD webconferencing.
  • Office 365 ProPlus: σχεδιασμένη για μεγάλες επιχειρήσεις που επιθυμούν αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες και την ευελιξία να ενσωματώνουν και να διαχειρίζονται στο "cloud".

Όσοι θέλετε, μπορείτε να δοκιμάσετε την έκδοση "Consumer Preview" πατώντας εδώ.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 40 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top