40 κενά ασφαλείας στην Java διορθώνει η Oracle. Αναβαθμίστε τώρα!

Η συχνότητα που η Oracle ανακοινώνει την διάθεση διορθώσεων και αναβαθμίσεων (πιο απλά “patches”) για την Java, είναι περίπου μία φορά κάθε τέσσερις μήνες.

Η εταιρεία επίσης αν και σχετικά πιστή στον προγραμματισμό της, δεν παρέχει συγκεκριμένες ημερομηνίες οπότε το καλύτερο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να θυμόσαστε στο… περίπου. Οι αναβαθμίσεις της εταιρείας γίνονται γύρω στα μέσα του Φεβρουαρίου, του Ιουνίου και του Οκτωβρίου. Σήμερα, 18 Ιουνίου 2013, έχουμε μία σπουδαία ενημέρωση για την Java και όσοι την έχετε εγκατεστημένη στους υπολογιστές σας θα πρέπει να προβείτε στις σχετικές ενέργειες για να αποκτήσετε την τελευταία έκδοση.

Η Oracle έχει δημοσιεύσει μία σχετική ανακοίνωση για όσες νέες διορθώσεις και “patches” φέρνει η τελευταία έκδοση της Java χωρίς ωστόσο να εισέλθει σε λεπτομέρειες –μάλλον για λόγους ασφαλείας- οπότε και δεν μπορούμε να τις σχολιάσουμε ή να τις εξετάσουμε λεπτομερώς.

Σύμφωνα λοιπόν με την σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία κατάφερε να “κλείσει” περισσότερα από 40 κενά ασφαλείας, εκ’ των οποίων αν εξαιρέσουμε τρία, τα περισσότερα είναι τύπου RCE, δηλαδή Remote Control Execution κενά ασφαλείας, που σημαίνει με πολύ απλά λόγια, ότι τα κενά ασφαλείας μπορούν να επιτρέψουν σε κάποιον κακόβουλο χρήστη ή σε κακόβουλες ιστοσελίδες να εκτελέσουν κώδικα στον υπολογιστή μας εξ’ αποστάσεως. Αυτό, με ακόμα πιο απλά λόγια σημαίνει ότι θα μπορούσατε να μολυνθείτε από malware, ακόμα και αν απλώς… σερφάρατε online!

Για να προστατευτείτε από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, χρειάζεται να κάνετε δύο πράγματα:

  • Εγκαταστήστε την τελευταία έκδοση της Java και βεβαίως τις τελευταίες αναβαθμίσεις και patches που έχει διαθέσει η εταιρεία. Ενεργοποιήστε για παν ενδεχόμενη την αυτόματη ενημέρωση αν θέλετε από τον σχετικό πίνακα ελέγχου της σχετική εφαρμογής (Control Panel).
  • Απενεργοποιήστε την Java από τον browser σας (www.java.com/en/download/help/disable_browser.xml). Με αυτό τον τρόπο θα είστε απολύτως ασφαλείς αφού οι web-based εφαρμογές που βασίζονται σε Java δεν θα μπορούν να τρέξουν καθόλου.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Ετικέτες:

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 22 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top