Το roadmap της Nvidia περιλαμβάνει πια και την αρχιτεκτονική “Volta”

Η Nvidia στο συνέδριο GPU Technology Conference 2013 (GTC) που διοργανώνει η ίδια, έδωσε στην δημοσιότητα διάφορα νέα στοιχεία για το roadmap της εταιρείας, το οποίο από σήμερα περιλαμβάνει την αρχιτεκτονική “Volta”.

Σήμερα, όλες οι GPUs που τροφοδοτούν τις κάρτες γραφικών της εταιρείας Geforce, Quadro και Tesla βασίζονται στην αρχιτεκτονική “Kepler”, η οποία θα αποτελέσει και την βάση για τα γραφικά των mobile SoCs της εταιρείας Tegra το 2014.

Την ίδια χρονιά αλλά στην αγορά των υπολογιστών desktop και των φορητών υπολογιστών, η εταιρεία θα κυκλοφορήσει κάρτες γραφικών με GPUs που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική “Maxwell”.

Σύμφωνα με τα γραφήματα που έδωσε η εταιρεία στην δημοσιότητα κατά την διάρκεια της ομιλίας του CEO της εταιρείας, Jen-Hsun Huang, η αρχιτεκτονική “Maxwell” διπλασιάζει την απόδοση και οι GPUs του είδους θα κάνουν χρήση της τεχνικής “Unified Virtual Memory”, που επιτρέπει στους επεξεργαστές x86-64 να αντιμετωπίζουν την μνήμη της κάρτας γραφικών, ως μνήμη του συστήματος για υψηλότερη απόδοση γενικής χρήσης.

Η αρχιτεκτονική “Maxwell” θα πρωταγωνιστεί στην γκάμα προϊόντων της εταιρείας για τουλάχιστον δύο χρόνια, και ωσότου η εταιρεία ανακοινώσει την αρχιτεκτονική “Volta”.

Η νέα αρχιτεκτονική θα εισάγει αρκετούς νεωτερισμούς και βελτιώσεις, ανάμεσα στις οποίες είναι και η “stacked DRAM technology”, που θα ενεργοποιήσει memory bandwidth έως και 1TB/s. Κάποιες από τις σημερινές κάρτες γραφικών, όπως η Geforce GTX Titan, έχουν ξεπεράσει τα 300GB/s, οπότε και ο παραπάνω ισχυρισμός της Nvidia, δεν θα λέγαμε ότι είναι υπερβολικός.

Παρακολουθήστε το video, που ο Jen-Hsun Huang ανακοινώνει το GPU roadmap της Nvidia:


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 65 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top