Η Intel “επανασχεδιάζει” τα datacenters για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις για νέες υπηρεσίες

Press News

Καθώς η μεγάλη ανάπτυξη των υπηρεσιών ΙΤ συμβάλλει στην αύξηση των απαιτήσεων στα datacenters, η Intel Corporation παρουσίασε πρόσφατα τη στρατηγική της σχετικά με την επανασχεδίαση της βασικής υποδομής, επιτρέποντας στις εταιρείες και στους τελικούς χρήστες να επωφελούνται από έναν αυξανόμενα προσανατολισμένο σε υπηρεσίες κόσμο φορητότητας.

Η εταιρεία, επίσης, ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον επεξεργαστή επόμενης γενιάς Intel Atom της προϊοντικής οικογένειας C2000 (με την κωδική ονομασία Avoton" and "Rangeley"), καθώς και το roadmap των προϊόντων επόμενης γενιάς 14nm για το 2014 και μετά. Αυτή η ισχυρή σειρά των υφιστάμενων και μελλοντικών προϊόντων και τεχνολογιών, θα επιτρέψει στην Intel να επεκταθεί σε νέα τμήματα των datacenters που σχεδιάζουν τη μετάβαση από σχεδιάσεις κλειστής αρχιτεκτονικής σε πιο ανοιχτά μοντέλα που βασίζονται σε βιομηχανικά πρότυπα.

"Τα datacenters εισέρχονται σε μια νέα εποχή γρήγορης παροχής υπηρεσιών" αναφέρει η Diane Bryant, senior vice president και general manager του Datacenter and Connected Systems Group της Intel. "Στους τομείς του δικτύου, της αποθήκευσης και των servers συνεχίζουμε να παρατηρούμε αξιοσημείωτες ευκαιρίες για ανάπτυξη. Σε πολλές περιπτώσεις, απαιτείται μια νέα προσέγγιση, ώστε να παρέχονται η κλιμάκωση και η αποτελεσματικότητα που απαιτείται, και σήμερα αποκαλύπτουμε τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ενέργειες που θα επιτρέψουν αυτό το μετασχηματισμό".

Καθώς ολοένα και περισσότερες φορητές συσκευές συνδέονται στο Διαδίκτυο, το λογισμικό που είναι βασισμένο στην τεχνολογία cloud και οι σχετικές εφαρμογές γίνονται εξυπνότερα, χρησιμοποιώντας τη γνώση που λαμβάνουν από τα δισεκατομμύρια ανθρώπων και συσκευών που χρησιμοποιούν τις εφαρμογές. Το παραπάνω έχει σαν αποτέλεσμα μια νέα εποχή πλούσιων σε περιεχόμενο δικτύων και υπηρεσιών. Παράλληλα, οδηγεί και σε ένα τεράστιο μέγεθος συνδέσεων δικτύου και σε μια συνεχή ροή αδόμητων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Νέες προκλήσεις για τα δίκτυα, τους υπολογιστικούς πόρους και την αποθήκευση αναδύονται καθώς ο αυξανόμενος όγκος δεδομένων μεταφέρεται, αθροίζεται, συγκεντρώνεται και αναλύεται στα datacenters. Τα datacenters επομένως απαιτείται να είναι πιο ευέλικτα και κατευθυνόμενα από τις υπηρεσίες, καθώς και ευκολότερα στη διαχείριση και τη λειτουργία.

Ο ρόλος της τεχνολογίας ΙΤ έχει εξελιχθεί από το να αποτελεί ένα τρόπο μείωσης του κόστους και αύξησης της εταιρικής παραγωγικότητας, σε ένα μέσο προσφοράς νέων υπηρεσιών στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές. Για παράδειγμα, η Disney πρόσφατα άρχισε να παρέχει στους επισκέπτες των πάρκων της βραχιολάκια που συνδέονται ασύρματα με στόχο να τους προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία μέσα στο πάρκο, μέσω ανάλυσης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Ακόμη, ένα έξυπνο πρόγραμμα ασφάλειας κίνησης από την Bocom* στην Κίνα αναζητά την αναγνώριση μοτίβων κίνησης σε μια πόλη δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων, προσφέροντας έξυπνα τις καλύτερες επιλογές δρομολόγησης για τα οχήματα στο οδικό δίκτυο.

