Η Intel "την σπάει" στους κατασκευαστές motherboards

Όλοι οι κατασκευαστές motherboards ξεκίνησαν να προσφέρουν δυνατότητες υπερχρονισμού σε motherboards που βασίζονταν στα φθηνότερα chipsets Intel B85 Express και Intel H87 Express μέσω ειδικών εκδόσεων του BIOS.

Τα motherboards του είδους εξ'ορισμού και λόγω περιορισμών που είχε θέσει η Intel, δεν προσέφεραν τέτοιες δυνατότητες. Εξ' ορισμού, μόνο τα chipsets της σειρά Intel Zxx Express (όπως το Z87 Express) υποστηρίζουν υπερχρονισμό σε συνδυασμό με επεξεργαστές που διαθέτουν ξεκλείδωτους πολλαπλασιαστές, όπως είναι αυτοί με το γράμμα "K" στην ονομασία τους ή τα μοντέλα Extreme Edition (Core i7-4770K, Core i5-4670K).

Σε μία προσπάθεια να αποτρέψει τους κατασκευαστές motherboards από το να προσφέρουν mainboards με φθηνότερα chipsets αλλά με ισχυρούς CPU VRM σχεδιασμούς στην τροφοδοσία, η Intel αυτή την περίοδο τελειοποιεί κατάλληλο μικροκώδικα, που θα υποχρεώνει τους κατασκευαστές να τον ενσωματώσουν στις επόμενες εκδόσεις BIOS για τα motherboards που βασίζονται στα Intel B85 Express και H87 Express chipsets, και ο οποίος θα απαγορεύει το overclocking των επεξεργαστών με ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή.

Δεν ξέρουμε αν είναι υπερβολική η αντίδραση της Intel πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Φοβάται ωστόσο, ότι αν οι κατασκευαστές ξεκινήσουν να προσφέρουν motherboards με δυνατά στοιχεία στον υπερχρονισμό σε συνδυασμό με τα φθηνότερα chipsets, αυτό θα επηρρεάσει τα κέρδη της (το Z87 Express το πουλάει ακριβότερα στους κατασκευαστές από ότι τα B85 και H87 Εxpress).

Όπως αναφέραμε, η Intel αναμένεται να ζητήσει από τους κατασκευαστές motherboards να ενσωματώσουν τον σχετικό μικροκώδικα που θα απαγορεύει τo overclocking των επεξεργαστών "K" στα motherboards με τα φθηνότερα chipsets, ωστόσο λέγεται ότι ενδέχεται να τον ενσωματώσει και στους επεξεργαστές του είδους ώστε να μην συνεργάζονται στον συγκεκριμένο τομέα με τα επίμαχα chipsets. Αν τα παραπάνω μέτρα αποδειχτεί ότι δεν κάνουν την δουλειά, τότε σε συνεργασία με την Microsoft, θα "σπρώξει" κατάλληλη αναβάθμιση μέσω Windows Update. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 120 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top