Νέες οικογένειες συνεπεξεργαστών Xeon Phi 3000 και 7000 από την Intel καθώς και "Knights Landing"

Η Intel ανακοίνωσε την επέκταση της τωρινής γενιάς συνεπεξεργαστών, Intel Xeon Phi, με την προσθήκη πέντε νέων προϊόντων που διαθέτουν διάφορες επιλογές απόδοσης, χωρητικότητας μνήμης, ενεργειακής αποδοτικότητας και συντελεστές μορφής που είναι διαθέσιμα άμεσα.

Η οικογένεια συνεπεξεργαστών Intel Xeon Phi 7100 έχει σχεδιαστεί και βελτιστοποιηθεί για να παρέχει την καλύτερη απόδοση και να προσφέρει τα υψηλότερα επίπεδα χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένων 61 πυρήνων χρονισμένων στα 1.23GHz, 16GB χωρητικότητα μνήμης (η διπλάσια ποσότητα επιταχυντών και συνεπεξεργαστών από την προηγούμενη έκδοση) και πάνω από 1,2 ΤFLOPs επίδοσης σε υπολογισμούς διπλής ακρίβειας.

Η οικογένεια συνεπεξεργαστών Intel Xeon Phi 3100 είναι σχεδιασμένη για υψηλή απόδοση σε σχέση με το κόστος. Η οικογένεια διαθέτει 57 πυρήνες χρονισμένους στο 1,1GHz και επίδοση 1TFLOP σε υπολογισμούς διπλής ακρίβειας. Τέλος, η Intel πρόσθεσε ένα άλλο προϊόν στην οικογένεια συνεπεξεργαστών Intel Xeon Phi 5100 που ανακοινώθηκε το προηγούμενο έτος. Ο συνεπεξεργαστής με την ονομασία Intel Xeon Phi 5120D, είναι βελτιστοποιημένος για περιβάλλοντα υψηλής υπολογιστικής πυκνότητας με τη δυνατότητα να παρέχει υποδοχές επεξεργαστή για απευθείας σύνδεση σε ένα mini-board και χρήση σε μορφή blade.

Knights Landing - Μια επιλογή ανάμεσα σε συνεπεξεργαστή ή κύριο επεξεργαστή

Η Intel αποκάλυψε λεπτομέρειες των προϊόντων Intel Xeon Phi δεύτερης γενιάς με στόχο να αυξήσει περαιτέρω τις υπερυπολογιστικές δυνατότητές τους. Με την κωδική ονομασία "Knights Landing", η επόμενη γενιά των προϊόντων της Intel που βασίζεται στην αρχιτεκτονική MIC (Intel Many Integrated Core) θα είναι διαθέσιμη ως συνεπεξεργαστής ή κεντρικός επεξεργαστής και θα κατασκευάζεται με τεχνολογία 14 νανομέτρων της Intel, διαθέτοντας 3-D tri-gate τρανζίστορς δεύτερης γενιάς.

Ως ένας συνεπεξεργαστής που βασίζεται σε κάρτα PCIe, o "Knights Landing" θα χειριστεί φορτία εργασίας από τους επεξεργαστές Intel Xeon του συστήματος, αποφορτίζοντάς τους και παρέχοντας μία δίοδο αναβάθμισης για τους χρήστες της σημερινής γενιάς συνεπεξεργαστών, πολύ περισσότερο από ό,τι κάνει σήμερα. Ωστόσο, ως ένας κεντρικός επεξεργαστής εγκατεστημένος στην υποδοχή της μητρική πλακέτας, θα λειτουργήσει ως κύριως επεξεργαστής και θα επιτρέψει το επόμενο άλμα στην υπολογιστική επεξεργαστική πυκνότητα και την απόδοση ανά watt, διαχειριζόμενος όλα τα καθήκοντα του κύριου επεξεργαστη και του εξειδικευμένου συνεπεξεργαστή ταυτόχρονα. Όταν χρησιμοποιείται ως κύριος επεξεργαστής, ο "Knights Landing" θα παρέχει ακόμη, απλοποίηση της προγραμματιστικής πολυπλοκότητας της μεταφοράς δεδομένων διαμέσου PCIe, που παρατηρείται συχνά σε επιταχυντές σήμερα.

Για την περαιτέρω ενίσχυση της απόδοσης για φορτία εργασίας των υπολογιστών υψηλής απόδοσης, η Intel θα αυξήσει σημαντικά το bandwidth της μνήμης για όλα τα προϊόντα της οικογένειας "Knights Landing", με την εισαγωγή του ενσωματωμένου πακέτου μνήμης. Αυτό θα επιτρέψει στους πελάτες να επωφεληθούν πλήρως από τη διαθέσιμη υπολογιστική δυναμικότητα χωρίς να αντιμετωπίζουν τις δυσχέρειες του bandwidth της μνήμης που παρουσιάζονται σήμερα.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 23 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top