"Επανασχεδιάζοντας" το δίκτυο, την αποθήκευση και τους servers

Για να βοηθήσει τις εταιρείες να προετοιμαστούν για τα επόμενης γενιάς datacenters, η Intel αποκάλυψε τα σχέδιά της σχετικά με το virtualization του δικτύου, με την προσφορά λύσεων smart storage και με την επένδυση σε καινοτόμες βελτιστοποιημένες αρχιτεκτονικές rack.

Η Bryant υπογράμμισε την αρχιτεκτονική Rack Scale (RSA) της Intel, έναν εξελιγμένο σχεδιασμό που υπόσχεται δραματική αύξηση του βαθμού χρήσης και της ευελιξίας του datacenter στην παροχή νέων υπηρεσιών. Η Rackspace Hosting, μια εταιρεία παροχής open cloud, ανακοίνωσε σήμερα την ανάπτυξη των νέων server racks , γεγονός που αποτελεί ένα βήμα προς το όραμα RSA της Intel, με την ισχύ των επεξεργαστών Intel Xeon και των Intel Ethernet controllers και με επιτάχυνση της αποθήκευσης μέσω των δίσκων Intel Solid State Drives. Ο σχεδιασμός της Rackspace είναι η πρώτη εμπορική εφαρμογή κλίμακας rack.

Η βιομηχανία δικτύωσης είναι στα πρόθυρα μιας μετάβασης, παρόμοιας με αυτή του τμήματος server τα προηγούμενα χρόνια. Εξοπλίζοντας το δίκτυο με ανοιχτές γενικής χρήσης σε επεξεργαστικές δυνατότητες παρέχεται ένας τρόπος μεγιστοποίησης του bandwidth του δικτύου, μειώνοντας σημαντικά το κόστος και παρέχοντας την ευελιξία για την προσφορά νέων υπηρεσιών. Για παράδειγμα, με ένα virtualized οριζόμενο από το λογισμικό δίκτυο, ο χρόνος πρόβλεψης νέων υπηρεσιών μπορεί να μειωθεί σε λεπτά από δύο με τρεις εβδομάδες στα παραδοσιακά δίκτυα. Η Intel παρουσίασε τη σχεδίαση αναφοράς Open Network Platform για να βοηθήσει τους ΟΕΜs να δημιουργήσουν και να εφαρμόσουν δίκτυα επόμενης γενιάς.

Η ανάπτυξη των δεδομένων είναι μια πρόκληση για όλα τα datacenters και η μεταφορά αυτού του μεγάλου όγκου δεδομένων για επεξεργασία μέσω μιας παραδοσιακής, μη ευέλικτης αρχιτεκτονικής αποθήκευσης, είναι δαπανηρή και χρονοβόρα. Ενσωματώνοντας έξυπνες τεχνολογίες αποθήκευσης και εργαλεία, η Intel βοηθάει στη μείωση του όγκου δεδομένων που απαιτούν αποθήκευση και βελτιώνει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα δεδομένα για νέες υπηρεσίες.

Οι παραδοσιακοί servers, επίσης, εξελίσσονται. Η Intel, για να ανταπεξέλθει στις διαφορετικές ανάγκες των διαχειριστών datacenter που εκτελούν μια πληθώρα εφαρμογών, από απαιτητικές υπολογιστικές εφαρμογές βάσεων δεδομένων μέχρι διαδικτυακές εφαρμογές για επικοινωνία με τελικούς καταναλωτές, οι οποίες επωφελούνται από μικρότερη, πιο ενεργειακά αποδοτική επεξεργαστική δυνατότητα, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για βελτιστοποίηση των φορτίων εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των παραμετροποιημένων CPU και SoC συνθέσεων.

