Apple vs Samsung: Το δικαστήριο κατέληξε σε απόφαση!

Μετά από μία εξαντλητική μάχη στο δικαστήριο, τελικώς επικράτησε η Apple, η οποία θα αποζημιωθεί από την Samsung με το εξωπραγματικό ποσό του $1.049.343.540.

Αρχικά, το ποσό ήταν λίγο μεγαλύτερο ($1.051.855.000) ωστόσο οι ένορκοι μείωσαν κατά 0.24% το ποσό της αποζημίωσης επανεξετάζοντας κάποια πράγματα στην υπόθεση. Nα θυμίσουμε ότι η Apple ζητούσε από το δικαστήριο να τις επιδικάσει αποζημίωση κάπου ανάμεσα σε $2.5 δισ. και $2.7 δισεκατομμύρια!

Η μάχη στο Αμερικάνικο δικαστήριο κρίθηκε με την Apple να βγαίνει νικήτρια, και την Samsung να καταλήγει από κάθε άποψη σχεδόν χαμένη, αφού το δικαστήριο δεν επιδίκασε ούτε ένα δολάριο αποζημίωσης σε αυτή από την Apple (μην ξεχνάμε ότι και η Samsung ζητούσε αποζημίωση από την Apple για καταπάτηση ευρεσιτεχνιών της, σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια).

Στην αντίστοιχη δίκη των δύο εταιρειών στην Νότιο Κορέα, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Samsung, δεν παραβίασε καμία από τις πατέντες της Apple, και πως είναι πολύ δύσκολο να μην μοιάζουν τα προϊόντα μεταξύ τους, όταν το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής τους είναι η... οθόνη. Επίσης κατέληξε, ότι οι καταναλωτές δεν θα μπορούσαν να μην ξεχωρίσουν μεταξύ τους τα προϊόντα αφού υπάρχουν διαφορετικά λογότυπα στο πίσω μέρος των συσκευών ή και μπροστά και πως τα πλήκτρα χειρισμού είναι διαφορετικά. Αυτά στο δικαστήριο της Νοτίου Κορέας όμως. Στην Αμερικάνικη δικαστική αίθουσα η απόφαση ήταν εντελώς διαφορετική, αφού η Apple κέρδισε σχεδόν ολοκληρωτικά και με την απόφαση μάλιστα να βγαίνει σε χρόνο ρεκόρ.

Tο δικαστήριο αναγνώρισε ότι η Samsung παραβιάζει ευρεσιτεχνίες της Apple, τόσο στον τομέα του σχεδιασμού όσο και στον τομέα του λογισμικού, από πολλές συσκευές της. Mερικές από αυτές που παραβιάζουν πατέντες της Apple είναι οι εξής: Continuum, Droid Charge, Exhibit 4G, Galasy Ace, Prevail, Galaxy S 4G, Galaxy S II, The Gem, Indulge, Infuse 4G, Mesmerie, Nexus S 4G, Replenish, Vibrant, Captivate, droid charge, fascinate, Galaxy Prevail, i9100, Galaxy S 2 Tmobile, Galaxy Tab, Galaxy Tab 10.1, Gem, Indulge, Infuse! Eπιπλέον το δικαστήριο έκρινε ότι η Samsung με τις παρακάτω συσκευές παραβίασε ευρεσιτεχνίες της Apple όσο αφορά στον σχεδιασμό και στην αισθητική: Fascinate, Galaxy S, Galaxy S 4G, Galaxy S 2 ATT, Galaxy S II, i9100, Galaxy S II Tmobile, Galaxy S II Epic 4G touch, Skyrocket, Showcase, Infuse 4G, Mesmerize και Vibrant!

Δεν είμαστε σίγουροι για το μέλλον της τεχνολογίας και του ανταγωνισμού μετά από αυτή την απόφαση. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, αν είναι ένα βήμα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, αφού δεν ξέρουμε πως θα επηρρεαστεί η αγορά, και τα μελλοντικά προϊόντα όλων των υπόλοιπων εταιρειών από αυτή την απόφαση. Tο πιθανότερο είναι η Samsung να ασκήσει έφεση πάντως για να μειωθεί σημαντικά το ποσό της αποζημίωσης. Eλπίζουμε οι καταναλωτές να κερδίσουν από αυτή την απόφαση του δικαστηρίου, και να μην είναι τελικώς οι μεγάλοι χαμένοι της υπόθεσης. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 40 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top