Ως μέρος της στρατηγικής της, η Intel αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες για τους αναμενόμενους Intel Atom επεξεργαστές της προϊοντικής οικογένειας C2000 που στοχεύει σε μειωμένης ενέργειας, υψηλής πυκνότητας microservers και αποθήκευση (με κωδική ονομασία "Avoton") και συσκευές δικτύου (με κωδική ονομασία "Rangeley"). Αυτή η νέα γενιά 64-bit SoCs της Intel αναμένεται να είναι διαθέσιμη αργότερα μέσα στην τρέχουσα χρονιά και θα βασίζεται στην τεχνολογία ολοκλήρωσης 22nm και στην καινοτόμα μικρο-αρχιτεκτονική Silvermont. Θα εμπεριέχει έως και 8 πυρήνες με ενσωματωμένο Ethernet και δυνατότητα υποστήριξης έως και 64GB μνήμης.

Τα νέα προϊόντα αναμένονται να αποδίδουν έως και 4 φορές την ενεργειακή αποδοτικότητα και να έχουν μέχρι και 7 φορές μεγαλύτερη απόδοση σε σχέση με την πρώτη γενιά Intel Atom server SoCs βασισμένων σε επεξεργαστή, που παρουσιάστηκε στην αγορά τον Δεκέμβρη του περασμένου έτους. Η Intel αποστέλλει δείγματα της προϊοντικής οικογένειας του νέου επεξεργαστή Intel Atom σε πελάτες από τον Απρίλιο και έχει ήδη υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των σχεδιάσεων συστήματος σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά.

Roadmap επέκτασης

Η στροφή προς datacenters που βασίζονται σε υπηρεσίες παρουσιάζει αξιόλογες ευκαιρίες για επέκταση της Intel σε νέα τμήματα. Για να βοηθήσει την ανάπτυξη των βασικών τεχνολογιών που προσφέρουν ισχύ σε πολλά από τα datacenters επόμενης γενιάς, η Intel παρουσίασε το roadmap της για τα προϊόντα επόμενης γενιάς, βασιζόμενη στην επικείμενη τεχνολογία ολοκλήρωσης 14nm που έχει προγραμματιστεί για το 2014 και μετά. Αυτά τα προϊόντα στοχεύουν στους microservers, στην αποθήκευση και στις συσκευές δικτύου και θα προσφέρουν ένα ακόμα ευρύτερο σύνολο λύσεων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και υψηλής πυκνότητας για τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες κλίμακας διαδικτύου.

Τα μελλοντικά προϊόντα συμπεριλαμβάνουν τους επεξεργαστές επόμενης γενιάς Intel Xeon της προϊοντικής οικογένειας Ε3 (με κωδική ονομασία "Broadwell"), που έχουν αναπτυχθεί για φορτία εργασίας με ιδιαίτερες ανάγκες επεξεργαστικής ισχύος και γραφικών, όπως είναι το online gaming και το media transcoding. Ακόμη περιέχουν τους επόμενης γενιάς επεξεργαστές Intel Atom SoCs (με κωδική ονομασία "Denverton"), οι οποίοι επιτρέπουν εγκαταστάσεις ακόμα υψηλότερης πυκνότητας για τους διαχειριστές datacenter. Η Intel αποκάλυψε μια προσθήκη στο μελλοντικό της roadmap- έναν νέο SoC σχεδιασμένο εξ’ αρχής για το datacenter που βασίζεται στην επόμενης γενιάς μικροαρχιτεκτονική Broadwell της Intel, που ακολουθεί την κορυφαία στη βιομηχανία αυτή τη στιγμή μικροαρχιτεκτονική Haswell. Αυτός ο SoC θα προσφέρει υψηλότερα επίπεδα απόδοσης σε υψηλή πυκνότητα, συστήματα ιδιαίτερης ενεργειακής αποδοτικότητας, τα οποία θα είναι σύμφωνα με τις προσδοκίες των διαχειριστών datacenter σε αυτό τον αυξανόμενα προσανατολισμένο σε υπηρεσίες κόσμο.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 12 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top